V Dukle končí ruský obránce Alexander Grebenjuk

14.10.2016 / Zdeněk Drla

Ruský obránce Alexander Grebenjuk nebude pokračovat v Dukle Jihlava. Vzhledem k přetlaku v A-týmu na postu obránce se klub dohodl se čtyřiadvacetiletým rodákem z Chabarovsku na ukončení spolupráce. Podle informací redakce www.hcdukla.cz by měl urostlý zadák dál působit ve WSM Lize a to v jestřábím hnízdě v Prostějově.

„Dohodli jsme se s hráčem na rozvázání smlouvy. Změnila se u nás situace. K týmu se připojil již dříve Petr Šidlík a nyní Šimon Szathmary, oba obránci. Potřebovali jsme si uvolnit i ruce. Nemůžeme si dovolit platit hráče, který tolik nehraje a byl by jen na tribuně připraven pouze pro případ, kdyby bylo potřeba zaskočit. Rozhodly tak především finance,“ vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Alexander Grebenjuk přišel do Dukly Jihlava v průběhu letní přípravy před minulou sezonou. Během ní odehrál v základní části, play-off a v baráži o extraligu celkem 62 zápasů, v nichž zaznamenal pět gólů a 13 asistencí. V právě probíhající sezoně naskočil v 11 duelech WSM Ligy, ve kterých však nebodoval.

„Sašovi děkujeme za odvedenou práci pro Duklu Jihlava a přejeme mu úspěchy v další hokejové kariéře," dodává na adresu mladého obránce Bedřich Ščerban.