Led nám dělal problémy, ale zápas měl svoji kvalitu, míní Tomáš Kaláb

22.08.2012 / Diana Váňová

Přípravné zápasy Dukly se přehouply do své druhé poloviny. A zatímco kvalita hry se s blížícím začátkem ligy roste, o kvalitě ledu se to říct nedá. Spíš právě naopak. Úterní parné odpoledne přímo volalo po vodě. A na vodě se odehrálo i utkání Regionálního poháru mezi Jihlavou a Olomoucí – ledová plocha totiž místy tak trochu připomínala rybník.

Po šesti odehraných přípravných zápasech už je prostor hodnotit předvedené výkony týmu. „Myslím si, že jsme konečně předvedli takový pořádný hokej,“ míní Tomáš Kaláb. „Podle mě se divákům utkání líbilo, hráli jsme nahoru-dolu, měli jsme šance. Problémy nám ale dělal led, ten hře vážně moc nepřidal,“ pokračuje mladý obránce. „Taky si myslím, že zápas měl svojí kvalitu. A taky tempo. Aspoň mně přišlo, že to byl hrozný fofr,“ oddechuje Michal Jeslínek. Že zápas nebyl v režii pouze jednoho týmu nepřímo potvrzuje také asistent trenéra, Patrik Augusta: „První třetina byla z naší strany dobrá, ale ve druhé a třetí jsme nepředvedli to, co jsme očekávali.“ Naráží tak hlavně na dlouhou početní výhodu domácích, která ale zůstala neproměněna.

V kontrastu s dvanácti brankami ve Znojmě vyznívaly úterní tři poněkud chudě. Oba týmy se snažili nepustit soupeře do šancí. „Hrát dobře odzadu je základ,“ přitakává Kaláb. Dukla však měla možnost Olomouc zasypat střelami, k dispozici totiž měla téměř šest minut dlouhou přesilovku. „Málo jsme stříleli, to bylo prostě špatně. V šesti minutách přesilovky bychom měli nějaký gól dát,“ zlobil se Augusta.

Málo projektilů vyslaných na branku ještě umocnil olomoucký muž s maskou. Libor Kašík zachytal přímo parádně a Jihlavských přímo ukradl několik vyložených šancí. Své o tom ví například Martin Filip s Michalem Veleckým. Oba propluli přes soupeřovu obranu a oba narazili právě na Kašíka. Zlínský odchovanec v barvách Olomouce se vytáhl a domácím pomyslný rybník vypálil. „Šance jsme měli, ale důraz před brankou musíme zlepšit,“ přitakává Kaláb. „Pořádně na tom na tréninku zapracujeme, soutěž už se přece jen blíží,“ nastiňuje tréninkový plán bek.

Všichni hokejisté nyní musí na nadcházející sezónu tvrdě trénovat, o tom není pochyb. „Teď vážně hodně trénujeme, už je na nás znát únava. Ale tréninky by se snad měly zkracovat, tak už by nohy mohly přestat bolet,“ usmívá se Jeslínek. „Do sezóny ale chceme hru ještě pořádně naladit a doufáme, že v září už budeme hrát dobře. Chceme, aby náš výkon zápas od zápasu rostl,“ přislibuje „jihlavský rychlík“.