Vojtěch Zadražil podepsal s Duklou novou dvouletou smlouvu

17.05.2014 / Tomáš Lysý

Po obráncích Tomáši Kalábovi, Matici Podlipnikovi a Mihovi Štebihovi se rozhodl pokračovat v Dukle i další bek Vojtěch Zadražil. Jednadvacetiletý zadák, kterému předchozí kontrakt vypršel na konci dubna, podepsal novou smlouvu na dva roky. „Vidím tady důvěru, kterou bych chtěl vrátit co nejlepšími výkony, a možnost herního růstu,“ vysvětluje mladý obránce důvody, které ho vedly k setrvání v Dukle Jihlava.

Jedním z hráčů, kterým skončila smlouva k poslednímu dubnu, byl také Vojtěch Zadražil. Odchovanec Dukly přiznává, že v posledních dnech zbývalo nový kontrakt už „jen“ doladit. „Smlouvu jsem měl do konce dubna. Takže jednání trvala jen necelé dva až tři týdny. Vlastně už jsme byli domluveni a řešily se pouze detaily,“ říká jihlavský obránce. Vinou zranění stihl loni odehrát pouze polovinu zápasů v základní části první ligy a zmeškal také vítěznou sérii proti Havířovu. Naskočil až do semifinálových bitev proti Olomouci. „Vidím tady důvěru, kterou bych chtěl vrátit co nejlepšími výkony, a možnost herního růstu. Navíc máme s kluky v kabině výbornou partu,“ jmenuje důvody, proč se rozhodl pokračovat v kariéře v červenožlutém dresu.

V předchozích týdnech prodloužili s Duklou smlouvy Tomáš Kaláb s Mihou Štebihem, poté Adam Zeman a před pár dny také Matic Podlipnik. Nyní se k nim zařadil i Vojtěch Zadražil. „Smlouvu mám uzavřenou na dva roky bez opce. Jsme domluveni na tom, že když by přišla nějaká kvalitní nabídka z extraligy, klub by mne uvolnil,“ prozrazuje detaily smlouvy. V minulé sezoně měl jihlavský zadák vyřízeny střídavé starty do Zlína, který nakonec vybojoval extraligový titul. „Nějaká jednání probíhala, pracoval na tom agent, ale nic konkrétního nakonec nedopadlo. Takže jsme se domluvili s panem Ščerbanem na nové smlouvě. Teď se soustředím pouze na Duklu,“ doplňuje obránce s číslem tři, jehož cíle do nové sezony jsou jasné. „Chci podávat co nejlepší výkony. Chtěl bych, aby na Duklu chodilo co nejvíce lidí. Loňskou sezonu byli fanoušci výborní! Věřím, že můžeme postoupit do baráže a poprat se o extraligu,“ vzhlíží k nadcházejícímu ročníku první ligy Vojtěch Zadražil.

„Máme zájem vychovávat naše kmenové hráče. Chceme jim dát šanci na vstup do profesionálního hokeje. I když Vojta v loňské sezoně zůstal za svými možnostmi, věříme nadále v jeho potenciál,“ říká na adresu jednadvacetiletého beka jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

POKRAČOVÁNÍ V ČERVENOŽLUTÉM. Vojtěch Zadražil bude i nadále hájit dres jihlavské Dukly. Podpis bývalého člena mládežnických reprezentačních výběrů do 18 let a do 20 let se nyní čerstvě vyjímá na novém dvouletém kontraktu. Foto: Zdeněk Drla.