Základní část WSM Ligy končí. Poslední zápas sehraje Dukla v Přerově

12.02.2017 / Zdeněk Drla

Uteklo to poměrně rychle. Před 159 dny odstartovala čtrnácti účastníkům WSM Ligy sezona 2016/2017. Nyní napíše druhá nejvyšší tuzemská soutěž poslední dvaapadesátou kapitolu základní části. Zbývá odehrát sedm z 364 duelů, ve hře jsou poslední body... Řada prvoligistů má jasno, deset týmů si zahraje vyřazovací boje, kvarteto zbývajících sehraje skupinu play out o udržení. O prvních příčkách je po sobotním 51. kole jasno, druhé místo už Dukle nemůže nikdo vzít a tak k poslednímu duelu základní části na led Přerova může družina trenéra Petra Vlka pocestuje s čistou hlavou. Zápas začíná v pondělí 13. února 2017 v 18 hodin a jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

WSM Liga před posledním kolem

Sobotní předposlední kolo základní části WSM Ligy rozluštilo další políčka prvoligové tajenky, jasněji je i po nedělní předehrávce 52. kola na ledě Benátek nad Jizerou, kam zavítal v rámci českého tripu slezský Havířov, který vyhrál 2:1.

Co tedy víme?

První po základní části skončí hokejisté Motoru České Budějovice, druhá bude Dukla Jihlava, třetí kladenští Rytíři a čtvrtá Slavia Praha. Na umístění vedoucího kvarteta nezmění ani jejich pondělní výhry, případně neúspěchy.

Jasno je i na chvostu tabulky. Litoměřice, Havířov, Kadaň a Most si zahrají skupinu play-out. Any tyto čtyři týmy se nemůžou po 52. kole nikterak posunout.

K určitým posunům může dojít na pátém až desátém místě. Vždyť jen o místa v šestce zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off se budou do poslední chvíle prát tři týmy (Třebíč v přímém souboji s Ústím nad Labem a také Prostějov - pozn. red.). Jistotu mají pouze již zmiňované osmé Benátky, které tak sérii předkola hranou na tři vítězství zahájí doma. Zda vyzvou Přerov nebo nováčka z Frýdku-Místku bude jasné v pondělí večer.

Analýzu Tomáše Lysého o co se hraje v posledním kole WSM Ligy si přečtěte zde.

Předkolo play-off začne ve čtvrtek 16. února. Čtvrtfinále startuje v neděli 26. února, semifinále 13. března a baráž o postup do extraligy 28. března.

Zápas Dukly v Přerově

Původně měla Dukla odehrát poslední zápas základní části na domácím ledě, ale vzhledem ke kolizi termínu 39. kola s Mistrovstvím světa žen do 18 let, které hostily Přerov a Zlín, se oba soupeři dohodli na změně pořadatelství a tak se bude hrát v MEO Areně v Přerově.

V sobotním kole brala Dukla v divoké přestřelce na ledě Ústí nad Labem dva body za výhru 6:5 v prodloužení, Zubři prohráli doma 1:2 se Slavií Praha. Zatímco pro Duklu to byla třiadvacátá výhra z posledních 25 zápasů (prohrála pouze s Třebíčí a na Kladně), Přerovu svítí v kolonkách odehraných zápasů zelených výsledků značících vítězství poskrovnu. V novém kalendářním roce vyhrál pouze třikrát (v Prostějově, doma s Havířovem a na Kladně).

Bilanci vzájemných zápasů má ale v sezoně lepší Přerov. v prvních dvou čtvrtinách dokázal porazit Duklu shodně 2:1. Až na třetí pokus se radovali červenožlutí z výhry, byť jen dvoubodové, když ve 39. kole porazili doma Zubry 4:3 po samostatných nájezdech.

NAPOSLEDY V ZÁKLADNÍ ČÁSTI DO PŘEROVA. Dukla zakončí základní část v zubří aréně. Ve 13. kole zde prohrála 1:2. Jak dopadne poslední měření sil s nepříjemným soupeřem v základní části? Foto: Tomáš Buksa

52. kolo WSM Ligy: Pondělí 13. února 2017

HC Most – HC Frýdek-Místek (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – Hokej Ústí nad Labem (17:30)
HC Stadion Litoměřice – SK Trhači Kadaň (18:00)
HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Slavia Praha – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)