Jihlava hostí domácí šampionát ve Stiga hokeji

20.05.2014 / Tomáš Lysý

Po roce se Horácký zimní stadion stane svědkem bitev vyznavačů stolního hokeje. A to bojů rovnou o domácího mistra. Zatímco předchozí tři úspěšné ročníky byly zařazeny do turnajů Českého poháru, letos se na stadionu jihlavské Dukly bude konat poprvé Mistrovství České republiky ve Stiga hokeji. O příčky nejvyšší se bude ve dnech 31.5. a 1.6. soutěžit hned v pěti kategoriích - týmy, muži, ženy, junioři a veteráni. „Věřím, že se Jihlavané pochlapí a do turnaje se zapojí. Například by z pěti až osmi hráčů mohli vytvořit tým, přičemž hraje vždy pět hráčů, ostatní je mohou střídat,“ popisuje možnosti účasti pořadatel Dušan Pařil.

Ve víkendových dnech 31.5 a 1.6. se na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě uskuteční lité bitvy mezi nejlepšími hráči Stiga hokeje - hry, která tvoří nedílnou součást mnoha dětských či obývacích pokojů. Tím více v čase konání hokejového Mistrovství světa, jež nyní hostí Bělorusko. Jihlavské Mistrovství ČR navazuje na předchozí tři roky, kdy se zde konaly úspěšné turnaje Českého poháru.

V kategoriích týmů, jednotlivců, žen, juniorů (do 18 let včetně) a veteránů (nad 40 let) se celkem představí kolem stovky hráčů. Zapojit se mohou i místní zájemci, kteří nehrají Stiga hokej závodně a nefigurují v žádných žebříčcích, avšak mají chuť si zahrát. To bude možné ve všech kategoriích vyjma kategorie Muži – jednotlivci. „Věřím, že se Jihlavané pochlapí a do turnaje se zapojí. Například by z pěti až osmi hráčů mohli vytvořit tým, přičemž hraje vždy pět hráčů, ostatní je mohou střídat,“ popisuje možnosti účasti pořadatel Dušan Pařil. Zúčastnit se mohou také ostatních kategorií s výjimkou kategorie Jednotlivci, v níž se v neděli odpoledne utkají pouze hráči na žebříčku České asociace.

Informace o turnaji:

Samotné klání začíná v sobotu 31. května v 9 hodin a v neděli 1. června v 8 hodin, registrace je vždy o půl hodiny dříve.

MČR se hraje podle oficiálních hracích pravidel stolního hokeje, která si můžete přečíst na oficiálních stránkách České asociace Stiga game.

Hraje se s play-off verzí hracích figurek Stiga.

Startovné činí pro týmy 250,- Kč.

Zájemci o účast v Dukla Stiga Cupu mohou svoji účast nahlásit již nyní na e-mail: marketing@hcdukla.cz

V kategorii žen Dukla Stiga Cupu 2013 byla nejúspěšnější Aneta Jackowská. Foto: Dušan Pařil.

Loňský ročník, zařazený do kategorie Českého poháru, přinesl tvrdé boje. Foto: Dušan Pařil.

Také letos se mohou turnaje v populárním stolním hokeji účastnit i ti nejmenší. Foto: Dušan Pařil.

Celkem 32 stolů se Stiga hokejem bylo loni rozmístěno na ploše Horáckého zimního stadionu. Foto: Dušan Pařil.

Mistrovství ČR ve Stiga hokeji 2014. Koláž: Zdeněk Drla.