9:3
(4:0, 2:1, 3:2)

Dukla rozstřílela Sarezu

19.12.2007 / Luboš Jaroš, Pavel Zeman

Jihlavě se před domácím publikem daří a to chtěla potvrdit i proti rozjeté Sareze Ostrava. Vstup do utkání vyšel Dukle perfektně, když po gólech Radka Míky, Jiřího Hanzala a Pavla Suka vedla v 6. minutě už 3:0. Poté přidal další přesný zásah Vladimír Říha. I ve druhém dějství byli domácí jednoznačně lepším týmem a po brankách Tomáše Čachotského a Petra Kuchyni zvýšili svoje vedení. Třetí třetina probíhala i nadále v režii Jihlavy, která si po dvou brankách Ladislava Rytnauera a jedné Tomáše Čachotského připsala zaslouženou výhru 9:3.
19.12.2007 17:30, 1. liga ČR - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Míka, Ficenc, Staněk, Martinka, Kuchyňa, Štrach, Duben - Rytnauer, Hradecký, Čachotský - Říha, Hanzal, Fiedler - Krupka L., Suk, Jonáš - Man, Ježek
9

Sareza Ostrava

Masný (41. Gleich)- Ovšák, Vnenk, Holík, Vajda, Buček, Palík, Černák - Šebesta, Boháč, Svačina - Bartošek, Najdek, Zdeněk - Červenka, Glas, Mocek - Bartoš, Novák, Bokroš
3
Branky a nahrávky: 4. Míka (Hradecký), 6. Hanzal (Staněk, Kuchyňa), 6. Suk (Jonáš), 17. Říha (Hradecký), 30. Čachotský (Míka), 39. Kuchyňa (Říha, Hanzal), 42. Rytnauer (Fiedler, Míka), 54. Čachotský (Man), 58. Rytnauer (Čachotský) - 34. Boháč (Šebesta, Ovšák), 44. Bokroš (Bartoš), 59. Svačina (Boháč). Rozhodčí: Hribík - Rittich, Špringl. Vyloučení: 9:12, navíc Staněk (JIH) 10 min. OT. Využití: 6:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1234. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2, 9:2, 9:3.

Průběh utkání

S Mostem 8:0, s Chomutovem 8:3 a s Berounem 4:1. Není divu, že ostravská Sareza přijela do Jihlavy na vlně euforie způsobenou třemi maximálně vyvedenými zápasy z předešlých kol. Do utkání proti Dukle vstupovala z druhého místa v tabulce jako jasný favorit.

Výhry tým dosáhne buď svým výborným výkonem, nebo špatnou hrou soupeře. Vysoké výhry tým dosáhne výborným výkonem a špatnou hrou soupeře. Na Horáckém zimním stadionu bylo k vidění to druhé.

Domácí předvedli nejlepší nástup do utkání v této sezóně. Ve čtvrté minutě se střelou od modré trefil Radek Míka - 1:0. V čase 5:45 Staněk výborně zachytil puk a okamžitě ho nahodil na branku, kde zrovna v tu chvíli úřadoval Jiří Hanzal. Za ukázkový důraz v brankovišti mu branka budiž přána - 2:0. O 10 sekund později Jonáš přiťukl do jízdy Pavlu Sukovi, který z mezikruží propálil Masného mezi betony - 3:0. Vladimír Říha možná ještě teď nechápavě kroutí hlavou, jak je možné, že si ho nikdo nevšímal při projížďce útočným pásmem. Naprosto chladnokrevně si počkal, času měl skutečně habaděj, zamířil a - 4:0. Marně hledám slova, kterými bych popsal výkon Sarezy v první části. Trapný, bezduchý, nicotný?

Pět sekund před polovinou zápasu si Tomáš Čachotský bez dovolení vypůjčil puk od ostravských obránců a střelou do pravého horního růžku Masného svatyně jim řekl díky - 5:0. Hosté se poté na okamžik probudili z letargie. Na lavici hanby seděl Fiedler se Sukem a rozhodčí se chystal vyloučit i dalšího jihlavského hráče. Výhodu tří mužů v poli využil Daniel Boháč, pro kterého to byla už sedmnáctá branka - 5:1. Rukopis trenéra Dvořáka byl jasně cítit v přesilových hrách jihlavské Dukly. Jeden z mnoha secvičených signálů sice Říha nezakončil podle svých představ, ale Petr Kuchyňa už má dost zkušeností na to, aby věděl, kde má v přesilové hře stát, chce-li skórovat. Z prostoru brankoviště překonal lehce bezmocného Masného - 6:1. Chuť si mohl Vladimír Říha spravit o minutu později. Masný ho svou nemastnou neslanou rozehrávkou vyzval k souboji jeden na jednoho. Ale další gól jakoby jihlavskému střelci nebyl souzen.

Ve 42.minutě skóroval druhý nejlepší střelec první ligy, Ladislav Rytnauer. Pozici, kterou mu nachystali Míka s Fiedlerem nemohl nezužitkovat. Přesnost jeho oblíbené střely zápěstím poznal novic v brance Ostravských, Michal Gleich - 7:1. Skandování domácích příznivců, prahnoucích po „desítce“, paradoxně vyburcovalo svěřenče Jana Vavrečky. Novák rozezvučel levou tyč Řehořovy svatyně. V 44. minutě předvedli akci z chytrého fondu českého hokeje Bartoš s Lukášem Bokrošem, přičemž druhý jmenovaný vysekl Řehořovi kličku do protipohybu a puk doslova dovezl za brankovou čáru - 7:2. Tomáš Čachotský v 54.minutě využil toho, že na ledové ploše neplatí pravidla o provozu na pozemních komunikacích. S vědomím o překročení maximální povolené rychlosti v obcích objel branku a skóroval - 8:2. Jedna vteřina zbývala do konce trestu Černáka, když se podruhé v zápase trefil Ladislav Rytnauer - 9:2. Na poslední gól utkání nahrál Lukáš Krupka. Nechtěnou tečí vyzval k sólu Vladimíra Svačinu, který přehodil ležícího Řehoře a uzavřel brankový účet zápasu na 9:3.

Nejlepší hráči utkání: Čachotský - nikdo.

Ohlasy trenérů

Jan Vavrečka (trenér Ostravy): „Blahopřeji Jihlavě za dobrý výkon. Rozhodující byla první třetina, kdy jsme vlastně z šesti střel dostali čtyři góly a tím pádem byl ten zápas téměř rozhodnutý. Ještě jsme tam ve druhé třetině v přesilovkách měli nějakou šanci, ale bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo. Sedmdesát procent mužstva tvoří brankáři. Dnes nastoupil Radek Masný a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Určitě dnes vyhrál jednoznačně lepší soupeř.“

Karel Dvořák (trenér Jihlavy): „Honza to řekl jasně. Ta první třetina byla rozhodující v tom, že co jsme vystřelil, to spadlo do branky. Bylo to snad poprvé, co jsme takovým rozdíl tu první třetinu vyhráli. Od toho se odvíjelo celé utkání. Brankáři hostí dnes asi trochu zaspali. Ze Sarezy šel trochu strach z těch předcházejících výsledků, ale jsem rád, že to mužstvo zvládlo. Kluci dnes chtěli vyhrát, protože měli ode mě speciální motivaci. Jakou vám ale neřeknu, to bych raději nechal v týmu.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie