Michal Velecký podepsal v Šumperku, Václav Jaroš chce do Třebíče

25.04.2014 / Zdeněk Drla

Michal Velecký nebude v nadcházející sezoně oblékat dres Dukly Jihlava. Šestadvacetiletý útočník se vrací do Šumperka, který vlastní jeho hráčská práva a ze kterého v uplynulých dvou sezonách na Vysočině hostoval. Nejisté je i působení obránce Václava Jaroše. Ten projevil přání strávit příští sezonu v rodné Třebíči. „Je to z rodinných důvodů," vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Útočník Michal Velecký podepsal před pár dny roční smlouvu v Šumperku. Informoval o tom ofciální web severomoravského klubu. Do podhůří Jeseníků se šestadvacetiletý forvard vrací po dvou sezonách, které strávil v Dukle Jihlava.

Přání změnit v nadcházející sezoně dres projevil i obránce Václav Jaroš. „Uvedl rodinné důvody. Rád by příští sezonu hrál doma v Třebíči," vysvětluje Bedřich Ščerban. „S Horáckou Slavií jednáme. Zatím jsem neřekl ani ano, ani ne," doplňuje Ščerban s tím, že je hlavní otázkou případná finanční kompenzace za hostování či trvalý přestup. Jasno by mělo být v řádu dnů, maximálně týdnů.

Z JIHLAVY DO ŠUMPERKA. Michal Velecký bude v příští sezoně hájit barvy Šumperka. V historických tabulkách Draků drží druhé místo v počtu nastřílených gólů během sezony. V sezoně 2010/2011, kdy Šumperk postupoval zpět do první ligy, skóroval dvaatřicetkrát. Foto: Josef Plechatý