Přijďte, fanděte, a my uděláme vše pro to, aby se vyhrálo, vzkazuje fanouškům Tomáš Střecha

30.03.2014 / Tomáš Lysý

Ošidný zápas proti týmu, který téměř neměl co ztratit, jihlavští junioři zvládli. PZ Kladno na jejich ledě porazili 4:0, což znamená, že před klíčovým zápasem se Vsetínem si jihlavští mladíci jednak vylepšili skóre, ale hlavně udrželi v tabulce náskok dvou bodů. „Tento zápas jsme brali jako přípravu právě na Vsetín, kde se rozhodne kdo z koho pro příští sezónu,“ říká Tomáš Střecha, střelec uklidňujícího druhého gólu svého týmu. Nyní čeká jihlavské juniory klíčová bitva sezony. V pondělí 31. března se postaví doma právě Vsetínu. „Doufám, že nás přijde podpořit co nejvíc fanoušků,“ láká mladý útočník jihlavské příznivce na zápas, který na Horáckém zimním stadionu startuje v 18:00.

V generálce na nejdůležitější zápas sezony zvítězili. I tak by se dal několika slovy zhodnotit vítězný zápas jihlavských juniorů na ledě PZ Kladna. Po bodové ztrátě doma s Porubou potřebovala Dukla na kladenském stadionu znovu naplno bodovat. „Tak rozhodně nás to nesvazovalo. Tento zápas jsme brali jako přípravu právě na Vsetín, kde se rozhodne kdo z koho pro příští sezónu,“ pouští se do hodnocení s druhým kladenským juniorským celkem Tomáš Střecha. „Rozhodně to nebyla žádná procházka růžovou zahradou. Ale abych pravdu řekl, můžeme být za ty tři body dnes rádi. Kladno hrálo velmi dobře a v pár okamžicích nám ukázalo, že hokej umí hrát také. Hlavně v přesilovkách, ty oni umí. Ale zvládli jsme je ubránit na jedničku,“ říká s pěti góly nejlepší střelec a zároveň s osmi body nejproduktivnější hráč Jihlavy v probíhajících barážových bojích.

Svojí výhru stvrdili junioři až v poslední třetině. Po dvou dvacetiminutovkách totiž Dukla vedla pouze o gól a nedařilo se jí přidat uklidňující druhou trefu. „Další góly začaly padat v podstatě až v poslední dvacítce. To jsme se už uklidnili, do té doby to bylo takové hektické, zbrklé. Chtěli jsme všichni moc, ale prvních 40 minut to vypadalo, jak kdybychom byli z těch šancí někteří i vystrašení, a nepodařilo se nám je proměnit, až na jednu střelu Saši (Alexandr Molnár pozn.aut.),“ hodnotí průběh zápasu Tomáš Střecha, který vstřelil onen uklidňující druhý gól. „Byla to taková náhoda. Právě Saša s Mahycem (Ján Mahút – pozn. aut.) to zavezli za modrou a vyměnili si to. Poté mi to Mahyc poslal nad kruhy a já naslepo vystřelil skrz hráče. Díky Bohu to proletělo brankářovi nad betonem. Myslím, že tu střelu nikdo nečekal, že to tam konečně spadne, ale právě ten gól nás myslím dost uklidnil a potom už to bylo jednodušší,“ ohlíží se za svojí pátou trefou v baráži hráč s přeznívkou „Střechyč“. Během dvou třetin několikrát vyzkoušel pozornost gólmana Černého, ale bez úspěchu. „Těch šancí jsem měl požehnaně, až jsem se divil, jak se k tomu dostanu. Až na jednu vyloženou šanci jsem ale neměl zase takové ‘tutovky‘,“ myslí si dvacetiletý útočník, který si letos připsal i gól a asistenci za A-tým Dukly.

Klíčová bitva jihlavské juniory teprve čeká. Po čtyřech zápasech baráže ztratili oba prvoligové celky šanci na postup, rozhodne se tedy mezi Jihlavou a Vsetínem. První zápas na ledě Valachů vyhrála Dukla 4:3, i když ještě deset minut před koncem vedl Vsetín o dvě branky. Před výbornou diváckou kulisou však strhla Jihlava třemi góly během tří minut výhru na svojí stranu. „Myslím, že prostředí až takovou roli nehraje. My je dokázali porazit u nich, když tam měli skoro 900 svých fanoušků, kteří je hnali. Bylo hodně znát, že jim právě ta podpora od fanoušků vlévá krev do žil a drží jim síly. Ale je fakt, že ten zimák je pro nás, nebo byl, prokletý. Tam se prostě hraje špatně,“ popisuje s úsměvem prostředí na Lapači Tomáš Střecha. Tentokrát budou mít výhodu domácího prostředí červenožlutí a šikovný útočník by byl rád, kdyby se jihlavští junioři mohli spolehnout zřejmě v nejdůležitějším zápase sezony na podporu svých fanoušků. „Doufám, že jich přijde co nejvíce,“ přeje si hráč s číslem 13, který adresuje příznivcům Dukly jednoznačný vzkaz:

„PŘIJĎTE, FANDĚTE, A MY UDĚLÁME VŠE PRO TO, ABY SE VYHRÁLO!!!“

Zápas mezi Duklou a Vsetínem startuje na Horáckém zimním stadionu 31. března 2014 od 18:00.

Vzájemné zápasy Dukly a Vsetína v této sezoně:

4. kolo NOEN extraligy juniorů:
VHK Vsetín – HC Dukla Jihlava 5:2 (5. Klečka, 7., 9., 31. a 52. D. Tobola – 40. Vala, 53. Juráň).

22. kolo NOEN extraligy juniorů:
HC Dukla Jihlava – VHK Vsetín 5:2 (26. Jícha, 35. Březina, 52. Dundáček, 59. Němec, 60. Dundáček – 9. Žabčík, 24. Pokorný).

Skupina o udržení, 3. kolo:
VHK Vsetín – HC Dukla Jihlava 4:2 (23. Zvonek, 23. Abdul, 31. Neuwirth, 41. Zvonek – 12. Čermák, 36. Severa).

Skupina o udržení, 7. kolo:
HC Dukla Jihlava – VHK Vsetín 2:3 sn. (30. Severa, 45. Jícha – 2. Ščotka, 56. Hořanský, rozh. náj. Pokorný).

Baráž, 2. kolo:
VHK Vsetín – HC Dukla Jihlava 3:4 (11. Abdul, 14. Žabčík, 30. Pokorný – 19. Severa, 52. Severa, 53. Střecha, 54. H. Tobola).

5. kolo baráže o extraligu juniorů, pondělí 31. března:

PZ Kladno – Poruba (17:00)
Jihlava – Vsetín (18:00)

6. kolo baráže o extraligu juniorů, čtvrtek 3. dubna:

Vsetín – PZ Kladno (17:30)
Poruba – Jihlava (18:00)

Tabulka baráže o extraligu juniorů po čtyřech kolech:

1. HC Dukla Jihlava 	4 	3 	1 	0 	0 	 19:5  11
2. VHK Vsetín 	        4 	3 	0 	0 	1 	 23:8 	9
3. HC RT TORAX Poruba 	4 	0 	0 	2 	2 	 7:16 	2 
4. HC PZ Kladno 	4 	0 	1 	0 	3 	 4:24 	2