4:2
(1:0, 2:2, 1:0)

V derby úspěšnější Dukla

10.03.2007 / Dušan Majer

Dukla před domácím publikem body moc nerozdává, svojí dobrou formu z vlastního ledu chtěla potvrdit i v derby proti Třebící. Utkání začalo na obou stranách opatrně, první přesnou trefu zaznamenal v přesilové hře v závěru první části hry Jiří Dobrovolný. Tu druhou odstartovali lépe borci z Třebíče a povedl se jim dokonalý obrat po gólech Olivy a Látala. Jenže Dukla se nevzdala, nejprve zavelel k vyrovnání Petr Kaňkovský, poté zaznamenal vedoucí branku Jiří Řípa. V poslední dvacetiminutovce mohli hosté srovnat v přesilové hře v 5 proti 3, jenže Dukle se povedlo ubránit. Stejnou příležitost měli i domácí a využili jí dokonale, když svůj druhý gól v zápase přidal Jiří Dobrovolný. Jihlava si tak připsala zaslouženou výhru a posunula se před svého soka.

Utkání si můžete připomenout na 12 fotografiích od Dušana Vrbeckého.

10.03.2007 17:30, 1. liga ČR - 51. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Míka, Morava, Duben, Lukáč, Dobrovolný, Pekárek, Šmarda, Mrkvička – Rytnauer, Bakus, Hanzal – Řípa, Kaňkovský, Fiedler – Vlk, Dušátko, Lazořišák - Havel
4

SK Horácká Slavia Třebíč

Růžička - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Sláma, Vomela, Šefčík, Dvořák, Bulička - Laš, Dolníček, Dibelka - Čech, Zahradník, Pšurný - Přibyl, Oliva, Látal - Burian, Kubica, Buček
2
Branky a nahrávky: 18. Dobrovolný (Kaňkovský, Bakus), 33. Kaňkovský (Duben), 35. Řípa (Fiedler, Havel), 56. Dobrovolný (Morava, Kaňkovský) - 23. Oliva (Látal, Přibyl), 28. Buček (Dvořák, Kubica). Rozhodčí: Skoupý - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 11:12, navíc Oliva, Dolníček (oba TRE) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3120. Střely na branku: 39:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Průběh utkání

Na derby Jihlava – Třebíč si našlo svou cestu celkem 3 120 diváků, což je divácký rekord letošního rojku na HZS. „Atmosféra byla bouřlivá, bylo super, že přišli lidi. Hráč se vždycky hraje dobře, když je hodně lidí, chválí fanoušky Jiří Dobrovolný.

Zápas samotný začala aktivněji Dukla. Jiří Řípa však ze svého sóla pálil jen do Růžičkova betonu. Na druhé straně zahrozil Buček, ale Řehořova vyrážečka byla na místě. Dukla se tlačila do útoku, ale Lazorišák namířil svůj bekhendový pokus jen do betonu. Z protiútoku ještě zahrozil Dibelka, to však bylo nadlouho z třebíčské strany vše. Před Růžičkou se ve svých šancích prostřídali Lukáč se svou střelou od modré, Kaňkovským jehož bekhend zaplaval vzduchem a přistál na betonu, Dobrovolný, který napálil tyčku a Lazorišák, který neuspěl s bekhendem. Za Třebíč se pokusil Řehoře překvapit Vomela, který zkusil objet branku, ale narazil na Řehořův beton. Dukla byla jasně aktivnějším, což dokládá i Míkova střela od modré, která Růžičku štípla do ramene. Když však na modré napřáhl Jiří Dobrovolný viděli diváci místo kotouče jen rozmazanou šmouhu, která skončila v síti - 1:0. Zakrátko mohl vyrovnat Kubica, ale puk trefil Řehoře jen do ramene. A do stejného místa mířil i Rehák. „Bylo to vyrovnané, ale vyšla nám první třetina, hodnotí první dvacetiminutovku Jiří Řípa.

Jak měla Dukla první třetinu dobrou tak se jí vstup do té druhé vůbec nepodařil. První střela z hole Lubora Dibelky mířila ještě vedle, ale dorážka z hole Jiřího Olivy již za Řehořova záda propadla - 1:1.Mohlo být ještě hůře, kdyby vzápětí domácí gólman skvělým zákrokem lapačkou nevzal vítr z plachet Kubicovi. Na druhé straně ještě zahrozil Bakus, který však nedokázal přehodit ležícího Růžičku. Udeřilo tedy na druhé straně.Martin Buček dorážkou mezi betony poslal Horáckou Slavii do vedení 1:2. „Ve druhé části jsme ale možná trošku zaspali, myslí si Jiří Řípa. Tím však Třebíč zároveň i ukončila svůj tlak a přepustila jej Dukle. Nejprve se o vyrovnání snažil Lazorišák, ale Růžička včas sklapnul betony. Jeho pozornost vyzkoušel střelou ihned po buly i Rytnauer. Na druhé straně ještě zahrozil Šefčík, ale trefil jen lapačku. Zanedlouho se ale skóre přeci jen měnilo. Petr Kaňkovský neuspěl se svou střelou, puk se k němu odrazil znovu, ani tentokrát neuspěl a tak puk potáhl k druhé tyčce a pak jej mazácky poslal vedle betonu - 2:2. Zkušený matador mohl přidat i další gól, ale jeho střela od modré Růžičku nepřekvapila. Do vedení mohl svůj tým poslat i Bakus, ale střela z otočky neměla potřebnou razanci. Gól na 3:2 tedy musel vstřelit Jiří Řípa, který puk poslal podél Růžičkova betonu. Poslední šanci třetiny si ještě připsal Látal, který pálil do připraveného betonu Milana Řehoře.

Třetí část otevřel svou střelou do betonu Hrbáček, ale z protiútoku zahrozil Fiedler, po jehož střele puk přeskočil beton a před Růžičkou vznikl docela slušný závar. Dukle se rozhodně nedala upřít aktivita, což dokládají akce Oldřicha Bakuse, který se hokejkou snažil vypíchnout Růžičkovi puk zacvaklý mezi jeho betony. Další akci si vypracoval Morava, ale jeho bekhend neměl proti dobře postavenému Růžičkovi žádnou šanci. Svou akci zazdil i Dobrovolný, který se jen marně natahoval po puku, který si dal až moc daleko od hokejky. Růžičkovi bylo pěkně horko i když Jiří Řípa napálil svou střelu z voleje do spojnice tyček. Na druhé straně se do šance dostal Šefčík, který vypálil velmi jedovatou střelu, kterou Řehoř raději zalehl. Domácí gólman měl plné ruce práce i při střele Pšurného, proti které musel předvést jeden ze zákroku nejvyšší kategorie. Jeho zákrok lapačkou na brankové čáře byl zřejmě zlomovým momentem celé třetiny. Dukla se ještě osmělila k Rytnauerově střele do vyrážečky a z protiútoku trefil Zahradník jen beton. Už to vypadalo, že se utkání bude dohrávat za vyrovnaného stavu, ale Jiří Dobrovolný zopakoval jako přes kopírák svůj první gól a uzavřel tak skóre na konečných 4:2. „V přesilovkách jsme to ale nakonec otočili a měli jsme i spoustu dalších akcí, které jsme nevyužili, hodnotí Jiří Řípa. Minutu před koncem ještě zapálili třebíčští „fanoušci“ dýmovnice – stejně jako v minulém zápase. „To bylo opravdu zbytečné, jsem rád, že rozhodčí utkání neukončil. Přál bych jim aby si to taky zkusili, směje se trochu ironicky na adresu třebíčských fanoušků Jiří Řípa. „Asi to chce zlepšit kontroly u vchodů, dodává svůj postřeh pro zlepšení situace Dobrovolný.

Videa poskytl Promoteam HCD.

Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík (Třebíč): “Do utkání jsme nevstoupili dobře a Jihlava byla velmi důrazná. V první třetině nás vlastně k ničemu nepustili. Od druhé třetiny bylo utkání vyrovnané, měli jsme asi 12 minut tlak, podařilo se nám dát dva góly, ale pak přišly dvě naše hrubé chyby, které zkušení jihlavští hráči proměnili. Ve třetí části rozhodly přesilovky a naše nedisciplinovanost“

Petr Vlk (Jihlava): „Já s tím souhlasím. První třetina z naší strany byla dobrá, ve druhé jsme první polovinu odehráli hodně špatně – přestali jsme bruslit a napadat hráče. Pomohl nám gól na 2:2. Třetí třetina už byla dobrá a nebyly v ní ani žádné zákeřné fauly.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie