Vyloženě utrápené vítězství, hodnotí zápas Tomáš Čachotský

25.01.2012 / Markéta Částková

O tom, že se nemůže neustále dařit podle našich představ, se v posledních zápasech na vlastní kůži přesvědčují i jihlavští hokejisté. Po parádním startu do sezony, kterému Jihlava dominovala svojí domácí neporazitelností, přišla éra méně šťastná. Prohru následovala prohra, a tak není divu, že na hokejisty z Vysočiny padla „psychická deka“. Ta však postupně odeznívá, a do tabulky jihlavských začínají zase pomalu přibývat body.

V pořadí již 43. zápas první ligy odehráli jihlavští hokejisté na domácí půdě se soupeřem z Litoměřic. A že to nebyl zápas zrovna jednoduchý….“Bylo to vydřené utkání. Soupeř hrál velice dobře odzadu, měl několik šancí,“ říká Tomáš Čachotský. Skóre otevřela právě střela Čachotského, která zamířila za záda gólmana Přikryla v 17.minutě. Přesto, že litoměřičtí trávili čas v první periodě převážně před jihlavskou bránou, zatímco domácí se dostali do útočného pásma spíše výjimečně, jednogólové vedení si Dukla odnesla do kabiny.

Jihlava však neměla navrch dlouho. Necelou minutu po zahájení druhé třetiny se trefil litoměřický Novák a bylo vyrovnáno. Zatímco hru hostů charakterizoval neustálý pohyb po ledě, Jihlavu spíše trápily nepřesnosti, a dostat se do útočné třetiny bylo téměř nemožné. “Vím, že to nebyl hezký hokej na koukání,“ kroutil hlavou Tomáš Čachotský. Spousta chyb vyplývala ze špatné rozehrávky. “Ono to vypadá, že za to můžou obránci, ale není to tak. My jsme jim to dneska vůbec neusnadnili, a pak je to všechno na ně,“ sáhl si do svědomí Čachotský. “My musíme jako útočníci najet do volných míst, aby si to měli obránci o koho dát. Často jim ale ujedeme, a pak to vypadá tak, že rozehrávku zkazili oni. Je to o všech pěti hráčích na ledě, musí klapat celá pětka. Jak z toho jeden hráč vypadne, je to o ničem,“ dodává.

Tři třetiny, tři góly. V každé padl jeden. Naštěstí pro domácí to byli právě oni, kteří se mohli radovat ze vstřelené branky zásluhou ostrostřelce Dana Hodka, který přiklonil tři body na stranu Jihlavy. “Vůbec se nám nedaří, to vidí všichni. Trápíme se kompletně,“ komentoval sice vítězný, leč ne příliš povedený zápas Daniel Hodek. “Pořád máme krizi. Sice už nejsme tak dole jak jsme byli, ale pořád to není ono. Je to všechno v našich hlavách,“ vysvětlil Hodek.