Junioři Dukly hostí v úterý v Jihlavě rakouský Salzburg

11.02.2013 / Zdeněk Drla

Jihlavské mladíky čeká čtvrté vzájemné měření sil s juniorským týmem Salzburgu. Svěřenci trenéra Štěpána Moravce se s rakouským celkem utkají v úterý 12. února na Horáckém zimním stadionu. Zápas začíná přesně ve 12 hodin a vstup na něj je zdarma. Z dosavadních tří vzájemných utkání, jejichž výsledky se započítávají do tabulky RedBull Cupu, vytěžili jihlavští junioři dva body, když v zatím posledním utkání, které se hrálo před časem v Humpolci, vyhráli 4:3 po samostatných nájezdech. Dvě utkání, jejichž dějištěm byla hala v rakouském středisku, prohráli 0:2 a 2:4.

⇒ RedBull Cup

Juniorský tým Salzburgu si přizval deset vybraných českých celků do RedBull Cupu a hraje s nimi systémem dvakrát doma, dvakrát venku. Tím získá během sezony čtyřicet kvalitních utkání. Do tabulky dlouhodobého turnaje se započítávají i vzájemná utkání českých týmů v NOEN extralize juniorů.

Jihlavští junioři se v této sezoně naposledy utkají v rámci RedBull Cupu s rakouským Salzburgem. Farmářský tým (juniorka) celku z rodného města hudebního velikána Wolfganga Amadea Morazta hrajícího mezinárodní EBEL se na Horáckém zimním stadionu představí v úterý 12. února. A podle ohlasů z jihlavské kabiny hodlají červenožlutí podat co nejlepší výkon a připsat si tak další body do tabulky dlouhodobého turnaje, do kterého si rakouský tým přizval deset vybraných celků z české juniorské extraligy. „Minulý domácí zápas jsme odehráli před třemi týdny v Humpolci. Salzburg si už stáhl mladší kluky, ty zkušené hráče už poslal pryč. My budeme muset postavit i starší hráče ročníku narození 1992, protože máme docela rozsáhlou marodku a nejsme úplně kompletní,“ říká před zápasem trenér Dukly Jihlava Štěpán Moravec, který nyní ladí sestavu. „Z těch starších hráčů budou určitě hrát Štěpán Zídek a Ondřej Pěška, bude muset naskočit i jeden obránce ročníku 1992, abychom to doplnili do šesti obránců. Chytat budou Tomáš Fučík a David Krejčík. Tam není co měnit,“ vysvětluje Moravec.

Zápas se Salzburgem bude pro jeho svěřence druhým zpestřením právě končící reprezentační pauzy. V pátek sehráli přátelské utkání na ledě znojemských Orlů, kde prohráli 3:8. Duel se Salzburgem berou jihlavští hráči prestižně. „Budeme chtít navázat na to minulé utkání v Humpolci i z hlediska psychiky a před dalšími soutěžními zápasy v extralize vyhrát, abychom si navodili pohodu v týmu a kluky naladili pozitivně. V poslední době se nám totiž moc nedařilo,“ poukazuje Štěpán Moravec nejen na páteční prohru v „přáteláku“ ve Znojmě, ale i na poslední čtyři extraligová kola před reprezentační přestávkou, z nichž jihlavští mladíci vytěžili pouze bod na ledě Bílých Tygrů z Liberce.

Ve čtvrtek už jihlavští junioři vstoupí znovu do ostrých bojů v nadstavbové skupině. Doma přivítají od 18 hodin Plzeň, v sobotu cestují do Vítkovic.

POČTVRTÉ SE SALZBURGEM. V této sezoně se jihlavští junioři potkají s mladíky ze Salzburgu již počtvrté. Naposledy při "domácím" zápase v Humpolci urvali svěřenci trenéra Štěpána Moravce před třemi týdny dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Foto: Zdeněk Drla