Nejmladší krasobruslařky Dukly čekají první závody

12.12.2014 / Zdeněk Drla

Nejmladší jihlavské krasobruslařky z týmu Gemini se chystají pod vedením trenérky Lindy Haferníkové na svůj první závod. O víkendu se představí v moravské metropoli na akci Santa Claus Brno.

Malé krasobruslařky Dukly Jihlava z týmu Gemini mají za sebou pořádnou porci tréninků i několik exhibičních vystoupení. O víkendu je čeká vůbec první závodní vystoupení v kariéře. "Nebylo jednoduché určit závodní sestavu, protože děvčat v oddíle je opravdu mnoho a všechny se moc snaží. Organizátor závodu Santa Claus Brno však vydal jasnou podmínku, a to minimální věkovou hranici sedm let. Tím se vyřešila i startovní místa a pozice náhradnic ve volné jízdě," vysvětluje trenérka malých krasobruslařek Linda Haferníková.

Některá děvčata nacvičila i sólové vystoupení. S těmi se budou setkávat diváci o přestávkách prvoligových zápasů Dukly. Svoji jízdu již fanouškům předvedly Lucie Sigmundová a Klára Bakusová.

V pátek, kdy chodili čerti, se na Horáckém zimním stadionu objevila pekelná parta s Mikulášem a krásným andělem. Gemini se musely vyzpovídat a předvést se v nejlepším světle, aby je čerti nevzali s sebou. Dostaly milé dárečky a nazdobily vánoční stromeček na zimáčku, tradičně vyrobenými ozdobami na motivy bruslení a ducha týmu.