Musíme do naší hry přenést to, na čem jsme jí loni měli postavenou. Na urputné bojovnosti a zodpovědnosti, míní Radek Hubáček

09.08.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Na první domácí zápas Dukly v přípravě zavítal tým, který v uplynulé sezoně opanoval českou nejvyšší soutěž – mistrovská Kometa. Bylo tak jasné, že Jihlavu, jenž tvoří z poloviny nový mančaft, nečeká nic jednoduchého. Tím spíše, že již v polovině čtvrté minuty prohrávala o dva góly. „Absolutně jsme nechytili začátek a tím se odvíjel celý zápas. Musíme si srovnat v hlavách, že hrajeme o soutěž výše,“ uvědomuje si za celý tým útočník Radek Hubáček, autor jediného jihlavského gólu ze začátku druhé třetiny.

3433 diváků. Tolik lidí zavítalo do ochozů Horáckého zimního stadionu na PŘÁTELSKÝ zápas dvou nejlepších mužstev domácí hokejové historie, Dukly a Komety. V porovnání se základní částí loňské sezony a následného čtvrtfinále s Frýdkem-Místkem, šlo by o druhou největší návštěvu. Pouze na první vzájemný duel Jihlavy s Motorem a poté na semifinálové a barážové bitvy byl HZS více zaplněn.

Prakticky celý zápas vyplynul z úvodních tří a půl minut, během kterých Dukla inkasovala dva góly, a dále z celé první třetiny vůbec. Po dvou direktech Komety si šance vytvářela i Jihlava, ale na rozdíl od soupeře je nedokázala proměňovat. Úřadujícímu mistrovi poté nemuselo vadit, že Král neproměnil trestné střílení, na konci úvodní dvacetiminutovky totiž zvýšil Tomáš Svoboda na 3:0 pro Brno. „Do zápasu jsme nastoupili jako lajdáci. Když přijede nejlepší mančaft ligy, tak od první do šedesáté minuty musíme i v přáteláku plnit do posledního puntíku to, co nám řekne trenér. Padat do toho po hubě, to nám může přinést úspěch,“ ví moc dobře Radek Hubáček, autor jediného jihlavského gólu, a přidává další postřeh. „V přátelském utkání nemůžeme být nervózní z toho, že přijela Kometa. Musíme si srovnat v hlavách, na čem jsme loni měli hru postavenou – na urputné bojovnosti a zodpovědnosti. Proti Kometě nám to chybělo a příště je do hry musíme přenést,“ sděluje „Hubas.“ Zda se to povede, bude jasné ve čtvrtek 17. srpna, kdy si týmy otočí pořadatelství a Jihlava od 18 hodin nastoupí v moravské metropoli.

Videoohlasy s Radkem Hubáčkem


Petr Vlk: Jsem za takové utkání rád. Kluci potřebují zjistit, co je třeba k tomu, abychom byli tím soupeřem, kterým chceme být

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih utkání HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 1:5

Autor videa: HZStv1