Krasobruslařky Gemini na kurzu bruslení v Moravských Budějovicích

24.02.2015 / Zdeněk Drla

Skupina nejmladších jihlavských krasobruslařek Dukly Jihlava - mládež, Gemini, odjela v neděli prezentovat své umění a dovednosti na dvouhodinový kurz bruslení pro děti do Moravských Budějovic. Akce na místním zimním stadionu byla organizována za podpory Domova mládeže v Moravských Budějovicích. Vedení má zájem otevřít zájmový kroužek, a to výuku bruslení.

Gemini se zapojily do kurzu, předváděly základní cviky a prvky. Mezi ně se postupně začlenily i děti z Moravských Budějovic. „Některé byly tak šikovné, že vypadaly ihned jako zkušené krasobruslařky," říká jihlavská trenérka Linda Haferníková.

Jihlavská děvčata předvedla během kurzu i několik vystoupení. „Žačky prvních a druhých tříd ZŠ Seifertova se představily s exhibicí, starší děvčata si zkusila svoji závodní jízdu, se kterou by se měla prezentovat následující neděli na Mistrovství republiky v synchronizovaném bruselní ve Světlé nad Sázavou," popisuje Linda Haferníková.

Své jízdy zajelo i několik sólistek, které předvedly, co se během letošní sezony naučily. S některými z nich se mohli seznámit i diváci na Horáckém zimním stadionu v rámci přestávkového programu při utkáních první ligy. „Jejich krátké jízdy sklidily velký potlesk," připomíná jihlavská trenérka krasobruslařek.

„Místní diváci a účastníci kurzu bruslení bylo z výkonů našich bruslařek nadšeni, líbily se jim kostýmy a organizace tréninkového kurzu. Vedení stadionu a domova mládeže se těší na další pokračování! Jejich přáním je založit oddíl krasobruslení přímo v Moravských Budějovicích," doplňuje Linda Haferníková.