A-tým zahájil letní přípravu s řadou nových tváří

27.04.2015 / Zdeněk Drla

V pondělí 27.dubna zahájil A-tým Dukly Jihlava první fázi letní přípravy. Trenérům Petru Vlkovi a Františku Zemanovi se v areálu Na Stoupách hlásilo devatenáct hráčů. "Další trénovali na kole, někteří si plní školní povinnosti nebo jsou nemocní," vysvětluje trenér Petr Vlk. Do přípravy se zapojilo hned pět mladých hráčů z Karlových Varů či zkušený útočník Josef Skořepa, který bude v Dukle hostovat z Benátek nad Jizerou.
První fáze letní přípravy potrvá devět týdnů.

První fáze letní přípravy bude tvrat devět týdnů, skončí poslední týden v červnu. „Dnes se hlásilo devatenáct hráčů. Další dva, Tomáš Čachotský a Jiří Dobrovolný, byli na kole. Marek Melenovský, protože to koleno ještě není dobré, tak šel jenom na sílu, další mají školní povinnosti nebo jsou nemocní,“ říká Petr Vlk, který v dohledné době přivítá v týmu ještě další karlovarské hráče – obránce Ondřeje Šafáře a útočníka Jakuba Fleka. „Z našich hráčů tu dnes nebyl Jirka Šťastný, který byl na nějakém vyšetření a Pepa Kolda, který má školu,“ doplňuje Vlk.

První tréninky budou tak trochu seznamovací. „My musíme hlavně ty nové kluky nejprve poznat. Přiřadit si jména k obličejům. Dnešní trénink dopadl dobře, počasí nám vyšlo. První týden je naplánován tak, aby se kluci „zatáhli“, protože se dávky budou postupně navyšovat. A protože je tu i hodně nových hráčů, tak jim chceme ukázat, kde co je. Třeba zítra jdeme běhat do Zborné, tak jim ukážeme trasu, aby se nám někde v lese neztratili,“ usmívá se Petr Vlk.

V pátek má Dukla na programu první výjezd na kole, takže noví hráči poprvé poznají i vysočinské silnice. V plánu prvního týdne mají zařazenou i dvakrát posilovnu, hřiště v Hybrálci, tělocvičnu a výběh ve Zborné.

Novými tvářemi jsou mladíci z Karlových Varů. Slovenský obránce Denis Šimek a útočník Tomáš Harkabus v Dukle působili už na konci uplynulé sezony, nováčky jsou jedenadvacetiletý gólman David Honzík (statistiky zde), obránci Tomáš Kvapil (statistiky zde) a Ondřej Šafář (statistiky zde) a útočníci Martin Kohout (statistiky zde) a Jakub Flek (statistiky zde). „Jsou tu na celou dobu přípravy s tím, že kdo udělá místo v kádru, tak by tu měl zůstat celou sezonu,“ podotýká trenér Petr Vlk.

Posilou útočných řad je zkušený Josef Skořepa (statistiky zde), v uplynulé sezoně kapitán Benátek nad Jizerou. „U něj veříme, že se dobře zapojí do chodu týmu. Dalším novým jménem je Jiří Severa z Tábora, loni hrál juniorku v Třinci a chce se poprat o místo u nás. Samozřejmě jsou tu i kluci z juniorky: Lukáš Jícha, Filip Dundáček a Lukáš Anděl. Ten dostal ještě čtrnáct dnů volna po mistrovství světa,“ uzavírá Petr Vlk.

Na prvním tréninku se představili:

Gólmani: Lukáš Sáblík a David Honzík (KVA)
Obránci: Filip Dundáček, Tomáš Kaláb, Tomáš Kvapil, Denis Šimek (oba KVA) a Vojtěch Zadražil
Útočníci: Tomáš Harkabus (KVA), David Březina, Michal Důras, Lukáš Jícha, Martin Kohout (KVA), Martin Kuřítko, Ondřej Malec, Marek Prokš, Patrik Přidal, Filip Seman, Jiří Severa (TAB) a Josef Skořepa (BEN)

Na fotografie z prvního tréninku se podívejte ve fotogalerii.

PRVNÍ TRÉNINK. Na Stoupách se představilo devatenáct hráčů. V popředí (zleva) Lukáš Sáblík, Michal Důras, Josef Skořepa a Filip Seman. Foto: Zdeněk Drla

Věřím, že výkonnost půjde nahoru, říká na startu letní přípravy slovenský obránce Denis Šimek

Po odstoupení juniorského týmu karlovarské Energie z MHL z probíhající sezony 2014/2015 se do Dukly Jihlava přesunula trojice mladých hráčů. Jedním z nich obránce Denis Šimek, v té chvíli nejproduktivnější bek „Vlčí smečky“, jak se mládežníkům z Karlových Varů přezdívalo.

Za Jihlavu ale stihl odehrát jen osm zápasů, dvakrát jej vyřadilo zranění. Nyní je zpět a zabojuje o místo v červenožlutém týmu. V pondělí absolvoval první trénink. „Je potřeba se do toho postupně dostat, ale myslím, že během krátkého času půjde kondice nahoru,“ říká Denis Šimek. „Musíme v letní přípravě pořádně makat, aby se to potom odrazilo ve výsledcích v sezoně,“ má jasno jedenadvacetiletý rodák ze slovenské Trnavy.

V letní přípravě se potkává se svými bývalými spoluhráči z karlovarského týmu. „Já s Tomášem (Harkabusem) jsme tu byli i minulou sezonu a byli jsme zde spokojení. Hokej je to trošku jiný, než jaký jsme byli zvyklí hrát. Kluci nás ale přijali super, pomáhali nám, takže nebyl problém,“ ohlíží se za uplynulým soutěžním ročníkem druhé nejvyšší soutěže Denis Šimek.

Letní přípravu zažije v Dukle poprvé. Jak se těší na tréninkové dávky? „Samozřejmě jsem už něco slyšel, že se tady jezdí hodně na kole a dost se běhá, ale to k tomu patří,“ přiznává. „Je potřeba se vzájemně povzbudit a hecnout se. Věřím, že výkonnost půjde nahoru,“ uzavírá Denis Šimek.