Železným mužem Dukly je Martin Kohout

25.06.2015 / Zdeněk Drla

Novým Železným mužem Dukly je útočník Martin Kohout. Dvacetiletý rodák ze Vsetína zvládl 800 metrů plavání, 36 kilometrů na kole a 8200 metrů běhu v čase 2:19:05 a těsně tak porazil druhého Lukáše Anděla. Pomyslný bronz v závěrečném triatlonu, který je tradičním vrcholem letní přípravy Dukly Jihlava, bral další Martin Kuřítko.

Zápolení o titul Železného muže odsatrtovalo ve čtvrtek v půl deváté ráno ve venkovním bazénu Vodního Ráje, do kterého se na povel trenérů vrhlo 24 hokejistů. Úkol zněl jasně: Uplavat dvaatřicet délek bězénu. Nejlepším plavcem v družině trenérů Petra Vlka a Františka Zemana je Ondřej Šafář, jenž 800 metrů zdolal za necelých 15 minut a na 36 kilometrů dlouhou trasu vyrážel na kole s téměř dvouminutovým náskokem před Davidem Březinou.

S kopcovitou trasou po silnicích po okolí Jihlavy (Vodní Ráj - Hruškové Dvory - Polná - Dobronín - Štoky - Petrovice - Smrčná - Zborná) se nejlépe popasovali Lukáš Anděl s Martinem Kohoutem (1:17:37, resp. 1:17:45). Čtyři 2050 metrů dlouhé okruhy ve Zborné pak nejrychleji zaběhl Lukáš Jícha. Vhledem k tomu, že poněkud ztratil v úvodní disciplině, stačilo to v konečném zúčtování na čtvrté místo.

Jako první protnul cílovou pásku Martin Kohout, následovaný Lukášem Andělem, třetí dokončil závod Martin Kuřítko.

Závěrečný triatlon absolvovalo 15 hráčů, dalších devět hokejistů pak mělo "naordinován" duatlon, kdy vedle 800 metrů plavání ujeli ještě 54 kilometrů na kole. V této disciplíně by měla o vítězi rozhodnout cílová fotografie, protože Marek Melenovský, Martin Parýzek a Vojtěch Zadražil dorazili do cíle ve stejný okamžik.

Na fotografie z triatlonu se podívejte ve fotogalerii.

DO BAZÉNU. Šestnáckrát tam a šestnáctkrát zpátky, celkem 800 metrů. To byla porce plavání v rámci triatlonu o titul Železného muže. Foto: Zdeněk Drla

VIDEO: První fázi letní přípravy zakončil Železný muž

Autor: Zdeněk Drla