Dukla vyrazila poprvé na kola. Je tu krásná krajina, hlásí útočník Josef Skořepa

01.05.2015 / Zdeněk Drla

I ve státní svátek pokračovala první fáze letní přípravy A-týmu Dukly Jihlava. Hráči se vydali na cykloetapu po trase Hruškové Dvory - Polná - Dobronín - Štoky - Petrovice - Zborná. V nohách tak mají prvních zhruba 36 kilometrů. Pro mnohé hráče to bylo první seznámení s Vysočinskými silnicemi. "Pro mě to bylo náročné, nevěděl jsem, do čeho jdu, jak je to dlouhé a jak mám rozložit síly. Věřím, že příště to už bude lepší," říká bývalý kapitán Benátek nad Jizerou Josef Skořepa, který bude v Dukle hostovat. S kopcovitým terénem ale problém neměl.

Do pedálů šlápli členové družiny trenéra Petra Vlka v devět hodin ráno. Čekal je členitý terén s několika stoupáními. S trasou první cykloetapy se poprali statečně. "Já jsem byl sedm let v Liberci, tam je spousta kopců kolem Ještědu, takže v tomto směru mám velké zkušenosti," svěřuje se po dojezdu do cíle útočník Josef Skořepa.

Ten během šestatřicetikilometrového výjezdu stihl poznat i okolí vysočinských silnic. "Měl jsem tam v jednom úseku krizi, tak jsem se pokoukal. Je tu krásná krajina a spousta dalších hezkých věcí," popisuje své dojmy třiatřicetiletý hokejista.

"Se svým výkonem nejsem moc spokojený, protože jsem nevěděl, jak rozložit síly. Myslím, že příště to bude o kapánek lepší. Budu se snažit," říká.

Letní příprava A-týmu Dukly Jihlava je pestrá, vedle běhu a výšlěpů na kolech tráví hráči čas v posilovně, v tělocvičně i při dalších sportovních aktivitách. "Čekám každým dnem nějakou novinku," usmívá se Josef Skořepa. "Pro mě bude tato letní příprava úplně nová. V Liberci jsem po těch letech věděl, do čeho jdu, tady ještě ne. Jsem na to zvědavý," doplňuje.

O čem však už má informace, je, že první fázi letní přípravy zakončí poslední týden v červnu triatlon o titul Železného muže. "Vím o tom, že bude. Netěším se," směje se Josef Skořepa.

Fotografie z prvomájového tréninku si prohlédněte ve fotogalerii.

CYKLOETAPA. Hráči startovali od Moravských kováren v Hruškových Dvorech ve skupinkách ve dvacetivteřinových intervalech. Na snímku Ondřej Malec a Patrik Přidal. Foto: Zdeněk Drla

NEODSTARTOVAL. Defekt těšně před startem nepustil do etapy Tomáše Čachotského. Foto: Zdeněk Drla

Čtěte také:

A-tým zahájil letní přípravu s řadou nových tváří

Letní příprava, den druhý: A-tým vyrazil do posilovny a do lesa