Zuby zůstaly, takže v pohodě, směje se Filip Seman po bodu z Chomutova

16.09.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Byl to zápas jako na houpačce. Po bezgólové první třetině, kdy oba týmy vystřelily na branku soupeře pouze třikrát, zápas hodně ožil a v závěru gradoval. Chomutov se ve druhé třetině ujal vedení 2:0, Jihlava ale ihned snížila a tři minuty před koncem vedla 3:2. Piráti ale ihned srovnali a poté vyhráli v prodloužení. „Škoda, že jsme nedokázali závěr takticky zvládnout a udržet náskok, když se nám podařilo otočit stav zápasu. Nezbývá nám nic jiného, než se z toho poučit, získat zkušenosti a závěr hrát chytřeji, aby se to příště neopakovalo,“ ví moc dobře Filip Seman, autor třetího gólu Dukly.

Před zápasem by Jihlava z půdy lídra tabulky, který během tří kol získal plný počet devíti bodů, jakýkoliv bodový zisk brala. O tom asi žádná. Ale po průběhu zápasu, kdy otočila z 0:2 na 3:2 a nakonec vezla domů bod za prohru v prodloužení? „Po průběhu zápasu je to samozřejmě zklamání, i když jsme předtím věděli, že Chomutov ještě neztratil ani bod. Jeli jsme sem urvat alespoň jeden bod, což se nám podařilo,“ říká Filip Seman, který si ale uvědomuje, že tři body byly blízko. Stejně jako v prvním kole doma proti Mladé Boleslavi. Bolka tehdy vyrovnala na 3:3 při své přesilovce 3 minuty a 11 vteřin před koncem, nyní srovnal Chomutov z trestného střílení v čase 57:44, což bylo přesně 57 sekund po vedoucím jihlavském gólu. „Není čas nad tím nijak truchlit. V neděli nás čeká další zápas. Nezbývá nám nic jiného, než se z toho poučit, získat zkušenosti a závěr hrát chytřeji,“ nabádá jihlavský útočník.

Pro něj je chomutovská SD Aréna hodně známou destinací. Vždyť zde během tří sezon odehrál 108 zápasů a radoval se s Piráty z extraligového postupu. „Super návrat. Moc se toho tady nezměnilo, mám na tohle angažmá výborné vzpomínky, protože se nám podařil pěkný úspěch. Jsem rád, že jsem se sem zase mohl podívat. Navíc s Duklou a v nejvyšší soutěži,“ těší Filipa Semana, jenž ihned zapomněl na drobné krvavé zranění ze třetí třetiny, po kterém dostali jihlavští hokejisté výhodu druhé čtyřminutové přesilovky v utkání a srovnali na 2:2. „To se prostě někdy bohužel stane. Někdo mě zasáhl hokejkou, to k tomu patří. Není to nic vážného. Zuby zůstaly, takže v pohodě,“ hlásí autor gólu na 3:2, který byl označen za nejhezčí branku 4. kola TELH.

VIDEOOHLASY S FILIPEM SEMANEM


Vzpomínky na chomutovské angažmá má také obránce Petr Šídlík, který na severu Čech odehrál před dvěma lety 38 utkání s bilancí 2+6 a zaznamenal zde první extraligový gól v kariéře. Tentokrát nebyl dalek tomu, aby vsítil první gól v extralize za Duklu Jihlava, ale tento post přenechal Radku Hubáčkovi, jenž v přesilovce usměrnil za záda gólmana Jána Laca Šidlíkovo nahození od modré. Jak hodnotí hektický závěr zápasu jihlavský zadák? „Je super, že jsme utkání takto otočili. Mohli jsme ho dotáhnout dále, zase by nás to posunulo trošku dále jak ve hře, tak sebevědomím. Ale prostě musíme jít krok po kroku. Bod z Chomutova je super, protože předtím ještě ani neprohráli.“

Během rozhovoru už vyhlížel další domácí zápas, ve kterém Dukla v neděli 17.9. od 16 hodin hostí Aukro Berany Zlín. Se zlínským celkem v přípravě podlehla na jeho ledě 2:3 na nájezdy a doma jej porazila 3:1. „Hrajeme doma a bylo by dobré, kdybychom z Horáckého zimního stadionu udělali nějakou nedobytnou tvrz, aby se odsud těžko odvážely body. V extralize se nenajde lehký soupeř. Musíme makat proti každému na sto procent a pak se uvidí,“ uzavírá Petr Šidlík.

VIDEOOHLASY S PETREM ŠIDLÍKEM


TRENÉŘI: PETR VLK (HC DUKLA JIHLAVA) A JAN ŠŤASTNÝ (PIRÁTI CHOMUTOV)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


SESTŘIH ZÁPASU: PIRÁTI CHOMUTOV - HC DUKLA JIHLAVA 4:3 pr.