7:2
(3:0, 2:1, 2:1)

Rebelové nad síly Dukly

14.03.2007 / Dušan Majer

Po vítězném derby s Třebíčí chtěla Dukla vydolovat všechny body i na ledě Havlíčkova Brodu. Jenže studená sprcha přišla hned v úvodu utkání, když se přesně trefil Šulc. To však nebylo všechno, kanonáda domácích pokračovala, do přestávky přidali branky Jonáš a Třetina. Druhou část hry začala Jihlava gólem Oldřicha Bakuse, jenže Rebel po přesných trefách Šulce a Třetiny odskočil už na hrozivé čtyřbrankové vedení. Poslední dvacetiminutovka vyzněla opět lépe pro domácí, v jejich brankostroji pokračoval dvěma přesnými zásahy Borovanský. Za Duklu už v samém závěru jen kosmeticky upravil stav Marek Tkáč svojí první brankou v dospělém týmu Jihlavy. Dukla tak po prohře v poměru 7:2 obsadila 7. místo v tabulce a v play-off změří síly s Ústím nad Labem.

Utkání si můžete připomenout na 10 fotografiích od Dušana Vrbeckého.

14.03.2007 18:00, 1. liga ČR - 52. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Linhart - Pavlík, Drtina, Procházka, Šulc, Kolář, Krpálek, Jelínek A. - Třetina, Čermák, Kubeš - Jonáš, Jelínek P., Borovanský - Kraučuk, Varga, Endál - Ondráček, Malát, Němec
7

HC Dukla Jihlava

Řehoř (41. Novotný) – Míka, Martinka, Duben, Lukáč, Šmarda, Pekárek, Klíma, Mrkvička – Rytnauer, Bakus, Havel – Řípa, Kaňkovský, Fiedler – Vlk, Dušátko, Lazořišák - Tkáč, Vach
2
Branky a nahrávky: 4. Šulc (Jonáš), 14. Jonáš (Jelínek P.), 20. Třetina (Malát), 33. Šulc (Němec), 40. Třetina (Čermák, Kubeš), 46. Borovanský (Šulc, Jelínek P.), 52. Borovanský (Jelínek P.) - 21. Bakus (Havel, Rytnauer), 60. Tkáč (Lazorišák, Dušátko). Rozhodčí: Trombík - Kašík, Koliba. Vyloučení: 7:12. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2300. Střely na branku: 49:26. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:2.

Průběh utkání

První akci posledního kola letošní první ligy měl na své holi Bakus, ovšem Linhart byl pozorný. Aktivnější domácí však ihned odpověděli akcí Vargy, ale Řehoř skryl puk pod svým betonem. Za pár chvil však domácí mohli zvednout ruce nad hlavu. Jakub Šulc prudkou střelou propálil Řehoře a poslal svůj tým do vedení 1:0. Domácí se stále snažili, což dokládá Jelínkův průnik z pravé strany. Ani Dukla nezahálela. Bakus dvakrát obkroužil domácí branku, ale nenašel jedinou skulinku v Linhartově výstroji. Na rozdíl dvou gólů mohlo upravit i duo Jelínek – Kubeš, ovšem druhý jmenovaný nezamířil přesně. Ale když Milan Řehoř odpálil Jelínkovu střelu pouze na hůl volného Davida Jonáše, bylo jasné, že se skóre změní na 2:0. Dukla měla na konci třetiny tlak, ale zároveň i smůlu. Téměř žádná střela se nedostala až k Linhartovi. Většinou se puky odrážely od nohou domácích hráčů. Po tlaku však přišlo vystřízlivění. Řehoř odrazil Malátovu střelu na hůl Miroslava Třetiny a ten zakončoval do prázdné branky - 3:0.

Druhá třetina začala pro mnohé nečekaně. Dukla hned po 25 vteřinách hry snížila skóre. Oldřich Bakus doslova procpal puk pod Linhartovým tělem do branky - 3:1. Hosté mohli ve snižování skóre pokračovat, ale Za pár chvil opět duo Bakus-Havel nevymyslelo nic. Z protiútoku zahrozili domácí, ale Jelínek při svém nápřahu zlomil hůl. Chytrou střelu zkusil v 28. minutě na Linharta Lukáč. Jeho povedený padáček však domácí gólman zlikvidoval. Na druhé straně se do akce natlačil Šulc, Řehoř jeho pokus vyrazil, ovšem tentokrát se nenašel nikdo, kdo by dorážel. Domácím to však chuť útočit nevzalo a zakrátko Jakub Šulc ránou od modré vymetl horní růžek Řehořovy klece - 4:1. Duklu tento zásah psychicky nalomil a i když se tlačila do útoku, žádné nebezpečné střely z toho nebyly. Opět však přišla dnes osudná poslední minuta třetiny a domácí se znovu radovali z gólu. Miroslav Třetina využil lahůdkové nahrávky Čermákovy nahrávky a střílel do prázdné branky - 5:1.

Poslední část posledního kola začala jednou premiérou. Poprvé se v seniorském dresu objevil mladý brankářský talent, Filip Novotný. Třetinu svou akcí otevřeli Dušátko s Tkáčem, ale Linhart si jejich prudké střely z mezikruží bez problémů pohlídal. Mladý jihlavský gólman se však vyznamenal při Drtinově střele, kterou bravurně vykopl betonem. Proti střele Michala Borovanského však již byl bezmocný a svůj díl viny na tom nese jistě i zastíněný výhled - 6:1. Jihlava i přes nepříznivý vývoj zápasu nesložila zbraně a stále se pokoušela alespoň o čestný úspěch. Petr Vlk několikrát slibně vypálil na Linharta,ale ten se překvapit nenechal. Dušátko pak ještě ve slibné pozici pálil mimo tři tyče, což byl signál pro Rebel k útoku. Michalu Borovanskému stačilo jen postavit se na zadní tyč a počkat na nahrávku Petra jelínka a už na světelné tabuli svítilo 7:1. Dukla však stále bojovala alespoň o gól cti. Rytnauer však ve slibné pozici pálil mimo. Nadějný byl i pokus Jonáše Fiedlera, který se po Vlkově nahrávce pokusil překvapit Linharta, ten však změnu skóre nepřipustil. Tato změna, byť kosmetická, se nakonec přeci jen udála. Ota Lazorišák využil chyby domácího obránce za brankou a naservíroval ukázkovou nahrávku na hůl Marka Tkáče a upravil tak skóre na 7:2.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „Já jsem samozřejmě zklamán, chtěl bych poděkovat divákům. Poté, když bylo utkání rozhodnuto, šetřili jsme naše klíčové hráče na play off, kde věřím, že uspějeme. Výhra domácích je zasloužená."

Petr Novák (Havlíčkův Brod): „My jsme dnes předvedli skvělý výkon, na rozdíl od zápasu v Berouně, kde jsme sice zvítězili, ale hra nebyla taková, jakou bychom si představovali. Samozřejmě chválím celý manšaft a jsem rád, že se konečně vydařili i přesilovky."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie