Divákům se zápas musel líbit, věří Adam Zeman

25.08.2011 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté si poradili již se šestým soupeřem v řadě, kterým byla Olomouc. Utkání rozhodli již v úvodu, kdy v početních výhodách dvakrát rozvlnil síť Adam Zeman. „Je jedno, kdo dává góly, hlavně že se vyhrává,“ ví mladý forvard. Domácí si pak celý zápas vedení s přehledem hlídali a utkání dovedli do vítězného konce.

Úvodní dvacetiminutovku poznamenala vysoká nedisciplinovanost. Těžit z této situace však dokázala pouze domácí Dukla, které využila hned dvě ze tří početních výhod. „Přesilovky trénujeme, tak je dobře, že to tam padá,“ objasňuje Adam Zeman. Právě jmenovaný mladý forvard byl shodou okolností autorem obou branek. „Nehraju moc na góly, ale když to tam padne, tak jsem rád,“ ujišťuje. V průběhu utkání měl tedy spoustu času na dovršení hattricku, který je pro každého útočníka odměnou. „Že bych chtěl vyloženě dát třetí gól, to ne,“ odmítá honbu za hattrickovým grálem.

Přestože vsítili domácí hokejisté již pouze jedinou branku, utkání bylo chvílemi velice pohledné a atraktivní. „Byly tam pěkné akce,“ velebí úroveň utkání dravý útočník. Mrzet může jihlavské pouze jeden obdržený gól, který překazil Dominiku Halmošimu snahu o čisté konto. „Je to škoda, Dominik odchytal skvělý zápas,“ chválí Adam Zeman svého spoluhráče. „Ale zaslouženě jsme vyhráli a doufám, že v tom budeme pokračovat,“ dodává vzápětí.

Červenožlutí borci se tak před novou sezonou slibně rozjeli. Šest vyhraných utkání v řadě je pádným důkazem, že se s jihlavským celkem v letošním ročníku první hokejové ligy bude muset počítat. „Myslím si, že se zápas od zápasu zlepšujeme,“ tvrdí hbitý útočník. „Doufám, že nám to vydrží do mistráků,“ doplnil své přání. Právě Adam Zeman patří do úderného tria (Padělek – Zeman – Jeslínek), kterému se prozatím velmi daří. „Už spolu hrajeme několikátý zápas, tak třeba nás takto trenér nechá až do mistráků a bude nám to klapat pořád,“ doufá.