5:1
(1:0, 3:0, 1:1)

Dobré výkony doma pokračují

06.11.2006 / Dušan Majer

Vstup do utkání se Dukle povedl výborně, na začátku první třetiny se přesně trefil Jan Dušátko. Prostřední dějství patřilo Oldřichu Bakusovi, který dokázal zkompletovat čistý hattrick. V posledním dějství ujel v oslabení Tomáš Čachotský a mazácky přidal další branku. Hosté už pouze zkorigovali Hudíčkem. Utkání plné vyloučených se lépe povedlo domácím, kteří své přesilovky dokázali využít a potrestat tak nedisciplinovanost Berouna.
06.11.2006 17:30, 1. liga ČR - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Šmarda, Morava, Kuchyňa, Lukáč, Dobrovolný, Chvátal, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Dušátko, Fiedler - Vlk, Lazorišák, Padělek I.
5

Medvědi Beroun 1933

Kameš J. - Kameš V., Rýgl, Filip, Čížek, Mrázek, Protivný, Braniš, Vaněček - Nedorost, Šinágl, Novotný - Pavel, Zajíc, Hudíček - Toma, Křesťan, Bessonov - Pajič, Dušek, Jech
1
Branky a nahrávky: 8. Dušátko (Dobrovolný, Fiedler), 24. Bakus (Morava, Šmarda), 28. Bakus (Rytnauer, Dobrovolný), 35. Bakus (Říha), 45. Čachotský (Rytnauer) - 55. Hudíček (Protivný). Rozhodčí: Jeřábek - Čížek, Padevět. Vyloučení: 12:11, navíc Protivný 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1250. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Průběh utkání

Utkání plné útočných akcí začalo velmi rychle nabírat gólové obrátky. Dukla si málem zopakovala začátek z Hradce Králové, kde inkasovala již v první minutě. I v dnešním utkání již po 42 vteřinách byla Dukla v gólovém ohrožení. Berounský Jiří Novotný však pálil jen do tyčky. I další akce patřila hostům. Filip Lukáš nabil na modré a Řehoř jeho pokus vykopl špičkou betonu až do ochranné sítě. Za Jihlavu se snažil odpovědět Ladislav Rytnauer, který pálil z úhlu mezi Kamešovy betony, berounský brankář však byl pozorný. O pár vteřin později se před jihlavskou brankou zjevil naprosto volný Tomáš Hudíček, ovšem Milan Řehoř jeho střelu skryl v lapačce. Tím se splnilo staré nedáš-dostaneš. Na modrou čáru dostal nahrávku Jiří Dobrovolný, který vyslal střelu. Tu před brankou tečoval Jan Dušátko, který gólem na 1:0 ukázkově vymetl berounskou šibenici. Dukla byla úspěchem viditelně povzbuzena a tak se hnala do dalších šancí. Ve velké příležitosti se ocitl Ivan Padělek, který hezky prokličkoval pásmo a položil si brankáře, jenže jeho střelu zblokovala obrana hostí. Pohořel i Ladislav Rytnauer, který z mezikruží vyzkoušel Kamešovu pozornost, ten ovšem betony sklapl včas. Na straně Berouna se pak o gól snažil Martin Rýgl, jenže jeho střela od modré zmizela v Řehořově lapačce a nic platné nebylo ani její následné osekávání. Aktivní Ladislav Rytnauer ujel soupeři ve vlastním oslabení, ale jeho sólo završené kličkou ke gólu nevedlo. Ve stejné berounské přesilovce zkoušel Jonáš Fiedler obkroužit branku a zasunout do prázdné klece, v tom mu ovšem zabránily hole berounských obránců. Beroun se pak na chvíli pustil do útoku, což dokládá Novotného střela od modré ihned po buly. Tento projektil však Řehoř obětavě vykryl maskou. Šanci na vyrovnání měl i Martin Čížek, ten ovšem z úhlu trefil jen Řehořův beton. Poslední šanci prvního dějství zazdil útok kolem Vladimíra Besonova. Tato formace doslova vyšachovala domácí ze hry, položila Řehoře k ledu, ovšem berounský junior nedokázal ležícího brankáře přehodit.

Druhá část se nesla ve znamení častého vylučování, což s sebou přineslo častou nevoli ochozů. Již po 16 vteřinách se Řehoř blýskl efektním zákrokem lapačkou proti pokusu Petra Šinágla. Za Jihlavu si první šanci prostřední periody připsal Marian Morava, který od modré pálil do Kamešovy vyrážečky. Od 24. minuty začalo galapředstavení jihlavského kapitána Oldřicha Bakuse, které mělo tři dějství. Jihlavský kapitán nejprve z úhlu naznačil křižnou přihrávku přes brankoviště na Rytnauera, ovšem pak poslal puk lišácky k bližší tyči, čímž hostujícího brankáře opravdu překvapil - 2:0. V dalších minutách se v šancích postupně prostřídali Rytnauer, který prokličkoval až před branku, ovšem tam byl soupeři sražen, Rok Pajič, který ujel ve dvojnásobném oslabení, takže ho Marian Morava musel zahákovat a mohl být rád, že dostal jen dvouminutový trest, znovu Rytnauer, proti jehož střele musel Kameš vytáhnout ukázkový zákrok betonem. Pak přišlo druhé dějství s Oldřichem Bakusem v hlavní roli. Tento gól padl docela se štěstím. Jeho střelu zblokoval Kamešův beton, ale od něj se odrazil a obloučkem spadl do branky - 3:0. Uplynulo jen pár minut a do šance se řítil jihlavský Petr Vlk. Jeho smělý průnik musela berounská obrana hasit jen nedovoleným hákováním, za což bylo nařízeno trestné střílení. Jeho exekutor, Oldřich Bakus však selhal, jelikož mu ve finálové chvilce puk ujel z hole. Beroun nezaostával a pokusil se snížit střelou Pavla, ten ovšem trefil jen Řehořův plastrón. Na druhé straně kluziště neuspěl se svým sólem s kličkou do bekhendu. Ve 35. minutě se před berounskou brankou odehrávaly doslova válečné manévry. Jihlavští útočníci dobývali medvědí pevnost a ostřelovali ji mnoha a mnoha střelami. Uspěla až ta z hole Oldřicha Bakuse, který Kameše zmátl pohybem za brankou a pak mazácky zasunul puk - 4:0.

Třetí část zahájil Kuchyňa, který pálil při přesilovce 5 proti 3 od modré čáry. V páté minutě už skóre narostlo na 5:0 díky velké obětavosti Tomáše Čachotského, který od vlastní modré čáry vyzval na rychlostní souboj dva berounské obránce. Souboj vyhrál, nic platný nebyla nic jejich skok pod jeho nohy, Kameš si nečekaně lehl a tak měl mladý forvard usnadněnou práci. Beroun se v polovině třetiny ještě odhodlal k tlaku. Novotný ještě vyšel střelou do betonu naprázdno, ovšem o pár chvil později Tomáš Hudíček kosmeticky upravil skóre na 5:1. Jeho gól vzešel z důslednosti, se kterou získal nikým nehlídaný puk u Řehořova betonu a ten pak zasunul do odkryté části branky. Utkání se však již podstatě jen dohrávalo, tak si Padělek mohl dovolit minout puk, který zaváněl gólem. Berounští hráči, však i přes postupující čas stále útočili. Ve velké šanci se ocitl Tomáš Protivný, který dostal přesnou přihrávku zpoza branky, ale strážce domácí svatyně se mu srdnatě vrhnul pod nohy. O pár vteřin později doslova zasedl Číkovu střelu z mezikruží. Poslední momenty však patřily opět Dukle. Ladislav Rytnauer nejprve zkoušel střelou od modré poslat puk mezi Kamešovy batony, ale medvědí brankář byl pozorný. V poslední minutě už domácí hráli vyloženě pro diváky a svými nahrávkami doslova trhali nervy hostujícím hráčů. Tato na pohled velmi hezká kombinace však gólem neskončila, což ovšem nikomu z diváků nevadilo, protože i přesto Dukla zvítězila doma již pošesté v řadě.

Ohlasy trenérů

Karel Najman (Beroun): „Po takovém utkání se těžko hodnotí. Rozhodla druhá třetina, která nebyla košér. Víc k tomuhle zápasu neřeknu.“

Petr Vlk (Jihlava): „Jsem spokojen s vítězstvím, protože se nerodilo jednoduše a ta druhá třetina byla taková jaká byla a my jsme jí zvládli.“