Jsme nyní na vítězné vlně a nenechali jsme si výhru nad Spartou utéct, říká Jiří Bambula

03.10.2014 / Tomáš Lysý

Hitem devátého kola RAKO extraligy staršího dorostu byl zajisté zápas skupiny střed, kdy třetí Jihlava přivítala na svém ledě vedoucí Spartu. Téměř celé utkání byla Dukla lepším soupeřem a o svém vítězství rozhodla třemi góly během úvodních pěti a půl minut třetí třetiny. Dvěma přesnými zásahy se na výhře svého týmu v poměru 5:3 podílel útočník Jiří Bambula. „Podle mě bylo hlavní zejména to, že jsme po celý zápas dobře bránili. Bojovali jsme jako jeden tým,“ myslí si tahoun staršího dorostu, který během devíti zápasů vstřelil deset gólů.

Jirko, výhra nad prvním celkem tabulky vždycky potěší, že? Tím spíše, že jste díky výhře stáhli Spartu na rozdíl jednoho bodu…
Jo jo. Sparta je silný soupeř a my jsme jedině rádi, že se s takovým soupeřem můžeme poměřit. Šli jsme dnes do zápasu naplno a chtěli jsme za každou cenu před fanoušky vyhrát.

Kde se v dnešním zápasu lámal chleba?
Podle mě bylo hlavní zejména to, že jsme po celý zápas dobře bránili. Vytvořili jsme málo chyb a bojovali jsme jako jeden tým – jako jeden celek!

Podařilo se ti dnes vstřelit dva góly. Svojí první trefou jsi vrátil Dukle vedení, když ses v úniku trefil přesně do pravého horního rohu. Byl to záměr?
Jeli jsme s Danem Kolouchem dva na jednoho. Viděl jsem, že tam je místo, tak jsem to zkusil, vystřelil jsem a naštěstí to tam padlo. Jsem za to rád.

Pětadvacet vteřin po začátku druhé třetiny ses dostal po pravé straně znovu do úspěšného protiútoku, který si vyřešil trošku jinak. Můžeš situaci popsat?
Vojta Pražák a Dan Kolouch mi to tam po pravé straně prohodili. Mluvil jsem s časoměřičem, ať už mě pustí z trestné lavice, že dám z úniku gól (směje se). No, tak jsem ujel a dal jsem to gólmanovi do protipohybu.

V dalším průběhu třetí části jste sice získali náskok 5:1, ale Sparta tři minuty před koncem snížila na 5:3. Neměli jste obavy o výsledek?
Teď jsme silný tým a jsme na vítězné vlně. Nic jsme nepodcenili, udrželi jsme to a nenechali jsme si vítězství uniknout.

Na začátku soutěže se Vám příliš nedařilo, v prvních šesti zápasech jste si připsali čtyři porážky, z toho třikrát bez vstřeleného gólu. Teď naopak držíte sérii čtyř výher po sobě. Začíná to šlapat?
Snad ano. Už nám to tam začíná pomalu padat. Na tréninku hodně pilujeme střelbu, tak snad nám to vydrží (během posledních čtyř výher vstřelila Dukla 24 gólů – pozn. aut.).

Jirko, dneska jsi dal devátý a desátý gól sezony. Nepokukuješ po tom, že bys nastoupil v jihlavské juniorce?
Určitě bych byl rád, ale pan Svoboda mi řekl, abych se nejprve naučil táhnout tým tady ve starším dorostu, takže to plním (úsměv).


×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava