Chtěl jsem zahodit kolo, hlásí Lukáš Anděl po výjezdech na Čeřínek

20.05.2015 / Zdeněk Drla

Úterní odpolední trénink si hokejisté „užili“. Na programu byl výjezd na Čeřínek – šest výjezdů do kopce dlouhých 2200 metrů v rychlém sledu za sebou, celkem 13,2 km. „Někteří kluci z toho byli trošku překvapení. Všichni to ale odjeli fantasticky a je potřeba je pochválit,“ hodnotí výkony svých svěřenců asistent trenéra Petra Vlka František Zeman. „Bylo to pro mě náročné, hlavně ten začátek,“ glosuje trénink nejmladší z duklácké družiny Lukáš Anděl.

Sedmnáctiletý mladík se zapojil do první fáze letní přípravy A-týmu Dukly Jihlava teprve nedávno. „Měl jsem po mistrovství světa čtrnáct dnů volna, takže se do toho teprve pomalu dostávám,“ říká Anděl, který s českou reprezentací bojoval ve Švýcarsku na světovém šampionátu osmnáctiletých.

Po krátké pauze tak už polyká dávky letního drilu naplno. Úterní trénink na kolech zvládl v pohodě. „Bylo to ale pro mě náročné, hlavně ten začátek, než jsem se do toho dostal. Potom jsme to už zvládal, ale musím přiznat, že jsem úplně hotovej,“ vysvětluje už v suchu kabiny Anděl.

Stejně jako zbytek týmu, i Lukáš Anděl musel absolvovat šest 2200 metrů dlouhých výjezdů do kopce. „Myslím, že to úplně stačilo. Budu mít problém připravit se na ranní trénink,“ říká s úsměvem šikovný útočník. „V páté sérii jsem měl úsek, kdy jsem chtěl zahodit kolo, protože jsem měl krizi,“ popisuje nejtěžší chvíle tréninku. „Ale vydržel jsem to až do konce,“ dodává s úlevou jedním dechem.

„Někteří kluci z toho byli trošku překvapení. Všichni to ale odjeli fantasticky a je potřeba je pochválit za výkony, které dneska předvedli,“ komentuje snažení týmu asistent trenéra Petra Vlka František Zeman. „Výsledky nám ukáží, jak hráči dokáží pracovat v únavě,“ vysvětluje.

„S Petrem se snažíme dělat pestrou přípravu, neopakovat stále stejné jednotky. Máme pro hráče připravené ještě nějaké „chuťovky“, takže přípravu budou mít ještě zpestřenou zajímavým programem,“ dodává František Zeman.

Ze slibovaných „chuťovek“ hráči obavy nemají. Letní přípravu berou jako nutnou součást roku. „Musíme se vždycky hecnout, všechno zvládnout tak, abychom byli dobře připravení na sezonu,“ uzavírá Lukáš Anděl.

Fotografie z výjezdu na Čeřínek si prohlédněte ve fotogalerii.

PŘED STARTEM. Hráči přijíždějí do místa startu mezi Kostelcem a Cejlí. Zleva Marek Melenovský, Marek Prokš, Martin Kuřítko, Josef Skořepa a Ondřej Malec. V pozadí Lukáš Sáblík. Foto: Zdeněk Drla

TĚSNĚ POD VRCHOLEM. Gólman David Honzík (vlevo)a útočník Patrik Přidal dojíždí do cíle druhého výjezdu. Foto: Zdeněk Drla

Zdroj: www.mapy.cz

Čtěte také:

A-tým zahájil letní přípravu s řadou nových tváří

Letní příprava, den druhý: A-tým vyrazil do posilovny a do lesa

Dukla vyrazila poprvé na kola. Je tu krásná krajina, hlásí útočník Josef Skořepa

První kolo a půl? To bylo velké utrpení, hodnotí běh Filip Seman