0:1
(0:1, 0:0, 0:0)

Další těsné vítězství

01.10.2003 / Eva

Ani v šestém kole první hokejové ligy neokusili hokejisté Dukly Jihlava hořkost porážky. Tentokrát dokázali uspět na ledě Berounských Medvědů. Stačila jim k tomu přitom pouze jedna přesná střela, kterou na domácího brankáře Kopřivu vyslal v 18 minutě zápasu jihlavský útočník Jiří Jantovský.
01.10.2003 18:00, 1.liga ČR - 6. kolo

Medvědi Beroun 1933

Kopřiva - Jelínek, Vaněček, Kašák, Chotěborský, Sláma, Ovčačík - Besser, Gengel, Šinágl - Novotný, Toma, Horčička - Hájek, Eiselt, Víšek
0

HC Dukla Jihlava

Hronek - Ševčík, Staněk, Kolafa, Šefčík, Lupač, Morava, Duben - Hlouch, Bakus, Rytnauer - Jantovský, Altrichter, Sklenička - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Cmunt
1
Branka: 18. Jantovský (Altrichter, Kaňkovský). Rozhodčí: Hodek - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 12:12, navíc Šinágl 5 min. a do konce, Horčička a Eiselt oba 10 min. - Sklenička 5 min. a do konce. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000.

Průběh utkání

Do jihlavské branky se na berounském zimním stadionu postavil slávistický gólman Lukáš Hronek, který nahradil zraněného Jaroslava Suchana, a hned v úvodu měl spoustu práce. Hlavní sudí Hodek totiž začal rozdělovat tresty už od první minuty zápasu. Při vyloučení Romana Hloucha si ale jihlavský brankář se všemi pokusy domácích bez větších problémů poradil. V polovině 4. minuty pak přišla Dukla o útočníka Zbyňka Skleničku, který byl za nebezpečnou hru vysokou holí odměněn pětiminutovým trestem a trestem do konce utkání. Tím ale vylučování v úvodní části hry stále teprve začínalo. V polovině 18. minuty, kdy hrála Dukla už svou čtvrtou přesilovku, se kousek za modrou napřáhl ke střele Jiří Jantovský a bombou vymetl pavučiny z pravého horního rohu Kopřivovi branky. 0:1. Hned vzápětí rozhodčí kvůli technickým problémům s plexisklem předčasně ukončil třetinu a zbývající dvě a půl minuty se dohrávaly na začátku prostředního dějství.

Také v něm se převážnou většinu času pouze vylučovalo. Na trestnou lavici mířil jeden hokejista za druhým a ledová plocha byla téměř neustále poloprázdná. Šance se proto rodily jen sporadicky. Časté kouskování hry neprospívalo ani jednomu z mužstev a diváci v hledišti se marně dovolávali hokeje! Ve 33. minutě je alespoň částečně vyslyšel Ladislav Rytnauer, který ujel ve vlastním oslabení. Jeho sólový nájezd ovšem domácí gólman Kopřiva zlikvidoval. Jen o několik vteřin později pak měli šanci na vyrovnání Medvědi. Jak jinak než v přesilovce zamkli Duklu do jejího obranného pásma a Hronek se měl v tu chvíli co otáčet. Nejnebezpečnější byla zřejmě Horčičkova teč.

Obraz hry se neměnil ani v poslední dvacetiminutovce, jen šancí o něco přibylo. Ve 42. minutě měl gól na hokejce Tomáš Čachotský, bekhendovou střelou ale trefil pouze levou tyč berounské branky. Domácím se pak ve 47. minutě přeci jen podařilo vyrovnat. Bohužel pro ně se ale góly vstřelené nohou nepočítají a Gengel se zlobil marně. O dvě minuty později mohl na opačné straně zvýšit náskok svého týmu Petr Kaňkovský. Ten se do středu kluziště postavil jako exekutor trestného střílení, kterému předcházel faul na unikajícího Petra Altrichtera. Nejproduktivnější jihlavský hráč se ale o Kopřivu pořádně popálil. Domácí ochránce svatyně mu totiž v rozhodujícím okamžiku vypíchl puk z hole. Na světelné tabuli tak stále svítil stav 0:1. Změnit ho mohl ještě minutu před koncem Gengel, z vyložené pozice ovšem netrefil prázdnou klec.

Jihlava tedy nakonec v utkání, ve kterém bylo rozdáno celkem 28 trestů vyhrála 1:0 a Lukáš Hronek si tak hned při svém prvním soutěžním startu za Duklu připsal čisté konto. Stínem středečního zápasu bylo zranění dvou jihlavských obránců, kteří střetnutí nedohráli. Pavel Staněk utrpěl slabý otřes mozku a Martin Lupač si po zákroku jednoho z berounských hráčů zhmoždil pravé koleno.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda ( Beroun ): „ Určitě bych neřekl, že utkání bylo nějak hodně nečisté. Až na tu naší sekeru, po které dostal Šinágl pět plus do konce a která byla podle mě zbytečná, tam nějaký vyložený faul nebyl. Myslím, že určitě polovina zákroků se vůbec nemusela pískat. Rozhodčí byl možná až příliš úzkostlivý. Ale zase na druhou stranu, zápas podle mě nějak neovlivnil. Nakonec rozhodla jedna jediná střela a přitom tam oboustranně bylo mnohem víc šancí, než zrovna ta, po níž padl gól.

Petr Fiala ( Jihlava ): „ Určitě jsme moc rádi, že jsme to utkání vyhráli a že ho máme za sebou. Na druhou stranu jsme ale přišli možná o dva obránce, kterých v našem týmu není nazbyt. Pavel Staněk utrpěl při jednom zákroku otřes mozku, dokonce chvilku ani nevěděl, že je v Berouně a Martin Lupač má oteklé koleno. Snad to bude brzy v pořádku, ovšem ani jeden z nich dnes zápas nedokončil. Věděli jsme, že Beroun bude hrát s velkým nasazením, ale že nebude chtít hrát hokej, to jsme netušili. Každopádně dnes jsme spokojeni jen se třemi body, ke hře jsme se vlastně pro neustálé přerušování a vylučování vůbec nedostali.“