4:1
(0:0, 1:1, 3:0)

O výsledku rozhodla poslední třetina

07.03.2007 / Pavel Petr

Dukla má před play-off dobrou formu, v posledním utkání porazila doma silného soupeře z Chomutova. Ve zlepšených výkonech chtěli pokračovat jihlavští i v Mladé Boleslavi. První třetinu zahájili oba týmy opatrně a do šaten se šlo za bezbrankového stavu. První trefu zaznamenali domácí až v polovině utkání Kadlecem, jenže Dukla stihla do konce druhé části hry Ladislavem Rytnauerem vyrovnat. V poslední dvacetiminutovce však potvrdil svoje střelecké kvality zkušený matador Richard Král a jeho dva přesné zásahy znamenaly dvoubrankové vedení domácích. Dukla ještě zkoušela v závěru utkání hru bez brankáře při které pečetil výhru Mladé Boleslavi 4:1 Káňa do prázdné brány.
07.03.2007, 1. liga ČR - 50. kolo

BK Mladá Boleslav

Altrichter – Gulaši, Nedoma, Ťupa, Bauer, Jindra, Drábek, Rýgl – Gombár, Král, Káňa – Eiselt, Šindel, Rozsíval – Paroulek, Lipina, Sedlák – Kadlec,Zdráhal, Piecha
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Míka, Morava, Duben, Lukáč, Dobrovolný, Pekárek, Šmarda – Rytnauer, Bakus, Čachotský – Řípa, Dušátko, Fiedler – Vlk, Hanzal, Lazořišák - Havel
1
Branky a nahrávky: 31. Kadlec (Zdráhal), 41. Král (Gulaši, Gombár), 52. Král, 59. Káňa (Král) - 36. Rytnauer (Řípa, Bakus). Rozhodčí: Svoboda - Bejček, Jelínek. Vyloučení: 7:11, navíc Morava (JIH) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1650. Střely na branku: 46:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

Domácí hokejisté měli pro utkání jediný cíl. Tím pochopitelně bylo zvítězit a tím si pojistit třetí příčku v tabulce. Poprvé se boleslavskému publiku po příchodu z Plzně představil útočník Jakub Šindel, navíc se do sestavy po nemoci vrátil zkušený obránce Martin Ťupa a s ním také Pavel Zdráhal. To hosté z Vysočiny přijeli oslabeni o svého elitního střelce a nahrávače Petra Kaňkovského, který chyběl z rodinných důvodů. Jeho konfrontace s domácím kapitánem Richardem Králem se tak diváci nedočkali.

Už po 28 sekundách se poroučel na trestnou lavici hostující obránce Morava, jenže kromě tlaku z početní převahy domácí nic nevytěžili.To samé platí při trestu kapitána Dukly Bakuse, kdy mužstvo z Vysočiny podržel gólman Řehoř. Ovšem v 9. minutě pro změnu hosté hráli hned dvojnásobnou přesilovku dlouhou 84 sekund. To když za katr usedl nejprve Paroulek a po něm také Bauer. Jenže i v tomto případě byla početní výhoda hodně statická a gól z ní nepadl. A aby toho nebylo málo, také svěřenci Jiřího Režnara se těšili při úzkostlivém metru sudího Svobody na hru v pěti proti třem. Ta měla trvat dokonce 91 sekund a také trvala, protože ani boleslavští střelci neměli zrovna svůj den a Řehoře ničím nepřekvapili. Až v 19. minutě pak přišly první vážnější akce domácích. Eiselt v těžké pozici netrefil prázdnou branku a střela Ťupy byla snadným soustem pro hostujícího gólmana. V jeho moci skončila také dělovka Jindry od modré.

Na začátku druhé části domácí zaspali nástup do třetiny a „vyfasovali“ dvouminutový trest za zdržování hry. Ve 24. minutě pak našlápl k sólu Řípa, Drábek ho fauloval a sudí Svoboda nařídil trestné střílení. Čachotského ale vychytal Altrichter. Na druhé straně ve skrumáži nedokázal propasírovat puk do jihlavské sítě Paroulek. Řehořova lapačka se pak vyznamenala při střele Káni. Po Moravově nepřesném vyhození vzápětí neprostřelil strážce jihlavské svatyně od modré Bauer. Až ve 31. minutě domácí využili další z přesilových her. Střelu Zdráhala nejprve stačil Řehoř vyrazit, ale Kadlecova dorážka už mířila do sítě – 1:0. Zvýšit mohl o pár sekund později Lipina, jenže Řehoře tentokrát neprostřelil. A tak platilo staré známé nedáš dostaneš. Také hosté využili přesilovku, když domácí obránci nestačili pokrýt Rytnauera a ten zblízka srovnal na 1:1. Stalo se tak ve 36. minutě.

Domácím pak znamenitě vyšel vstup do druhé části. Puk u mantinelu převzal Král, Řehoř proti němu sice vyjel, ale na poslední chvíli se vrátil do branky a boleslavský kapitán ho prostřelil – 2:1. A Král se v 52. minutě zasloužil i o třetí branku Středočechů. V přesilovce nahazoval puk zpoza branky a Řehoř si ho srazil za vlastní záda – 3:1. V 54. minutě pak domácí hráli podruhé dvouminutovou přesilovku, tentokrát celých 120 sekund. Po Rytnauerovi totiž přišel pro Jihlavské i trest za protesty. Jediný pokus Gulašiho ale Řehoř lapil do své lapačky. Za svá záda nepustil ani střelu Rýgla. Snížení měl pak na své holi Řípa, leč z prostoru mezi kruhy na Altrichtera nevyzrál.Stejně tak na druhé straně Piecha. Dvě minuty před třetí sirénou si hosté vzali oddechový čas a sáhli k power-play. Po pouhých deseti vteřinách se ale Král zmocnil kotouče, vyslal do sóla Káňu a ten do prázdné branky upravil na 4:1.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „V žádném případě nejsem z výkonu kluků zklamaný. Spíše si myslím, že do toho vstupovaly věci, které jsme nebyli schopni ovlivnit. Mrzí mě ale gól na 2:1, kdy tam nebylo dobře pokryté střední pásmo. Richard Král je samozřejmě zkušený hokejista a dobře to sehrál. A třetí gól? Měli jsme kotouč na hokejce a nedokázali ho vyhodit. A power-play? To už je trma vrma. Prostě jsme to zkusili.“

Jiří Režnar (Mladá Boleslav): „Jihlava má vlastně mladé hráče. My jsme na to naše hokejisty upozorňovali. A myslím si, že Dukla bude černým koněm play-off. Oni vlastně mohou vyřadit kohokoliv z první pětky. Hrají nepříjemný hokej, založený na dohrávání soubojů. Vůbec se s tím nepárají. Jak říkám, kdo dostane Duklu v play-off, bude s ní mít velké problémy. A osobnost zápasu? Řekl bych, že celé mužstvo. První dvě třetiny se nám až tolik moc nedařilo. Soupeř nám toho prakticky moc nedovolil. Nakonec se to ale zvládlo. Proti houževnaté obraně kluci opravdu hráli dobře. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Pochvalu zaslouží celé mužstvo. Od Altrichtera až po Krále, který středeční duel vlastně rozhodl.“