2:0
(1:0, 1:0, 0:0)

Další listopadové vítězství

19.11.2003 / RTD

Zatím co v loňské sezóně zaznamenala Dukla v listopadu v prvních čtyřech utkáních čtyři porážky, letos se může chlubit sérií zcela opačnou. Už v šesti zápasech v řadě za sebou odcházeli jihlavští hráči z ledu s pocitem vítěze. V tom posledním doma porazili v přímém boji o druhou příčku Berounské Medvědy.
19.11.2003 17:30, 1.liga ČR - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek - Kolafa, Staněk, Kubeš, Lupač, Šmarda, Morava, Duben - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Padělek, Havel, Sklenička - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Lazorišák
2

Medvědi Beroun 1933

Jež - Jelínek, Vaněček, Ševc, Dobrovolný, Ovčáčik, Jareš, Čížek, Sláma - Besser, Šinágl, Gengel - Pábiška, Frolík, Víšek - Horčíčka, Slížek, Novotný - Toma, Jech
0
Branky: 16. Kubeš (Kaňkovský), 38. Říha (Morava, Padělek). Rozhodčí: Polák - Drobílek, Dvořák. Vyloučení: 3:9, navíc Duben a Sklenička 5+ do konce utkání - Gengel 5 + do konce utkání a Jelínek 5 + 10 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1930

Průběh utkání

Velmi náročný program čeká jihlavské hráče v období mezi 19. až 26. listopadem. Během sedmi dnů totiž sehrají 4 utkání. Celou sérii dnes odstartovali na vlastním ledě zápasem s Berounem, v sobotu je čeká cesta do Opavy, v pondělí sehrají přeložené střetnutí v Brně a na závěr se opět představí před domácím publikem v utkání s Pískem.

Pro souboje s Berounem v letošní sezóně získala Jihlava velkou posilu. Extraligová Slavia ji totiž zapůjčila svého druhého brankáře Lukáše Hronka a ten se na Medvědy dokáže vybičovat k nejlepšímu možnému výkonu. V šestém kole odešel nepokořen z berounského ledu a bezchybný výkon zopakoval i dnes. Do branky hostů se naopak postavil Petr Jež. Ten v letošní sezóně zatím odchytal pouhých 22 minut v minulém zápase proti Chomutovu a bylo to tak jeho první utkání od úvodní minuty.

První šanci na vstřelení branky měla domácí Dukla. Ta v rozmezí 8. až 12. minuty hrála přesilovou hru. Nejprve pykal na trestné lavici obránce Ovčačík, na jehož vyloučení navázal Vaněček. Ani čtyři minuty výhody jednoho muže v poli však Jihlavě větší brankovou příležitost nepřinesly. Do ideální šance se domácí dostali paradoxně až v oslabení. V 15. minutě, v době kdy za katrem seděl Kubeš, ujel hostující obraně Rytnauer, ale s jeho blafákem si Jež poradil. Už o minutu později se však domácí fanoušci dočkali. Nejproduktivnější jihlavský hráč Petr Kaňkovský našel před berounskou brankou Ondřeje Kubeše a ten zakončil celou akci nechytatelnou střelou pod víko, 1:0. Ještě do konce první třetiny mohl být náskok domácích dvoubrankový. V 19. minutě totiž nejprve trefil Kaňkovský břevno a vzápetí hrála Dukla 50 sekund dvojnásobnou přesilovku. Ani tu však využít nedokázala.

Ve druhé třetině sledovali diváci tuhý boj. Od úvodních minut to na ledě jiskřilo a sudí Polák celou situaci evidentně nezvládl. A tak přišlo nevyhnutelné, ve 38. minutě se na ledě strhla hromadná šarvátka. Hlavní rozhodčí poté poslal hříšníky předčasně do kabin a tak nadále Jihlava nemohla počítat s Dubnem a Skleničkou a Beroun s dvojicí Jelínek - Gengel. V té chvíli už na ukazateli skóre svítil stav 2:0. O devět sekund dřív totiž přesilovou hru využil domácí útočník Vladimír Říha.

Ve třetí třetině se pak už skóre neměnilo a to i přesto, že měla Dukla pět minut před koncem podruhé v utkání výhodu dvojnásobné přesilovky. Definitivní závěr utkání si pak domácí dobře pohlídali a nepustili hosty do žádné vážnější šance. Po šedesáti minutách hry se tak mohli radovat z vítězství 2:0, které Jihlavě zaručilo po devatenácti odehráných kolech v tabulce druhé místo.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (Beroun): "Pro nás se ten zápas nevyvíjel dobře, protože jsme dostali první gól. Udělali jsme pár drobných chyb, měli jsme i některé šance a byla jen škoda, že jsme je neproměnili. Jihlava hrála výborně, drželi si výsledek, v závěru třetí třetiny si nás pohlídali a už nás do šancí moc nepouštěli. Vyhráli, protože narozdíl od nás dokázali využít svých šancí. Můžu jim jen pogratulovat k výsledku."

Petr Fiala ( Jihlava ): "Veděli jsme, že Beroun hraje takový nepříjemný hokej. Jejich hráči jsou velice důrazní a to, jestli je to nad rámec fair-play, od toho je tam rozhodčí, který to musí hlídat. I ta bitka určitě vznikla jenom proto, že to hosté zkusili. Prohrávali 0:2 a potřebovali s tím zápasem něco udělat. Dá se říct, že se jim to částečně povedlo, protože nás to trošičku vyvedlo z konceptu a i naše lajny se nám porušily. Tím se ten zápas malinko i zdramatizoval."