Krasobruslařky oddílu Starlets obsadily v německém Neussu druhé místo

10.04.2016 / Tomáš Lysý

Další úspěšný závod má za sebou oddíl jihlavského krasobruslení Starlets. Tým kategorie Mixed Age získal pod vedením trenérky Věry Paulusové na soutěži v německém Neussu druhé místo v konkurenci deseti týmů z Itálie, Belgie, Holandska a domácího Německa. Stopadesátitisícové německé městečko je pro Starlets synonymem úspěšných výsledků, již před třemi lety zde braly zlaté medaile.

Jak řekla trenérka Věra Paulusová, letos již Starlets měly o městu Neuss mnoho informací, nikoliv pouze geografických. „V Neussu jsme byli první už v roce 2013, ale musím říct, že až nyní víme, kam jsme vlastně jely. Nejen to, že město samo leží na levém břehu Rýna naproti Düssledorfu. Neuss je totiž nejstarší město v Německu – už v roce 1983 slavilo výročí 2000 let od svého založení Římany! Počet obyvatel je 151 tisíc. Lidé v Porýní ve Vestfálsku jsou příjemní a během závodů vytváří povzbuzující atmosféru,“ nechala se slyšet trenérka Starlets.

A právě přátelské prostředí a poctivá práce jde ruku v ruce s dosaženými výsledky. „Našim děvčatům potlesk pomáhá k vyššímu výkonu, jenž je zejména letos po mnoha tréninkových letech vyzrálý a sklízí hodně uznání,“ pochvaluje si Věra Paulusová, jenž upřesňuje danou kategorii. „Mixed Age je určena pro týmy, které nemají ohraničenou věkovou hranici a nemusejí splňovat podmínku 16 bruslařek na ledě. Naše bývalé juniorky již nastoupily na vysokoškolské studium, a proto letos závodíme ve dvanácti,“ říká trenérka, která dodává, že vítězný tým United Angels ze Stuttgartu je bývalým účastníkem mistrovství světa v seniorské – nikoliv věkem, ale výkonností – kategorii.

Výsledky Neuss Trophy 2016, kategorie Mixed Age:

 1. United Angels (GER)     71,74 bodů
 2. Starlets (CZE)          66,00 b.
 3. Buttefli’Ice (GER)      52,23 b.
 4. Blue Unicoms (GER)      45,36 b.
 5. Olimpia Team Como (ITA) 42,89 b.
 6. Filia (BEL)             39,84 b.
 7. Illuminique (NED)       35,98 b.
 8. Silk City Stars (GER)   35,79 b.
 9. SKY’Licious (NED)       35,47 b.
10. Duke Town Angels (NED)  31,65 b.