Pro lidi byl zápas se Slavií pozvánkou na pátek, aby prostě přišli, přeje si Marek Melenovský

20.04.2016 / Tomáš Lysý

Také ve druhém domácím zápasu baráže proti Slavii se Dukle podařilo do sítě sešívaných nasázet čtyři branky. Vzhledem k tomu, že jihlavští hokejisté dovolili soupeři vstřelit pouze jeden gól, slavili zasloužené vítězství 4:1. Jihlava tak rozšířila svůj bodový zisk na číslo 10, nicméně v dalším kole proti Karlovým Varům bude hrát "pouze" o čest, jelikož druhou Energii již nemůže v tabulce přeskočit. „Na postup není žádná šance. Teď už hrajeme pro lidi a doufejme, že v pátek přijdou,“ zve Marek Melenovský diváky na domácí derniéru úspěšné sezony Dukly, která je na programu v pátek 22. dubna 2016 od 18 hodin (poslední dvě kola mají zahájení ve stejný čas, v neděli se hraje od 15:30).

Videosestřih: Jihlava – Slavia 4:1 (ČT Sport)

Videosestřih: Jihlava – Slavia 4:1 (www.hokej.cz)

Zápas mezi Duklou a Slavií byl odehrán poměrně rychle, závěrečná siréna zazněla ještě před osmou hodinou večerní. Napomohla tomu i úvodní třetina zápasu. První přerušení hry od úvodního buly nastalo až v čase 5:40. Za dalších čtyřicet vřetin se domácí hokejisté radovali z prvního gólu, o který se postaral Marek Melenovský svou vůbec první trefou v baráži. Další branka Dukly padla o šest minut později, kdy se radoval další z Marků - Prokš. „Důležité bylo, že jsme dobře začali a dali dva góly. Vedli jsme 2:0 a tím jsme se uklidnili. Zápas se pro nás vyvíjel dobře. Sice přišlo snížení na 1:2, ale ve třetí třetině jsme zase rychle odskočili a měli zápas plně pod kontrolou,“ pochvaluje si devětatřicetiletý forvard, jehož čtvrtá lajna byla u dvou gólů.

Marek Melenovský: Byla to pro mě hodně těžká sezona

Ačkoliv se Jihlava díky první výhře nad Slavií v baráži dotáhla na sešívané na dva body, tak má dvě kola před koncem již nedostižné, sedmibodové manko na druhé Karlovy Vary. Sám Marek Melenovský přiznává, že spíše než na teoretickou postupovou šanci mysleli hráči na potěšení fanoušků. „Chtěli jsme hodně vyhrát, tím spíše doma. Aby lidi chodili ve větším počtu. Chtěli jsme předvést dobrý hokej, což se nám povedlo. Pro lidi to byla pozvánka na pátek, aby prostě přišli,“ mluví k fanouškům dvojnásobný extraligový mistr s Karlovými Vary a se Zlínem.

Ačkoliv se jihlavští hokejisté dostali až do baráže, kde nasbírali více bodů než loni Motor či tři roky zpátky Olomouc, pro Marka Melenovského letošní sezona nebyla zrovna jednoduchá. „Pro mě to byla hodně těžká sezona. Potýkal jsem se s různými věcmi a takhle jsem si to úplně nepředstavoval. Ale bohužel, takové sezony jsou a uvidíme, co bude dál,“ říká "Melis" neurčitě, jak to bude s pokračováním jeho úspěšné a bohaté kariéry.

Marek Prokš: Že jsme Slavii nedali "bůra", nevadí. Hlavní je, že jsme vyhráli

Druhým úspěšným střelcem Dukly v první třetině byl další útočník čtvrté lajny, Marek Prokš, který slavil v den zápasu narozeniny. Jeho gól byl takřka stejný jako první trefa Marka Melenovského - prudká střela z prostoru mezi kruhy propadla Alexandru Hylákovi výstrojí do sítě. „Zápas to byl suprový, vyhráli jsme a to, že mám narozeniny, je věc druhá. Povedlo se nám dát v první třetině dva góly. Poté Slavia snížila, ale nijak nás to nesrazilo. Dokázali jsme se z toho oklepat a ve třetí třetině jsme zápas rozhodli," je spokojený oslavenec, který poukázal na to, že před druhým gólem Slavie se puk viditelně dotkl ochranné sítě, ovšem hra nebyla přerušená a Pražané v protiútoku tři na dva snížili.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý hráč našel v baráži gólovou formu, během šesti zápasů prolínací soutěže se trefil potřetí. Což je více, než během jeho základní části, kdy se v šestadvaceti duelech prosadil dvakrát. „Zadr (Vojtěch Zadražil - pozn. aut.) mě našel mezi modrou a červenou čárou. Já jel v situaci jeden na jednoho, zkusil jsem to mezi nohami obránce a se štěstím to tam padlo," popisuje svojí trefu jihlavský odchovanec, jenž přiznává, že vývoj baráže již nebyl v jeho mysli na pořadu dne. „Po pravdě, já sám už baráž nesleduju. Jdeme zápas od zápasu a snažime se vyhrávat každé utkání. To se dneska povedlo," doplňuje Marek Prokš, který také věří, že vítězný zápas proti Slavii byl tou nejlepší pozvánkou na páteční domácí rozlučku se sezonou.

Tisková konference: Trenér Dukly Jihlava Petr Vlk a slávistický trenér Milan Razým

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih utkání 10. kola baráže HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha:

Autor videa: HZStv1