Ukázala se naše síla, že i za nepříznivého stavu dokážeme zápas otočit, říká Ondřej Najman, útočník juniorky Dukly

31.10.2015 / Tomáš Lysý

Po dlouhých osmi venkovních zápasech se jihlavští junioři znovu představili na domácím ledě. Dvojzápas proti východočeským týmům vyšel Dukle z poloviny. Poslední říjnový pátek mladí hokejisté podlehli Hradci Králové, o den později nalezli vítězný recept na Pardubice. „Vstoupili jsme do zápasu lépe než proti Hradci. Pardubice také výborně bruslily, ale naštěstí nám to dopadlo dobře,“ je spokojen mladý útočník Ondřej Najman, jenž vstřelil Dynamu dva góly a který v reprezentační přestávce obleče dres českého týmu do osmnácti let.

Během osmi zápasů venku získali junioři Dukly celkem sedm bodů. Rozšířit dvacetibodový zisk chtěli proti Hradci Králové a Pardubicím, tabulkově podobně postaveným celkům. Zápas proti Mountfieldu červenožlutým mladíkům nevyšel, soupeř byl lepším týmem a po zásluze vyhrál 4:1. Napravit prohraný duel mohli svěřenci kouče Patrika Augusty o den později proti Dynamu. Vzhledem k tomu, že Pardubice předchozí zápas prohrály, bylo jasné, že v případě výhry přeskočí Jihlava svého soka v tabulce. Povedlo se, i když jihlavští junioři nejprve ztratili vedení a poté dvakrát prohrávali. „Do zápasu jsme vstoupili lépe než včera (proti Hradci – pozn. aut.). Pardubice také výborně bruslily, ale naštěstí nám to dopadlo dobře,“ říká Ondřej Najman. Šikovný útočník v utkání nejprve otevřel střeleckou listinu, gólem na 5:3 jí v závěru uzavřel. „Kluci mi dnes ke gólům hodně pomohli,“ chválí své spoluhráče jihlavská desítka.

Dukle se znovu podařilo otočit zápas ve třetí třetině. Pardubice sice od sedmačtyřicáté minuty vedly 3:2, jenže Jihlava v rozmezí čtyřiapadesáté až osmapadesáté minuty vstřelila tři góly a zápas otočila. „Je to parádní. Podle mě se opět trochu ukázala naše síla, že také dokážeme z nepříznivého stavu utkání otočit. Jsme rádi,“ pochvaluje si nejproduktivnější hráč juniorů (8+7) a bratr Adama Najmana, který je pro změnu nejproduktivnějším hráčem mladšího dorostu. Nyní čeká na Ondřeje Najmana, který táhne juniorku, ač věkově by mohl hrát ještě za starší dorost, reprezentační povinnosti. Se svými spoluhráči gólmanem Josefem Kořenářem a parťákem z útoku Pavlem Kousalem byl nominován do výběru U-18 na turnaj do Švýcarska. „Bude to určitě parádní zkušenost. Máme tam čtyři výborná mužstva – Ameriku, Švýcarsko, Finsko a Švédsko. Budou to výborné zápasy, těžké a náročné. Ale je parádní, že tam můžeme jet a reprezentovat Českou republiku,“ hovoří i za své spoluhráče mladá naděje jihlavského hokeje.

Celý rozhovor s Ondřejem Najmanem:

Autor: Tomáš Lysý.

Reportáž ze zápasu Jihlava - Pardubice 5:3