Kádr Dukly opouští trojice hráčů. Tomáš Kolafa míří do Boleslavi

31.01.2013 / Zdeněk Drla

Jedenatřicátý leden je posledním datem, kdy kluby mohou udělat v aktuální sezoně poslední přestupy a hostování. I proto je aktivita klubů v tomto dni největší z celé sezony. Ke změnám dochází i v Dukle Jihlava. Kádr opouští trojice hráčů. „Dnes je poslední den, kdy se dají dělat v letošní sezoně změny v registru na Českém svazu ledního hokeje. Stáli jsme tedy před rozhodnutím o konečné podobě kádru. Rozhodli jsme se uvolnit z týmu tři hráče,“ vysvětlil ve čtvrtek v poledne jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Obránci Tomáši Kolafovi bylo ukončeno hostování z Kladna, dva mladí útočníci Adam Pometlo a Michael Polcar míří na hostování do Moravských Budějovic.

V poslední lednový den je na „hokejovém trhu“ rušno. Kluby vyřizují poslední možné přestupy, hostování nebo střídavé starty. V Dukle se tato aktivita týká Tomáše Kolafy, Michaela Polcara (ročník 1991) a Adama Pometla (ročník 1990). „Rozhodli jsme se uvolnit z týmu tyto tři hráče. U Tomáše Kolafy, který je u nás na hostování z Kladna, nejsme držiteli práv. Chceme se soustředit na hráče, se kterými můžeme do budoucna počítat. Hostování z Kladna jsme proto zrušili,“ popsal dění v klubu v poslední přestupní den jednatel Dukly Bedřich Ščerban. Tomáš Kolafa zamířil obratem z Kladna do kádru prvoligového lídra z Mladé Boleslavi, kde bude hostovat do konce sezony.

Duklu opouští i dva mladí útočníci. Adam Pometlo a Michael Polcar odcházejí do konce sezony na hostování do Moravských Budějovic. „Máme široký kádr a zde jsme i zvažovali nasazování hráčů v dalším období sezony. V poslední době jsme vyzkoušeli další naše hráče z juniorky. Přesvědčili nás, že s nimi můžeme počítat. Tihle kluci zároveň mohou hrát i za náš juniorský tým. Adama a Michaela jsme se proto rozhodli uvolnit (oba mají odehráno 30 zápasů – pozn. aut.). Kdyby nebyli v základní sestavě, do konce sezony by si již patrně nezahráli,“ popsal hráčský pohyb Bedřich Ščerban. Do týmu se také na poslední chvíli vrátil z Budapešti útočník Martin Kuřítko. Jak již bylo uvedeno, i on má možnost hrát za A-tým, zároveň za juniory a má vyřízený střídavé starty do Moravských Budějovic. Trenéři také mohou počítat s Martinem Vysloužilem, který se vrátil do týmu po dlouhodobém zranění.

Přestupy a hostování mají svá pevná pravidla. „Hráči ročníku 1991 a starší jsou po datu 31. ledna už fixováni v týmu do konce sezony, v případě ročníku 1991 to platí, pokud mají odehráno více jak 26 zápasů ve vyšší soutěži, v tomto případě I. lize,“ vysvětlil Ščerban.