Příprava byla těžká, ale s klukama jsme to zvládli, hlásí obránce Daniel Kohout

27.06.2012 / David Suchý

Dva měsíce tvrdého drilu letní přípravy má za sebou tým juniorů Dukly Jihlava. Každý den trénink a dvakrát týdně ještě jeden navíc. Celkem tedy sedm tréninkových jednotek týdně dává zabrat i těm silově vybavenějším hráčům. Své o tom ví i obránce Daniel Kohout, který patří mezi siláky mladých nadějí Dukly. „Určitě to nebyla žádná flákárna. Makáme, dřeme, a jdeme do toho naplno,“ přibližuje mladý bek a dodává: „V dnešním hokeji se bez kvalitní letní přípravy nikdo neobejde, je to taková nutnost. Přeci jenom to děláme pro sebe, tak co,“ pohupuje rameny Daniel.

Juniorka má za sebou už dva měsíce téměř každodenní dřiny. „Je to dlouhé, ale už je konec,“ konstatuje Daniel Kohout, který je mezi juniory prvním rokem, protože ještě v sezoně 2011/2012 oblékal dres starších dorostenců. „Letos jsem přešel s některými stejně starými kluky z dorostu. Ale líbí se mi tu. Je tu parádní parta, která drží spolu,“ líčí zanedlouho osmnáctiletý urostlý obránce.

Kolektiv utužovali hráči „nové“ juniorky během nedávného víkendového soustředění na Trnávce, kde si vyzkoušeli otestovat týmového ducha v těch nejvypjatějších situacích. „Na Trnávce jsem bohužel chyběl, ale s kluky si sedíme parádně a ještě během sezony týmového ducha ukážeme,“ říká odhodlaně.

Všechny věkové kategorie zakončily přípravu testy, které uzavřely kapitolu běhání, posilovny a her a odstartují hráčům několikatýdenní volno, po němž na konci července vyjedou znovu na led. „Už se těším na dovolenou, s kamarády máme v plánu vyrazit na Slovensko. Těším se, až si odpočinu od každodenní dřiny,“ poukazuje na dvouměsíční dril. Pokud si někdo myslí, že má v plánu pouze polehávat na pláži u jezera, toho vyvádí hned z omylu. „Jasně, že si někam na sluníčko lehnu a budu si užívat, ale neplánuji to nějak přehánět, hlavně si chci udržet kondici, abych měl na ledě z čeho brát,“ má jasno Daniel Kohout, jenž v loňské sezoně odehrál s dvacítkou na zádech sedmatřicet extraligových utkání staršího dorostu.

Urostlý obránce Daniel Kohout (187 cm, 94 kg) bude prvním rokem působit v juniorské kategorii. Foto: Zdeněk Drla