7:0
(3:0, 0:0, 4:0)

Dukla ve městě automobilů vysoko prohrála

08.12.2007 / Jakub Mezlík, Jitka Čechová

Duklu po vydřeném domácím vítězství nad Hradcem Králové čekal další těžký soupeř, tentokrát venku. Ambiciózní Mladá Boleslav se již po minutě a jedenácti sekundách dostala v přesilovce do vedení a od té doby diktovali Středočeši tempo hry. Do konce první dvacetiminutovky nastříleli ještě dvě branky a další čtyři góly přidali v poslední části. Svěřenci Karla Dvořáka tak prohráli s Boleslaví vysoko 0:7.
08.12.2007 17:30, 1. liga ČR - 28. kolo

BK Mladá Boleslav

Růžička - Jindra, Wagenhoffer, Macháček, Lukáč, Bauer, Mocek, Mucha - Gombár, Král, Sedlák - Handlovský, Gajovský, Rod - Eiselt, Mikulík, Nouza - Kuchejda, Sýkora, Rumpel - Kopecký
7

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Staněk, Kychyňa, Štrach, Duben, Ščerban, Martínka, Míka - Rytnauer, Hradecký, Čachotský - Krupka M., Hanzal, Říha - Jonáš, Suk, Krupka L. - Ježek, Fiedler, Hrbatý
0
Branky a nahrávky: 2. Gajovský (Macháček, Rod), 7. Král (Gombár), 18. Lukáč (Rod), 45. Sedlák (Gombár, Wagenhoffer), 47. Nouza (Eiselt, Mikulík ), 57. Rumpel (Sýkora, Kuchejda), 59. Sedlák (Král). Rozhodčí: Svoboda – Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 6:9, navíc Štrach, Míka (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1950. Střely na branku: 44:22. Průběh utkání: 7:0.

Průběh utkání

Předsevzetí, že bude Jihlava hrát hlavně na disciplínu, která jim v letošní sezóně zatím poněkud schází, vzalo za své už v polovině první minuty utkání, kdy na trestnou lavici nedobrovolně odpochodoval sám velký kanonýr Dukly Rytnauer. O tom, že Středočechy budou trestat každičkou chybičku a zaváhání, se vědělo dopředu, takže snad ani nebylo velkým překvapením, když ve druhé minutě poprvé za Boleslavské skóroval Nikola Gajovský. Puk sice o cosi přibrzdil a nedolétl do brány v takovém tempu, jaké si Gajovský jistě představoval, nicméně v síti se ocitl.

Jihlava Středočechům absolutně nestačila, během prvních deseti minut si Růžička prakticky nesáhl na kotouč. Z prvního oslabení, do kterého se Boleslavští dostali, a které jako oslabení vlastně vůbec nevypadalo, tak vzešla další branka! Dukla až příliš spoléhala na početní výhodu a nedostatečně si pohlídala Richarda Krále, který jejich obráncům ujel a bez potíží Řehoře propálil. Jasná převaha domácích byla vidět i nadále, i když po první polovině úvodní dvacetiminutovky se Jihlavští alespoň trošku probrali. Do slušných šancí se dostali Rytnauer nebo o chvíli později Staněk, díky bezchybné práci středočeských obránců z toho ale nebylo nic. Naopak díky vyloučení exboleslavského Štracha zvýšil Jozef Lukáč již na 3:0.

Boleslavští začali prostřední dvacetiminutovku v oslabení a pravděpodobně díky tomu se zdálo, že Jihlava zabrala. Její hráči začali mnohem více střílet a tempo hry zrychlilo. Jakmile se ale domácí hráči ocitli na ledě opět v plném počtu, vše se více méně vrátilo zajetých kolejí. Do nádherné útočné pozice se dostal první boleslavský útok, který si s průnikem do třetiny svého soupeře dal opravdu práci a výsledek byl pro oko diváka nádherný, byť bezbrankový. Přes více než polovinu hřiště přes bránící hráče prokličkoval Král, přihrál na sjíždějícího si Gombára, ten poslal puk bez mrknutí a po paměti za sebe na Sedláka. Hráč v zelenobílém dresu s číslem 71 puk vrátil Gombárovi, který ale už nebyl dostatečně důrazný.

Během druhé třetiny zazvonila také několikrát branková konstrukce Řehořovy svatyně. Poprvé měl tu smůlu Eiselt, krátce na to cinkalo v uších také Sedlákovi. Velkou šanci alespoň na snížení dostala Dukla ve 38. minutě, kdy si odešli na opačnou stranu, než je jejich střídačka, odešli odpočinout Wagenhoffer a krátce na to také Mocek. Moravané toho ale až na pár nesmělých střel od modré moc nepředvedli a i tyto pokusy většinou končily hned v zárodku – v obraně Středočechů.

Závěrečnou třetinu začínali pro změnu v oslabení Jihlavští. Boleslavští sice tuto početní výhodu nezužitkovali, netrvalo to ale příliš dlouho a červené světlo se za Řehořovou bránou přeci jen rozsvítilo. O další nádhernou akci se postarali Gombár se Sedlákem, když prvně jmenovaný hotujícího gólmana položil a zatímco už všichni pravděpodobně čekali střelu, přihrál na nehlídaného Přemysla Sedláka a ten dílo dokonal. A plejáda branek pokračovala, o dvě minuty později přispěl se svou troškou do mlýna Tomáš Nouza. V 51. minutě vystrčil růžky jihlavský Staněk, Růžička si ale už svou vychytanou nulu odmítal nechat sebrat. Při rozehrávce poslal kotouč na Eiselta, který se pustil do rychlého protiútoku. Fanoušci v hale již jistě tajili dech, puk ale skončil v lapačce hostujícího gólmana.

Boleslavští si svůj úmysl věnovat se už jen obraně své třetiny pravděpodobně rozmysleli, když viděli, že toho od Jihlavy tak jako tak mnoho čekat nemohou. V 57. minutě, krátce po návratu Kuchyni z trestné lavice, zvýšil na 6:0 Jakub Rumpel. Už se zdálo, že žádný gól nepadne, utkání se již prakticky jen dohrávalo. Skvělá a bouřlivá atmosféra ve Zlatopramen Aréně nakonec ale přeci jen ještě domácí vyhecovala k založení perfektního útoku s ještě perfektnějším koncem. Přemysl Sedlák udělal za zápasem tečku v podobě parádního gólu z mezikruží.