Mistrovství ČR v synchronizovaném bruslení se jihlavským krasobruslařkám vydařilo, získaly zlato a bronz

07.06.2017 / KRASOBRUSLENÍ

Také v roce 2017 proběhlo Mistrovství České republiky v synchronizovaném bruslení. Tuto akci tentokrát pořádal klub Dukla Jihlava – mládež, z.s. ve spolupráci s BK Havlíčkův Brod. „Propojili jsme tak naší společnou vizi, že si v rámci regionů můžeme pomáhat. V Jihlavě funguje spolupráce s hokejisty výborně a havlíčkobrodská Kotlina se tak nechala inspirovat. Týmové sporty mají zelenou, dokážou zaplnit zimní stadiony a přilákat mnoho diváků. Nabízí se tak sportovně kulturní zážitky pro rodiny s dětmi. Navíc zájem o tento estetický sport roste,“ shodli se zástupci obou klubů po Mistrovství, na které se sjelo 330 závodníků/závodnic a s doprovodem dohromady 500 osob.

V neděli 26. února 2017 se uskutečnilo již 24. mistrovství České republiky v synchronizovaném bruslení. Pořadatelství se ujal klub Dukla Jihlava – mládež, z.s. ve spolupráci s BK Havlíčkův Brod. Vedoucímu metodikovi mládeže panu Petru Beránkovi patří velké poděkování za vstřícnost a podporu při pořádání této významné akce. Brodská Kotlina má za sebou dobré výsledky právě v pořádání např. Dětské olympiády mládeže, mezinárodních hokejových kempů a dalších sportovních akcí. „Propojili jsme tak naši společnou vizi, že si v rámci regionu můžeme pomáhat. V Jihlavě funguje spolupráce s hokejisty výborně a Kotlina se tak nechala inspirovat. Týmové sporty mají zelenou, dokážou zaplnit zimní stadiony a přilákat mnoho diváků. Nabízí tak sportovně kulturní zážitky pro rodiny s dětmi. Zájem o tento estetický zimní sport roste,“ shodují se zástupci obou klubů.

Záznam: Mistrovství ČR v synchronizovaném krasobruslení 2017 v Havlíčkově Brodě

Vzhledem k tomu, že synchronizované bruslení je stále populárnější, zástupci hokejové mládeže zahájili nábor do nového týmu synchronizovaného bruslení v Havlíčkově Brodě. Děvčátka, která bruslí v místním týmu teprve dva měsíce, se představila na slavnostním zahájení krátkým vystoupením.

Kompletní záznam přímého přenosu MČR 2017

Na mistrovství se dostavilo 21 týmů z celé republiky. Soutěžilo se v šesti kategoriích. Představili se nám bruslaři od nejmenších až po ty nejlepší. Tým Darlings Brno a Olympia Praha budou Českou republiku reprezentovat za oceánem na mistrovství světa v juniorské a seniorské kategorii. „Všem závodníkům se líbilo příjemné zázemí havlíčkobrodského stadiónu, je zde dostatek šaten, prostorná tělocvična, restaurace a klidné okolí. Uspořádat závody v synchronizovaném bruslení vyžaduje ideální prostředí. Do Havlíčkova Brodu se sjelo téměř 330 závodníků a doprovod, bylo tedy nutné postarat se o cca 500 osob. Prostor museli mít i diváci, technický panel a sbor rozhodčích,“ řekla trenérka jihlavského krasobruslení Linda Haferníková.

Největšího úspěchu oddílu Dukla Jihlava – mládež, z.s. dosáhl tým Starlets, který vede Věra Paulusová. V kategorii Mixed Age zvítězil a dovezl domů zlaté medaile. Bronzové medaile vybruslil tým Gemini pod vedením trenérky Lindy Haferníkové v kategorii mladšího žactva. Tým Ice Flowers se pod vedením trenérky Vladimíry Sedinové umístil na pátém místě v kategorii Mixed Age, a začínající tým Tempo obsadil šesté místo v kategorii mladšího žactva.

„V této sportovní disciplíně si zakládáme na týmové práci. Ceníme si pomoci z řad bývalých závodnic a rodičů našich svěřenců. Příprava k organizování soutěží je velmi náročná, o to lépe pak samotný závod proběhne. Letos jsme zvládli tři závody: Jihlava Trophy 2016, Jihlavský ježek 2017 a Mistrovství ČR 2017,“ sdělila po Mistrovství ČR trenérka Linda Haferníková s tím, že jihlavské synchronizované krasobruslení tehdy ještě čekal mezinárodní závod ISU Budapest Cup 2017, na který vycestuje za jihlavský oddíl výprava 4 závodních týmů a doprovod o celkovém počtu 103 osob.