Jihlava vstupuje utkáním proti Prostějovu do druhé části ligy. Jeden z týmů ukončí sérii porážek

22.11.2016 / Tomáš Lysý

Sedmého září startoval nový ročník WSM Ligy, o dva a půl měsíce později přechází základní část soutěže do druhé poloviny. HC Dukla Jihlava tak podruhé v sezoně hostí LHK Jestřáby Prostějov. Oba dva zápasy těchto soupeřů letos nerozhodlo šedesát minut, nýbrž pětiminutové prodloužení, kdy se v obou případech trefil Filip Seman. Třetí sestřelení černého Jestřába by pro jihlavské hokejisty znamenalo ukončení pětizápasové série porážek. Prostějov čeká na vítězství ještě o zápas déle, nevyhrál již šest kol po sobě. Zápas začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 23. listopadu 2016 od 17:30.
Během zápasu můžete soutěžit s partnerem ligy, společností WSM, o zajímavé ceny. Hlavní z nich je možnost sledovat zápas oblíbeného týmu přímo ze střídačky.

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Potřetí za sebou svítilo na ukazateli skóre Horáckého zimního stadionu po posledním hvizdu sudích skóre 1:2. Proti Frýdku-Místku prohrála Dukla v prodloužení, přerovští a poté kadaňští hokejisté loupili po základní hrací době. Právě utkání proti nováčkovi WSM Ligy bylo jediným, kde měla Dukla méně střel než soupeř. V dalších čtyřech zápasech Jihlavští svého soka přestříleli, ale k bodům to nevedlo. Pět zápasů, jeden bod a dva střelci – čtyřgólový Anatolij Protasenja a týž hráč nahrávající na přesnou trefu Davida Březiny. První jmenovaný bude mít nyní proti Prostějovu motivaci navíc. Zaprvé chce, stejně jako celý tým, zlomit výsledkovou krizi, za druhé si během utkání na ledě Jestřábů přivodil zranění. „My jsme tam sice vyhráli, ale já se tam zranil a chyběl jsem měsíc. O to větší bude moje motivace. Aby lidi věřili, že nás to fakt štve. Že nemáme tolik bodů, kolik bychom měli mít, a prohry nás fakt se*ou. Od začátku do konce musíme hryzat led. Nevypustit žádný souboj. Je jedno, kdo dá gól nebo nedá. Prostě musíme vyhrát za tři body,“ říká „Tolja,“ který v sezoně nasbíral deset branek během čtrnácti zápasů.

Fandi s WSM ze střídačky! Zapoj se do soutěže!

Stručná pravidla soutěže: Jak se můžete do soutěže zapojit? „Od listopadu až do poloviny prosince budeme s fotostěnou postupně objíždět všech čtrnáct stadionů WSM Ligy. Padesát nejoriginálnějších fotek umístíme v pondělí 19. prosince na facebookový profil WSM robotů a jednoduše vyhraje ten, jehož fotka nasbírá nejvíce lajků,“ přibližuje Petr Horčička ze společnosti WSM. I v případě, že nebudete vybráni do soutěže, najdete po zápase svou fotku na facebookovém profilu WSM robotů a můžete sdílet svůj zážitek se svými přáteli. Bližší informace naleznete v článku viz. výše.


Prostějovští vstupují do druhé poloviny soutěže jako sedmý tým tabulky. Není to tak dávno, co se ještě hřáli na první pozici a bojovali s Motorem, Kladnem a Duklou v první čtyřce tabulky. Aktuálně však zažívají Jestřábi podobnou výsledkovou krizi jako červenožlutí. Vše odstartoval jejich domácí zápas s Litoměřicemi a porážka 1:4. Následně v televizním utkání v retrodresech prohráli svěřenci tehdejšího trenéra Kamila Přecechtěla na ledě Motoru dokonce 1:9. Tento debakl znamenal konec zkušeného trenéra, generální manažer klubu Jaroslav Luňák jej odvolal a na jeho místo nastoupil Pavel Arnošt, kouč se zkušenostmi z mládežnických reprezentací. Velký otazník nyní zůstává nad působením sportovního manažera Prostějova Jiřího Vykoukala, jenž s Přecechtělovým odvoláním zásadně nesouhlasil.

Hlasujte pro Michala Důrase a Lukáše Sáblíka v anketě Sympaťák WSM Ligy

Po trenérské výměně, kdy si Pavel Arnošt pozval do role svého asistenta někdejšího tvrdého muže z NHL Davida Kočího, však výsledkový obrat nenastal. Jestřábi padli doma s Benátkami a podlehli v Havířově. Mírné zlepšení naznačily poslední dva zápasy, ve kterých se ambiciózní tým s budoucími extraligovými ambicemi statečně rval proti Kladnu a Slavii. Ve formě hrající Rytíři vyhráli na Hané až v prodloužení, stejně jako sedm zápasů vítězní Pražané. Prostějov vedl v Edenu ještě na začátku třetí třetiny 4:1, aby sešívaní nakonec dotáhli zápas do vítězného prodloužení. Momentálně okupuje tým s dravým ptákem ve znaku sedmé místo tabulky se 40 body a na čtvrtou Duklu má čtyřbodové manko.

Prostějovský dres aktuálně oblékají i dva hokejisté, kteří ještě nedávno hráli v červenožlutých barvách. Obránce Vojtěch Zadražil zamířil do LHK v průběhu přesezonního období a zatím nastoupil do všech utkání s bilancí 0+3. V polovině října ho následoval Alexander Grebenjuk, s kterým se Dukla dohodla na rozvázání smlouvy. Ruský zadák během deseti zápasů v novém působišti zapsal dvě asistence a na gól tak podobně jako „Zadr“ v letošní sezoně stále čeká. Z hlediska týmové produktivity je nejúspěšnější útočník Martin Novák se čtyřiadvaceti body (7+17), jenž má o gól méně než lídr bodování WSM Ligy Tomáš Čachotský. Nejlepšího střelce mají Prostějovštví v dvanáctigólovém Matouši Venkrbci. Mezi obránci vyniká Aleš Holík, jenž již zaznamenal šest branek a na devět přihrál. V brankovišti dostává více prostoru Pavel Kantor, který hájil jestřábí svatyni dvacetkrát.


Předchozí vzájemný zápas:

14. kolo WSM Ligy: LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava 1:2 pr.
V rámci 14. kola cestovala Dukla do Prostějova, kde na ní čekal druhý tým tabulky. Hosté šli do vedení ve druhé třetině, když se prosadil Michal Důras. Domácí během třetí části stačili vyrovnat. Jelikož další branka i přes řadu šancí nepadla, muselo se jít do prodloužení. V něm druhý bonusový bod pro Jihlavany vystřelil Filip Seman. Dukla zvítězila v Prostějově 2:1 po prodloužení.

Branky a nahrávky: 47. Švec (V. Zadražil, L. Krejčík) – 37. Důras (Jergl, Zeman), 65. F. Seman (Čachotský, Říha). Rozhodčí: Šutara – Barteček, Ganger. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1712. Střely na branku: 33:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor – A. Holík, T. Kvapil, Protivný, D. Kolář, Holomek, V. Zadražil – Luňák, Venkrbec, Půhoný – M. Novák, Moskal, Korhoň – L. Krejčík, J. Káňa, Fiala – Švec, Hozák

HC Dukla Jihlava: Škarek – Říha, Bilčík, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Půža, Dobrovolný – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Důras, Zeman, Jergl – Stoklasa, F. Seman, Diviš – Březina, Kondratěv


DVĚ PRODLOUŽENÍ, DVA GÓLY. Letošní vzájemná utkání Jihlavy s Prostějovem dospěla v obou případech do prodloužení. V prvním kole na Horáckém zimním stadionu Dukla třikrát vyrovnala vedení Jestřábů, na Hané naopak domácí tým ve třetí třetině smazal jednogólový náskok Jihlavy. Pětiminutová hra nad rámec základní hrací doby měla vždy jediného střelce. Filip Seman (na obrázku v červenožlutém) se prosadil doma v 63. minutě a na ledě soupeře několik desítek vteřin před uplynutím prodloužení. Foto: Tomáš Buksa


27. kolo WSM Ligy, středa 23. listopadu 2016:

HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Most – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)
HC AZ Havířov 2010 – HC Stadion Litoměřice (18:00)
Rytíři Kladno – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
HC ZUBR Přerov – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
SK Kadaň – HC Frýdek-Místek (18:00)

28. kolo WSM Ligy, sobota 26. listopadu 2016:

HC Stadion Litoměřice – HC Frýdek-Místek (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – SK Kadaň (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC Most (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Slavia Praha (17:00)
HC AZ Havířov 2010 – Rytíři Kladno (17:00)


Tabulka WSM Ligy po 26. kole:

Pozn.: Zápas České Budějovice – Jihlava bude dohrán v pondělí 19.12.2016