Junioři jdou do extraligových bojů. Čekají je čtyři zápasy v rychlém sledu

10.09.2013 / Zdeněk Drla

„Aktuálně jsme všichni zdraví,“ hlásí trenér jihlavských juniorů Štěpán Moravec. Jeho tým musel o víkendu odložit zápasy prvních dvou extraligových kol z důvodu rozsáhlé marodky. Už ve středu 11. září v pravé poledne hostí na Horáckém zimním stadionu brněnskou Kometu. Druhý odložený duel má Dukla na programu příští pondělí, kdy přijede Olomouc. Během necelého týdne tak jihlavští mladíci sehrají čtyři těžká utkání.

Rozsáhlá marodka v týmu zapříčinila, že jihlavská Dukla zahájí svoji misi v NOEN extralize juniorů později. Zápas s Kometou a Olomoucí, které byly na programu podle rozlosování minulý pátek a sobotu, sehrají svěřenci trenéra Štěpána Moravce ve středu 11. září do 12 hodin a v pondělí 16. září od 18 hodin.

„Mám k dispozici dvaadvacet hráčů včetně dvou gólmanů. Je ale pravda, že Tomáš Fučík má drobné problémy se zády, takže v brance nastoupí Dominik Svoboda. Já věřím, že to zvládne, protože naši oba dva gólmani jsou šikovní. V brance by neměl být problém. Dvojkou bude v tomto zápase pravděpodobně David Vacek ze staršího dorostu,“ hlásí den před prvním vystoupení juniorky v novém soutěžním ročníku Štěpán Moravec.

S odložením prvních dvou kol kvůli rozsáhlé marodce, kdy měl trenér k dispozici pouze pár hráčů, které hravě spočítal na prstech jedné ruky, soupeři souhlasili. Termíny jsou ale neúprosné, první „náhradní“ zápas je tak na programu pouhých pět dnů po původním datu.

„Tým je prakticky od neděle, kdy jsme měli úvodní trénink, kompletní. Sice kluci nejsou úplně ve formě, ale věřím jim, že to zvládnou. Uděláme vše pro to, aby pro nás zápas dopadl dobře,“ vysvětluje Štěpán Moravec a už pomalu vzhlíží další program. V kalendáři má totiž zapsány v rychlém sledu další zápasy. „My hrajeme ve středu doma Kometou, v pátek a v sobotu jsme ve Zlíně a ve Vsetíně a v pondělí doma dohráváme odložený zápas s Olomoucí, takže nás čekají v šesti dnech čtyři utkání,“ vypočítává.

Svému týmu před prvním mistrovským zápasem věří. „Kluci v letním období pracovali dobře, takže pokud se z těch nemocí rychle oklepali, měli by to zvládnout.“