9:4
(6:1, 3:1, 0:2)

21.11.2003 / Doudy

21.11.2003, Junioři - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

9

SKLH Žďár nad Sázavou

4
Branky Dukly: Lazorišák 3, Havel 2, Dolana 2, Tichý, Hurda

Průběh utkání

Ve třetí minutě se dostal k první šanci domácích po přihrávce Floruse zpoza branky Rezek, jeho příležitost však žďárský gólman ještě zlikvidoval. První změna skóre však na sebe nedala dlouho čekat. Dolana našel mezi kruhy připraveného Havla a ten svou střelou přes obránce k pravé tyči nedal hostujícímu brankaři šanci, 1:0. V 7. minutě našel žďárský obránce „krásným“ pasem na modré nasleplého domácího kapitána Tichého a ten svůj nájezd chladnokrevně zakončil, 2:0. Ještě před koncem poloviny třetiny zužitkovali domácí přesilovku po tom, co Dolana zablokoval bránícího hráče, Havel vybruslil z rohu kluziště před branku a hostující gólman mohl jen bezmocně krčit rameny, 3:0. Hned při dalším střídání přenechal Havel kotouč Lazorišákovi, ten vypálil prudkou střelu golfovým úderem a žďárský brankář se vydal ve 12. minutě na střídačku, 4:0. Převahu domácích nejlépe dokumentoval jeho bezmocný výraz ve tváři a slova: „To se nedá.“ Ani náhradníkovi mezi tyčemi se nevedlo o mnoho lépe. Na sklonku 15. minuty nahodil Havel kotouč před branku, kde si jej zpracoval Dolana a po parádní kličce zavěsil do prázdné branky, 5:0. O chvíli později se dočkali úspěchu i hosté, když pěkným kolmým pasem našel Jež Dvořáka a ten ve svém nájezdu překonal Řehoře střelou nad lapačku, 5:1. Ještě před koncem první dvacetiminutovky zasadili hostům hráči Dukly šestý úder z hole Lazorišáka po přihrávce Havla a do kabin se šlo za takřka rozhodnutého stavu, 6:1.

Jak domácí končili třetinu první, začali i třetinu druhou. Dolanu vybídl ke skórování Lazorišák, ten si pohrál s hostujícím brankařem a zvýšil na 7:1. Hosté korigovali výsledek po teči Dvořáka k levé Řehořově tyči na 7:2. Na počátku 9. minuty si udělalo duo Havel, Lazorišák ze soupeřových obránců „dobrý den“ a z jejich práce vytěžil Hurda svůj první letošní gólový zásah, 8:2. Za rozhodnutého stavu došlo v polovině utkání i na střídání domácích gólmanů, Řehoř si šel odpočinout a šanci dostal mezi tyčemi Svoboda. Do konce druhé třetiny se již nehrál tak pěkný hokej, vynikla jen Lazorišákova tyč z 15. minuty. Když už se zdálo, že se nic zajímavého ve druhé dvacetiminutovce nestane, předvedl nejprve pěkný zákrok Svoboda a z protiútoku dokončil svůj hattrick Lazorišák, 9:2.

Třetí třetina již moc pěkného hokeje nepřinesla, za hosty snižoval pouze Sobotka s Kroupalem a upravili tak konečné skóre na 9:4 pro domácí.