Dukle vypomohou Dominik Matula a Jiří Půhoný

05.12.2014 / Zdeněk Drla

Vedení Dukly Jihlava reaguje na rozsáhlou marodku v týmu. Už v sobotním utkání s Havlíčkovým Brodem nastoupí v červenožlutém dresu útočníci Jiří Půhoný z Pardubic a Dominik Matula ze Zlína. „Oba dva mají do Dukly vyřízeny střídavé starty ze svých mateřských klubů," hlásí jednatel Bedřich Ščerban.

Angažováním dvou mladých útočníků (Jiří Půhoný *1992, Dominik Matula *1994) reaguje Dukla Jihlava na rozsáhlou marodku v týmu. K dispozici stále nebudou obránce Petr Mocek, útočníci Roman Mikeš, Ondřej Malec či Patrik Přidal ani gólman Lukáš Sáblík, jenž od Disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje obdržel ve středu dvouzápasový trest na úder vyrážečkou, kterého se dopustil při zápase v Litoměřicích. „Nemůžeme použít ani hráče z juniorky, kteří mají před sebou důležité zápasy, ve kterých potřebují nutně bodovat," vysvětluje Bedřich Ščerban.

Jiří Půhoný

Narozen: 27.8.1992
Post: útočník
Výška: 186 cm
Váha: 83 kg
Hůl: levá
Jiří Půhoný je odchovancem pardubického hokeje. Ještě v mládežnickém věku okusil seniorský hokej v prvoligové Chrudimi či Hradci Králové. Minulou sezonu stzrávil z podstatné části v Šumperku, kde v 60 zápasech nasbíral 27 kanadských bodů za 15 gólů a 12 asistencí.

Dominik Matula

Narozen: 24.6.1994
Post: útočník
Výška: 175 cm
Váha: 76 kg
Hůl: pravá
Kapitán juniorského týmu Zlína ovládl kanadské bodování první části DHL extraligy juniorů, když ve 29 zápasech, do kterých nastoupil, nasbíral 43 kanadských bodů za 18 gólů a 25 asistencí. Jihlavský tým mu není neznámý, v létě s "áčkem" Dukly absolvoval část předsezonní přípravy. V této sezoně nastoupil ve dvou zápasech za prvoligový Prostějov.

Třetím mladíkem, který se už v minulých zápasech v dresu Dukly představil je slovenský obránce Kristián Grman (nar. 4.8.1991) přišel do Jihlavy na měsíční hostování z druholigového Hodonína. Během své dosavadní kariéry okusil i slovenskou nejvyšší soutěž, když působil ve Skalici, Piešťanech, Nitře či Martinu.

ZPÁTKY V JIHLAVĚ. Dominik Matula se vrací do Jihlavy. S Duklou absolvoval část letní přípravy, poté se vrátil do Zlína, kde se stihl stát nejproduktivnějším hráčem DHL extraligy juniorů. Foto: Zdeněk Drla