Kurz bruslení pro dospělé byl úspěšně ukončen

15.06.2016 / Tomáš Lysý

Nejen pro děti, ale také pro zájemce z řad dospělých vypisuje Dukla Jihlava kurzy bruslení. V úterý 7. června 2016 byl poslední a slavnostní lekcí zakončen druhý kurz bruslení pro dospělé. Účastníci si jej pochvalovali a doufají, že se na podzim tohoto roku otevře jeho třetí pokračování. „Dospělí se rádi učí techniku skluzu. Musí se hodně soustředit na pokyny trenérek a tím relaxují po dlouhém pracovním dni,“ prozrazuje trenérka Linda Haferníková.

V úterý 7. června 2016 zakončil svoji poslední lekcí Kurz bruslení pro dospělé. „Přivítali jsme na ledě velmi početnou skupinu zájemců. Trenérky z oddílu krasobruslení se snažily posunout jejich bruslařské dovednosti. Dospělí žáci mohli vyzkoušet pravou krasobruslařskou rozcvičku na suchu, dokonce zvládli i jednoduchou rotaci či nácvik prvků volné jízdy. Na ledě jsme procvičovali metodiku skluzu krok za krokem. Vedoucí trenérka oddílu představila i nácvik valčíkových kroků. Z těchto lekcí máme vždy velmi dobrou náladu, bruslaři skvěle spolupracovali. Shodli se na tom, že tím, jak intenzivně se na výuku bruslení soustředí, odpočinou si od každodenního stresu. Těšíme se tedy na další pokračování kurzu bruslení pro dospělé, který bychom rádi otevřeli na podzim tohoto roku,“ říká trenérka kurzu Linda Haferníková, která má v jihlavském oddílu krasobruslení na starosti kategorii mladšího žactva (Gemini) a dospělých (N’Ice Age)

Do většiny lekcí kurzu pro dospělé se zapojily i další hlavní trenérky oddílu krasobruslení, Věra Paulusová (trenérka juniorek – Starlets, Mixed Age) a Vladimíra Pokorná (trenérka žaček – Novice). Náplň jednotlivých lekcí tak byla velmi nápaditá. „Protože zájem o kurz byl velký, po první lekci jsme bruslaře rozdělili na dvě základní skupiny, začátečníky a pokročilé. Věnovali jsme se jim dle jejich potřeb, přitom důležité pro nás bylo, aby si nikdo z ledu neodnesl zranění. Obě skupiny se velmi podobně rozcvičovaly, jen ve svém osobním rychlostním tempu. Začínali jsme na vlnovkách na obou bruslích, a postupně přecházeli přes škálu cviků a prvků k těžším bruslařským dovednostem, jako je např. jízda v hranách na jedné noze, překládání vpřed a vzad, základní obrat "trojka". Vyzkoušeli jsme i několik prvků synchronizovaného bruslení, prolínání a větrník. V lekcích na ledě hrála příjemná hudba a doprovázela nás velmi přátelská atmosféra,“ popisuje průběh kurzu Linda Haferníková.

„Všichni bruslaři zaslouží pochvalu, obdrželi od nás Pamětní list,“ dodává na závěr trenérka.

Slavnostní zakončení druhého ročníku kurzu bruslení pro dospělé. Foto: Linda Haferníková