Jihlavské Starlets vybojovaly bronz v Budapešti

04.04.2011 / Zdeněk Drla

Další zahraniční štaci mají za sebou na závěr sezony krasobruslařky z oddílu synchronizovaného bruslení Dukly Jihlava - mládež. Děvčata ze Starlets soutěžila na sklonku března v maďarském hlavním městě. Z Budapešti si jihlavské juniorky přivezly bronzové medaile. V městě nad Dunajem se představily již poněkolikáté.

Jihlavská děvčata podporována početným publikem a zejména pražskými soupeřkami (!) předvedla svůj program s nesmírným nasazením. „Letošní program byl pro bruslařky nesmírně náročný. Obsahem i kondičně. V Budapešti zajely nejlépe v letošní sezoně. Potěšila nás rostoucí kvalita bruslařských dovedností, soutěžní bojovnost a projev závodnic," zhodnotila po závodech za trenérky Věra Paulusová.

Trenérky Paulusová, Černá a Poukarová již vědí, na které drobné nedostatky se v příští sezoně zaměřit. „Všichni si jsou vědomi některých chyb v synchronizaci. V posunovaných formacích bylo obtížné udržovat stejnoměrnou rychlost. Je to výzva do příští sezony. Děvčata mají před sebou vysoké mety," řekla Věra Paulusová.

Výsledky kategorie Junior:

1. Kometa USK Praha
2. Frost Work Junior Team (Hungary)
3. Starlets Dukla Jihlava - mládež
4. Black Rose (Hungary)
5. Silver Ice (Hungary)

Před časem závodila jihlavská děvčata ze Starlets v Mozartově rodišti - v rakouském Salzburku (na snímku), nyní se vydala do Maďarska. Z Budapešti přivezly svěřenkyně trenérek Paulusové, Černé a Poukarové bronz.