4:2
(1:2, 2:0, 1:0)

Jedna třetina na body nestačila

24.10.2007 / Pavel Zeman

Na ledě nejhoršího týmu západní skupiny Jihlava nepotvrdila roli mírného favorita a po dvou vítězných zápasech si na své konto připsala už osmou porážku. V 8. minutě dostal jihlavskou Duklu do vedení Jiří Hanzal, pro kterého to byl první gól v letošní sezoně. Na tři body to ale nestačilo. Vlastní nedisciplinovaností se hosté sami připravili o naději na tříbodový zisk a z Berouna si odvážejí porážku 2:4.
24.10.2007 18:00, 1. liga ČR - 15. kolo

Medvědi Beroun 1933

Jarina - Braniš, Martinec, Lukačovič, Jelínek, Gudas, Kameš, Privoznik - Jankových, Slížek, Vlček, Besser, Šinágl, Polák, Tvrzník, Straka, Novotný, Kupec, Pavel, Heřman
4

HC Dukla Jihlava

Zgraggen - Kuchyňa, Staněk, Míka, Balčík, Martinka, Štrach - Rytnauer, Bakus, Kubát - Krupka L., Hanzal, Říha - Nekvasil, Hradecký, Krupka M. - Slavík
2
Branky a nahrávky: 18. Heřman (Jelínek), 36. Besser (Šinágl), 40. Braniš (Slížek, Vlček), 43. Tvrzník (Šinágl, Slížek) - 8. Hanzal, 20. Kubát (Rytnauer). Rozhodčí: Würtherle - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 5:11, navíc Gudas (BER) 5 + do konce utkání, Besser (BER) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 1350. Střely na branku: 36:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Průběh utkání

Jihlava začala na ledě nejhoršího týmu skupiny Západ dobře, už v 8. minutě se ujala vedení. Ve vlastním oslabení ujela dvojice Jiří Hanzal, Vladimír Říha a prvně jmenovaný propálil berounského Jarinu. „Najednou jsem měl puk a tak jsem vyrazil. Věděl jsem, že se mnou jede i Vláďa, ale moc jsem o tom nepřemýšlel a vystřelil,“ popsal gólovou situaci Hanzal.

Necelé dvě minuty před koncem úvodní části ale přišlo vyrovnáni. Těsně před gólmanem Zgraggenem tečoval střelu Heřman. Dukla ale v samotném závěru udeřila znovu, Středočechům zamotala hlavu první útočná formace a tím, kdo poslal hosty do opětovného vedení byl Jiří Kubát. „Asi jsme vedli moc snadno a i když si to nechci připustit, tak tam možná došlo k nějakému uspokojení,“ prohlásil po utkání asistent hlavního kouče Petr Jaroš.

Na začátku prostřední části Jihlava spálila několik šancí, znovu hrozila především trojice Rytnauer, Bakus Kubát. Jenomže pak se slova ujali domácí. Nejprve potrestal laxní přístup jihlavských hokejistů Besser, který se prosadil v oslabení a necelou půl minutu před druhým odchodem do kabin zvrátil vedení na stranu Berouna v přesilovce Braniš.

Namísto tlaku Dukly v úvodu posledního dějství přišly dva slepené fauly a dvouminutová přesilovka domácích pěti proti třem. Nabídnutou šanci Medvědi neodmítli. Tím, kdo úspěšně zakončil početní převahu byl Tvrzník. Dukla už se ve zbytku utkání na žádnou odpověď nezmohla a domů se vracela s porážkou 2:4.

„Beroun určitě nebyl tým, který bychom dnes nemohli porazit. Rozhodně nemůžeme být s naším dnešním výkonem spokojeni,“ zlobil se Jaroš.