Přijíždí třináctý Most. Navlékne Dukla na šňůru vítězství desátý korálek?

27.01.2015 / Zdeněk Drla

Řečeno cyklistickou terminologií: Prvoligový peloton se nadechl k závěrečnému spurtu. Do konce základní části zbývá odehrát pouze čtyři kola. V nich se Dukla představí dvakrát doma a dvakrát venku.
Prvním soupeřem, kterého červenožlutí přivítají doma, je třináctý Most. Oba týmy mají v novém roce přesně opačné problémy. Zatímco Dukla oslavial v minulém kole deváté vítězství v řadě, Most v šesti po sobě jdoucích kolech nebodoval.
Zápas mezi HC Dukla Jihlava a HC Most začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 28. ledna v tradičních 17:30 hodin. Přijďte povzbudit červenožlutý tým v boji o další body!

Most je po odehrání 48 kol základní části se 46 body na 13. místě tabulky. Společně s Havlíčkovým Brodem a Prostějovem tak bude hrát skupinu play-out. O čtvrtém týmu, který se bude účastnit záchranářských bojů a neokusí tak předkolo play-off, zatím není jasno.

Poslední vzájemné zápasy

V sezoně se Jihlava potkala s Mostem třikrát. Napoprvé to byla kanonáda. Na severu Čech se zrodil zatím nevyšší výsledek v sezoně. Dukla rozstřílela Most 12:4.

V odvetě na Horáckém zimním stadionu to už tak jednoznačné nebylo. Severočeši šli poměrně rychle do dvougólového vedení, Dukla sice dokázala snížit zásluhou Ondřeje Malce, ale hostující tým přidal další dva góly. V polovině zápasu prohrávali domácí borci už 1:4. Pak ale zaúřadovala trojice zkušených hráčů v červenožlutých dresech. Nejprve v přesilovce snížil Richard Diviš, poté Tomáš Čachotský a v 51. minutě srovnával Jan Semorád. A pak přišel smrtící úder. O pouhých devatenáct vteřin později strhl vedení na stranu Dukly kapitán týmu Tomáš Čachotský. Jihlava se tak mohla podruhé v sezoně radovat z výhry nad Mostem, tentokrát v poměru 5:4.

Dotřetice se oba rivalové potkali znovu na zimním stadionu v mostecké Rudolické ulici. Zde to byla pro změnu Dukla, kdo si v první třetině vytvořil pohodlný dvougólový náskok, domácí však dokázali v polovině zápasu během pár desítek vteřin srovnat. Vedení pro Duklu ještě zařídil Jiří Dobrovolný, domácí ale znovu srovnali a tak se muselo rozhodnout v nasatevném čase. V prodloužení gól nepadl, na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich zajistil Dukle bonusový bod specialista na tuto disciplinu - kapitán týmu Tomáš Čachotský.

HC Most - HC Dukla Jihlava 3:4 (sn)

Branky a nahrávky: 34. Slavíček, 35. Smolka (Tauš), 56. Nedrda (Havlíček, Petruška) - 14. Štebih (Zeman), 15. Mikeš (Březina), 45. Dobrovolný (Zeman), rozh. náj. Čachotský. Rozhodčí: Doležal – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 133. Střely na branku: 23:43. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3. Třetiny: 0:2, 2:0, 1:1 - 0:0

HC Most: Horák – Grin, Kousalík, Kasal, Procházka, Kříž, Havelka, Hora – Tauš, Smolka, Bojer – Nedrda, Havlíček, Petruška – Přeučil, Alinč, Slavíček – Jurčík, Šrámek, Písařík – Válek
HC Dukla Jihlava: Rittich – Čermák, Štebih, Dobrovolný, Urbanec, Čáp, Šidlík, Schejbal – Čachotský, Zeman, Diviš – Důras, Melenovský, Jergl – Půhoný, Seman, Prokš – Březina, Mikeš, Kuřítko

Pohled do statistik

Kanadskému bodování Mostu vévodí Patrik Petruška s 30 body za 13 gólů a sedmnáct asistencí. Spolu s ním je nejlepším střelcem týmu také třináctigólový Bohumil Slavíček. Nejlepším nahrávačem je velezkušený Jan Alinč, který svým spoluhráčům připravil dvacet gólů.

MOST V NOVÉM. Aktuálně třináctý tým prvoligové tabulky změnil před několika dny klubové logo. Hráči tak v závěru sezony nastupují v nových dresech. Poprvé se v nich představili v zápase s Litoměřicemi - štěstí jim ale nepřinesly. Most prohrál 3:6. Foto: www.hcmost.cz

49. kolo: středa 28. ledna 2015

ČEZ Motor České Budějovice - HC AZ Havířov 2010 (úterý 27.1. v 17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Most (17:30)
Salith Šumperk - Piráti Chomutov (18:00)
Rytíři Kladno - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Slovan Ústí nad Labem (18:00)

50. kolo: sobota 31. ledna 2015

Rytíři Kladno - Salith Šumperk (16:00)
HC AZ Havířov 2010 - LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Most - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)