3:1
(2:0, 0:0, 1:1)

Jihlava na nováčka nestačila

15.09.2007 / Jaroslav Svoboda

Po nepovedeném vstupu do sezony se Dukla představila poprvé na hřišti soupeře. V Šumperku se však jihlavským hokejistům také nevedlo. Domácí zadělali na vítězství již v úvodní dvacetiminutovce, když Milana Řehoře v brance Dukly překonali hned dvakrát. Borcům v červenožlutých dresech nepomohl ke vstřelení branky ani tlak v prostřední části hry, a tak se ve třetině třetí mohli radovat z třetího gólu znovu Draci. Minutu před koncem na konečných 3:1 upravil Tomáš Čachotský a zaznamenal tak čestný úspěch Jihlavských.
15.09.2007 17:00, 1. liga ČR - 2. kolo

DRACI PARS Šumperk

Tihlář - Kloz, Špelda, Sloboda, Kaltenböck, Stráňovský, Hajas, Ondráček, Šindler - Bařica, Meluzín, Antonovič - Kratěna, Ohnutek, Stejskal - Martinka Ladislav, Korotvička, Obdržálek - Pekr, Čížek, Kočan
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ščerban, Strach, Kuchyňa, Staněk, Míka, Duben, Martinka Ondřej, Balčík - Krupka Lukáš, Bakus, Rytnauer - Říha, Hradecký, Čachotský - Nekvasil, Hanzal, Krupka Martin - Ježek, Kubát, Slavík
1
Branky a nahrávky: 7. Meluzín, 12. Stejskal (Ohnutek, Kratěna), 56. Antonovič (Bařica) - 59. Čachotský (Bakus, Ščerban). Rozhodčí: Kočí - Barteček, Koliba. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2000. Střely na branku: 29:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Po nepříjemné prohře v Olomouci se i tak šumperský zimní stadión naplnil spoustou zvědavců, kteří se zajímali o to, jak dopadne domácí premiéra nováčka 1. ligy. Draci fanouškům i sami sobě dokázali, že v lize dokáží hrát důstojnou roli, Jihlavu po zásluze porazili 3:1.

Do branky Šumperka se postavil Radek Tihlář a Draky ve výborném utkání podržel zvláště v poslední třetině. Samotnému začátku utkání předcházel slavnostní ceremoniál, kterého se účastnil i Prezident republiky Václav Klaus, z jehož dlaně bylo také vhozeno slavnostní bully. A pak se od první minuty Draci do soupeře zakousli. První střelu si hned v úvodní minutě připsal Roman Meluzín, který na svůj pokus navázal v sedmé minutě úvodním gólem zápasu. Vystihl přihrávku soupeře a mezi betony Řehoře přesně zakončil. O pár vteřin později pálil i Stejskal, tentokrát ale gólman Dukly kryl. Přesto se Šumperk dočkal zasloužené další branky. Právě Stejskal poslal bombu podél betonu Řehoře do branky a kotel bouřil. Ve 13. minutě vychytal Meluzína skvěle Řehoř a i v dalších minutách úvodní části měli domácí více ze hry, ale do větších šancí se již nedostali.

Úvod druhé třetiny patřil Dukle, ale ani Rytnauer a ani Říha během 26. minuty nedokázali pozorného Tihláře prostřelit. V následujících chvílích však již Draci opět ovládli zápas a Ohnutek pálil ve 31. minutě jen do Řehoře, který skvěle lapil. Největší příležitost třetiny měli domácí, kteří 20 vteřin před sirénou po Korotvičkově střele nedorazili Ohnutkem poskakující kotouč do branky.

V poslední třetině napálil těžce chytatelný kotouč jeden z hostujících forvardů, Tihlář ale opět skvěle vykryl. Rostoucí tlak hostů vyvrcholil v oddechový čas, který si vzal kouč Setikovský. Draci se po time-outu vzchopili a v 56. minutě rozhodli. Dušan Bařica našel Radima Antonoviče a ten krásnou střelou propálil Řehoře. Velký podíl má na brance hlavně Bařica, který přihrávkou za obranu doslova odstranil beky hostů z cesty. Hosté se přesto prali o snížení a povedlo se jim to v 59. minutě. Čachotský ránou zápěstím pod břevno snížil na konečných 3:1.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský: „Zápas rozhodla důsledně zlepšená obrana, obětavost a výkon brankáře Tihláře. O přestávce jsem řekl hráčům, že je nepoznávám, že hráli opravdu dobře. Dukla sice v posledních letech obměnila kádr, ale i tak - je to slavný celek a vítěství proti Dukle Jihlava je velmi cenné. A to i pro hráče."

Petr Svoboda: „Zápas se od začátku vyvíjel špatně, první minuty jsme sice byli lepší, ale domácí pak dali z první šance a my jsme pak nebyli schopni dát z ničeho gól. Prostě na nás padla deka a dopadlo to tak jak dopadlo."