S Veldou jsme se jen pozdravili a popřáli si hodně štěstí, říká Daniel Vrdlovec

20.02.2014 / Tomáš Lysý

Patřil k nejlepším hokejistům Medvědů v zápase posledního kola na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Vstřelil gól a připsal si asistenci, přesto jeho dva kanadské body prohru Berounu neodvrátily. Přesto Daniel Vrdlovec potvrdil pozici třetího nejproduktivnějšího berounského útočníka za Jakubem Markem a Zbyňkem Hrdelem, kteří však odehráli během základní části o polovinu zápasů více. Na jeho produktivitu bude Beroun spoléhat i v boji o umístění a vyhnutí se baráži „ Musíme hrát každý zápas nadoraz. Je ve hře asi ještě třicet bodů a to znamená, že je pořád o co hrát, abychom se případné baráži vyhnuli,“ říká čtyřiadvacetiletý útočník, bývalý spoluhráč Michala Veleckého ze Šumperka, nyní vedle Berouna také útočník extraligové Slavie Praha.

Danieli, jak byste zhodnotil poslední zápas Berouna v základní části na ledě Jihlavy:
Jak bych to zhodnotil? Zaspali jsme začátek a udělali jsme nesmyslné chyby v obranném pásmu. Dukla hraje v pohodě, mají jisté play-off, takže naše chyby trestala a hrála v podstatě to, co potřebovala.

Po první vyrovnané třetině se Dukla ve druhé části dostala do vedení 3:1. Vy jste z pohledu Berouna vstřelil tři minuty před koncem druhé třetiny důležitý kontaktní gól. Jak padl?
Na začátku jsem si šel dolů za branku, kam mi to Jirka Kučný přihrál. Já puk hodil na Kubu Babku a ten jej výborně protáhl přes celé hřiště. Pak mi dal puk u tyčky Dukly a já to dorazil pod nohou gólmana do branky.

Na začátku třetí třetiny se Medvědům podařilo vyrovnat. Vy jste byl u vyrovnacího gólu také, připsal jste si asistenci. Můžete tento gól ve skrumáži před brankou popsat?
To nebyla skrumáž, i když to tak možná vypadalo. Náš obránce obehrál hráče Jihlavy a hodil puk na brankovou čáru. Dostal jsem se ke kotouči, hodil jsem ho žabkou na Kubu Marka a ten to se štěstím trefil.

Dukla se krátce na to znovu dostala do vedení. Minutu a půl před koncem mohlo být vyrovnáno, ale rozhodčí gól neuznal pro vysokou hůl. Jak jste celou situaci viděl?
Já byl zrovna na trestné lavici a viděl jsem to celé. Asi tam ta hokejka někde byla, ale podle mě to ani sudí neviděl. Je to problém, že v první lize není video, tak to nejde ani nějak zkontrolovat. Když hlavní rozhodčí, který stojí u brankoviště, gól uzná, a rozpaží pak čárový, který je na modré, tak je to blbé.

Za Jihlavu dnes nastoupil do hry po zranění Michal Velecký, s kterým jste hrával v Šumperku. Proběhlo nějaké vzájemné hecování?
Velda ani vlastně nevěděl, že dnes přijedu. Ale pozdravili jsme se, máme spolu dobrý vztah. Takže jsme se víceméně jen pozdravili a popřáli si hodně štěstí.

Vás nyní čeká boj ve skupině o umístění o vyhnutí se baráži. Jak se na to připravit?
Jak se na to připravit? Teď už je těžké se nějak připravovat. Musíme hrát každý zápas nadoraz. Je ve hře asi ještě třicet bodů a to znamená, že je pořád o co hrát, abychom se případné baráži vyhnuli.

Váš zápas v Jihlavě se hrál před malou diváckou kulisou, protože se kryl s olympijským turnajem, kde ve čtvrtfinále bojovala Česká republika s Amerikou. Co si o tom myslíte?
Nevím, proč dnešní zápas nešel přeložit, jaký byl důvod, že to nešlo, tím spíš, že minulý týden bylo kolo přeložené ze soboty na pátek. Nevím, proč se nemohl najít nějaký jiný termín, třeba dřívější, abychom se mohli na hokej podívat. Třeba bychom tím klukům pomohli (směje se). Je to naše práce, nemohli jsme s tím nic dělat.