Jihlavský ježek skončil úspěchem. Starlets braly stříbro, Ice Flowers zlato

25.03.2014 / Libor Kucza

Jubilejní dvacátý ročník klání v synchronizovaném bruslení pod názvem Jihlavský ježek přivítal hned 27 účastníků. S tímto počtem stoupala také konkurence pro domácí celky, které se chtěly předvést v co nejlepším světle. Starlets a Ice Flowers ale nezklamaly. V nabitém závodě skončily na druhém, respektive prvním místě. „Byl to závod, který se v letošní sezoně nejvíce povedl,“ hodnotí spokojeně trenérka Starlets Věra Paulusová.

Svěřenkyně zkušené trenérky prožily před zápolením v krajském městě Vysočiny změnu, místo juniorské kategorie totiž nastoupily v kategorii Mixed Age, v níž se objevují závodníci všech věkových skupin. Starlets si ale s tímto faktem hlavu nelámaly a vybojovaly vynikající druhé místo. „Oproti juniorské kategorii se program zkrátil o půl minuty, ale myslím, že jsme to zvládli dobře,“ bilancuje Věra Paulusová.

Jihlavský ježek také potvrdil stoupající formu Starlets, které na předchozích soutěžích doplatily především na pády. „Na závodech se nám nedařilo, vždycky se nám tam vloudily chyby a pády. V Jihlavě byl pád pouze jeden,“ popisuje vůdkyně jihlavského celku. Co chystají Starlets do další sezony? „Neustále se musíme ve všem zlepšovat, zobtížňovat bruslařské dovednosti. Především ale musíme pracovat na tom, aby se děvčata během závodů nebála a nepodlehla trémě,“ nastiňuje plány. „Vinou trémy nám poté strhávají body. Kdybychom neměli pád, tak jsme první,“ je Paulusová přesvědčená.

Ice Flowers zvítězily v kategorii Juvenile se suverénním náskokem, nasbíraly 27,73 bodů. Druhý celek Jegyes-vegyes (HUN) byl obodován číslem 21,67. Dále se celky seřadily v tomto pořadí: Sunflowers VSK Technika Brno, Skating Graces (GER), Die Kleine Eisteufel (GER), Pážata BK Příbram, Polárky KK Pardubice, Snowflakes (CRO).

Starlets se musely sklonit před celkem Hot Lines Ice Club Brno, který získal 36,20 bodů. Domácí zástupkyně ztratily pouze zlomek, na svém kontě měly 35,80. Třetí post vybojoval další jihlavský soubor nastupující v kategorii Mixed Age, a to N’Ice Age. Na čtvrtém, a následně pátém místě se pak umístily týmy Ice Atoms BK Příbram, Black Angels FSC Kopřivnice.