Duklu čeká souboj s lídrem. Přijíždí Mladá Boleslav

01.11.2013 / Zdeněk Drla

Los 18. kola první hokejové ligy přiřkl jihlavským hokejistům za soupeře Mladou Boleslav. Středočeši, kteří se ani letos netají ambicemi vrátit se mezi tuzemskou hokejovou elitu, jsou v tabulce první s pětibodovým náskokem na druhou Olomouc. Dukle patří třetí příčka.
Jak dopadne souboj dvou týmů z čela tabulky, uvidíte v sobotu 2. listopadu 2013 od 17:30 hodin na Horáckém zimním stadionu, popřípadě můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Při dobré konstelaci výsledků to mohl být souboj o první místo. Zatím suverénní lídr prvoligového pelotonu z Mladé Boleslavi ale překvapení nepřipustil a v posledním hraném kole rozdrtil Medvědy z Berouna 7:1. Dukla pomýšlela na bodový zisk na ledě Ústeckých Lvů, ale na severu Čech se jí nedařilo, když prohrála těsně 2:3 a přerušila tak osmizápasovou vítěznou šňůru. Mezi prvním a třetím týmem je tak aktuálně sedmibodový rozdíl.

Oba dva sobotní soupeři se mohou pochlubit tím, že v domácím prostředí prohráli pouze jednou. Mladá Boleslav 0:1 v 15. kole s Kadaní, Dukla 1:3 s Havlíčkovým Brodem v kole osmém.

V zápase se objeví dvě nové tváře

Vedení jihlavského klubu se rozhodlo řešit tíživou situaci kvůli vysoké marodce. Z Moravských Budějovic si proto podle informací jednatele Bedřicha Ščerbana stahuje Dukla útočníka Patrika Přidala, z Pardubic má vyřízené střídavé starty obránce Zdeněk Čáp. „Patrik Přidal je náš odchovanec, podepsal smlouvu," uvedl směrem k šikovnému dvacetiletému útočníkovi Ščerban. „Petr Mocek má angínu a proto jsme se dohodli s Pardubicemi, že nám uvolní dalšího obránce," sdělil na adresu jednadvacetiletého beka, který poslední čtyři sezony působil v Hradci Králové.

Souboj střelců a nahrávačů

V první sedmičce kanadského bodování celé soutěže najdeme hned čtyři hráče Mladé Boleslavi a dva z Dukly Jihlava. Nejproduktivnějším je kapitán Bruslařského klubu David Výborný s 31 body, který je s 25 asistencemi zároveň nejlepším nahrávačem ligy. Druhé místo patří jihlavskému vůdci Tomáši Čachotskému (28 bodů), který ke svým osmi přesným trefám nastřádal dalších dvacet přihrávek. Další dvě místa v pořadí patří znovu mladoboleslavským hráčům. Tomáš Nouza je třetí (13+13), Michal Broš čtvrtý (9+12). Na páté místo se prostřílel litoměřický Miloslav Čermák (10+8), na šestém a sedmém místě jsou sedmnáctibodoví jihlavský Adam Zeman (13+4) a boleslavský Tomáš Klimenta (8+9).

SOUBOJ S LÍDREM. Dukla Jihlava se s Mladou Boleslaví utkala letos v září v rámci pátého ligového kola. Na středočeském ledě se týmu kapitána Tomáše Čachotského nedařilo, když prohrál 0:4. Jak dopadne sobotní odveta? Foto: Zdeněk Drla

Poslední vzájemný zápas:

BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava 4:0

Branky a nahrávky: 12. Pabiška (Výborný), 15. Pojkar (Koudelka, Mikulík), 45. Lenc (Protivný, Koudelka) 49. Němeček (Broš, Klimenta). Rozhodčí: Hrubý - Bosák, Šmika. Vyloučení: 10:7, navíc Protivný (MBL) a Krupka (JIH) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2680. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 4:0. Třetiny: 2:0, 0:0, 2:0

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Protivný, Pojkar, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Mikulík, Koudelka, Lenc – Jiránek, Loskot, Rys – Kuchta
HC Dukla Jihlava: Rittich – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Podlipnik, Kaláb, Kotvan, Štebih – Čachotský, Zeman, Seman – Velecký, Hubáček, Krupka – Prokš, Mikeš, Důras – Kadlec, Kuřítko

18. kolo: sobota 2. listopadu 2013

HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústečtí Lvi (16:30)
HC AZ Havířov 2010 - HC Most (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Motor České Budějovice (17:00)
Salith Šumperk - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Olomouc (17:30)
SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

19. kolo: středa 6. listopadu 2013

SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Motor České Budějovice - HC Berounští Medvědi (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
Salith Šumperk - HC AZ Havířov 2010 (18:00)
HC Olomouc - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Most (18:00)