Dukla se vydá na sever Čech. Přiveze body z ústecké Zlatopramen Areny?

04.12.2012 / Libor Kucza

Nabitý program první ligy pokračuje. Jihlavští hokejisté sehrají již čtvrté utkání v osmi dnech. Červenožlutým se však postaví soupeř, který na počkání body nerozdává. Ústečtí Lvi se drží na třetí příčce tabulky, což v předchozích letech nebývalo zvykem. O ústup Slovanu z piedestalu se postarala Olomouc, která prožívá snovou sezonu. Lvi svou kůži ale nedají zadarmo, kontakt s čelem první ligy jim pomůže udržet pouze vítězství v 29. kole. Podaří se svěřencům Petra Vlka svého soka zaskočit? To se dozvíme ve středu 5. prosince v 17:30. Připraven bude také textový on-line přenos..

Ústí nad Labem cestovalo v přechozím kole na led soupeře, jehož skalp by se dal označit kouskem husarským. SK Kadaň se totiž před vlastními fanoušky představila s vizitkou devíti vítězství v řadě. Lvi zahájili utkání dle svých představ, v 6. minutě otevřel skóre Robin Kovář. O několik málo okamžiků později vyrovnal Bronislav Andres. Ve druhé části se domácí dokonce ujali vedení, odpovědí však byl druhý přesný zásah z hole ústeckého Kováře. Ve třetí periodě branka nepadla, souboj tudíž dospěl do prodloužení. V nastaveném čase vystřelil Slovanu bonusový bod hattrick dokonavší Robin Kovář. Kadaňská série z říše snů tak byla přerušena. „Utkání rozhodlo mužstvo jako celek a ne jen Robin Kovář, který dal hattrick. Robin je koncový hráč na přesilovky. V pondělí nám, na rozdíl od minulých zápasů, přesilové hry vycházely a díky tomu jsme vyhráli,“ vypíchl klíč k ústeckému úspěchu hlavní trenér Jaromír Šindel.

Dukla absolvovala rovněž náročné střetnutí. Slušně zaplněné ochozy Horáckého zimního stadionu viděly souboj s regionálním rivalem z Třebíče. Duel oplýval od prvních minut notnou dávkou aktivity a osobních soubojů. Jako první se gólově prosadili jihlavští hokejisté, v 17. minutě překonal hostujícího muže v masce Daniel Hodek. Druhá dvacetiminutovka nabídla bitku, kterou svedli Ondřej Malec a Jakub Čuřík. Brankový účet se však nepohnul. To již ale neplatilo o závěrečné třetině, ve které zvrátil nepříznivě se vyvíjející zápas Vilém Burian. Horácká Slavia tak díky dvěma gólům vytáhlého forvarda vyválčila tři důležité body. „Třebíč byla od začátku lepší než my. Dali jsme gól, dlouho jsme drželi vedení 1:0 a dopadlo to, jak to dopadlo. Tři minuty před koncem jsme udělali hloupý faul v útočném pásmu a soupeř to potrestal,“ zhodnotil utkání asistent trenéra jihlavské Dukly Patrik Augusta.

Dukla má v letošním ročníku se Lvy vyrovnanou bilanci

Mužstvo s Ježkem na hrudi narazilo na jednoho z favoritů první ligy poprvé ve třetím kole. Venkovní utkání nerozehráli vůbec špatně. Po první dvacetiminutovce svítilo na světelné tabuli vyrovnané skóre. Červené světlo za Koutským rozsvítil Michael Polcar. V dalším průběhu zápasu však Dukla dvakrát inkasovala. I přes veškerou snahu se již nedokázala oklepat. Lvům tak podlehla 1:3.

Duel na Vysočině přinesl obrácené karty. První dějství jihlavští hokejisté ovládli, trefili se Michal Jeslínek a Michael Polcar. Ve druhé části branka nepadla, třetina závěrečná pak přinesla zpečetění osudu duelu v podobě přesného zásahu z hole Tomáše Čachotského. Necelých 6 minut před závěrečným hvizdem Zbyněk Sklenička pouze zkorigoval na konečných 3:1 pro domácí družinu.

Nejproduktivnějším hráčem ústeckého celku je Jaroslav Roubík. Útočník je taktéž na prvním příčce kanadského bodování celé soutěže. Vládcem mezi obránci je bezpochyby Lukáš Poživil, který nasbíral na defenzivního muže úctyhodných 24 bodů! S padesáti trestnými minutami je rovněž nejtrestanějším borcem sestavy Slovanu. Brankovišti Severočechů vládne dvojice Zdeněk Orct – Vladislav Koutský. Oba gólmani drží svou úspěšnost nad 90% hranicí.

VÍTĚZNÉ VHAZOVÁNÍ. Roman Maliník získává kotouč pro své mužstvo v utkání, které jihlavští hokejisté ovládli. Povede se družině z krajského města Vysočiny ve třetím vzájemném souboji s Úteckými Lvy uspět?
Foto: Zbyněk Zápotočný

29. kolo: středa 5. prosince 2012

HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Most (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – Královští lvi Hradec Králové (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Olomouc – SK Kadaň (18:00)
IHC Písek – Salith Šumperk (18:00)
Medvědi Beroun 1933 – HC Stadion Litoměřice (18:00)