V nabitém programu první ligy cestuje Dukla do nedaleké Třebíče

13.01.2013 / Libor Kucza

Duklu čeká další vložené kolo. V něm se střetne s obtížným sokem, v letošní sezoně velmi dobře se prezentující Horáckou Slavií Třebíč. Hokejisté s hvězdou na hrudi klesli po minulém kole na pátou pozici. Na svém kontě mají 72 bodů. Mužstvo z krajského města Vysočiny sídlí o příčku níže, ztrácí 7 bodů. Přiblíží se svému soupeři? Úvodní buly bude vhozeno v pondělí 14. ledna v 17:30. K dispozici bude rovněž textový on-line přenos.

Třebíčští hokejisté hájili v předchozím kole své čtvrté místo v Kadani. Utkání bylo velmi dlouho vyrovnané, na branku si museli příchozí fanoušci počkat až do závěrečného dějství. V 51. minutě otevřel skóre dramatického duelu domácí Jiří Charousek. Horácká Slavia již na tento přesný zásah nedokázala nalézt odpověď. „Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Obě dvě mužstva hrála dobře z obrany, výborní byli oba brankáři. Takhle se vlastně prezentují v celé soutěži. Dneska vyhrál šťastnější, protože my jsme tam měli také gólovou příležitost, ve které jsme trefili tyčku. Z následujícího protiútoku jsme inkasovali,“ hodnotí utkání třebíčský lodivod Kamil Pokorný.

Dukla se střetla s nepříliš oblíbeným sokem z Hradce Králové. Rovněž na východě Čech se hrálo dlouho bez branek. Jako první rozvlnil síť za hradeckým strážcem svatyně Radek Hubáček. Ve třetí dvacetiminutovce své vítězství červenožlutí potvrdili, recept na Jakuba Čecha nalezl Daniel Hodek. „Za tři body jsme samozřejmě rádi, ale vítězství se nerodilo lehce. Z obou stran bylo utkání takové rozhárané, bylo v něm šíleně moc nepřesností. Když budu upřímný, spousta šancí soupeře přišla po našich individuálních chybách. Mohla se na tom podepsat i kvalita ledu. Ale když to vezmu v globálu, závěr jsme odehráli velice dobře,“ vyjádřil spokojenost Petr Vlk.

Ve vzájemných soubojích má navrch Třebíč

K prvnímu střetnutí s Horáckou Slavií došlo ve druhém kole. V bojovném utkání se ujala vedení Třebíč, avšak Adam Zeman ve druhé periodě vyrovnal. Branka Viléma Buriana však byla rozhodující, Dukla rivalovi podlehla těsně 1:2. Souboj v třebíčské MANN + HUMMEL ARENĚ dopadl lépe pro hostující celek. Jihlavští hokejisté i přes úvodní gól Třebíče klání otočili a zvítězili jednoznačně 5:1. Návrat do metropole Vysočiny byl opět šťastnější pro Horáckou Slavii. Vedení se sice ujala Dukla, leč mohutný závěr Třebíče rozhodl o zisku tří bodů pro svěřence Kamila Pokorného – 1:2.

Nejproduktivnějším hráčem Třebíče je bezpochyby Vilém Burian, jenž nasbíral 34 bodů. Na svém kontě má rovněž 16 přesných zásahů. Společně s mladým Tomášem Vondráčkem hájí post nejlepšího střelce. Vládcem mezi obránci je osmnáctibodový David Rangl. Nejtrestanějším borcem třebíčské sestavy je Rostislav Malena. Zkušený obránce si poseděl na trestné lavici již 72 minut. Branku Horácké Slavie hájí Marek Čiliak. Pochlubit se může průměrem gólů na zápas 2,13 a 93,62% úspěšností zásahů.

DŮRAZ. Vzájemné souboje s Horáckou Slavií Třebíč jsou mnohdy plné důrazu a tvrdé hry. Rovněž zde nastal velký závar před brankou Davida Ritticha. Jak si jihlavští hokejisté povedou na třebíčské půdě? Foto: Zbyněk Zápotočný

41. kolo: pondělí 14. ledna 2013

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod – Královští lvi Hradec Králové (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň (17:30)
BK Mladá Boleslav – Salith Šumperk (17:30)
Medvědi Beroun 1933 – HC Most (18:00)
IHC Písek – HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Olomouc – HC Benátky nad Jizerou (18:00)