4:3
(1:1, 1:2, 2:0)

Vrchlabí rozhodlo v čase 59:45!

15.02.2008 / Jakub Gabriel

Druhé klání na horké vrchlabské půdě bylo o poznání vyrovnanější. Domácí se zásluhou Gengela ujali v 6. minutě vedení, ale jihlavští nesložili zbraně a brankami Vladimíra Říhy a Martina Krupky otočili skóre. Rychlá vyrovnávací branka hráče z Vysočiny nepoložila a zásluhou druhé trefy ostrostřelce Krupky byl stav po dvou třetinách příznivější pro Duklu. Na začátku poslední třetiny skóroval Rok Pajič a zdálo se, že utkání dopujtuje do prodloužení. Manovo vyloučení však 15 sekund před koncem ztrestal Aleš Vála a dostal Vrchlabí v sérii do vedení 2:0.
15.02.2008 18:00, 1. liga ČR - 46. kolo

HC Stadion Vrchlabí

Ševčík - Matějíček, Vála, Bendík, Chaloupka, Rýgl, Hrach, Vomela - Gengel, Pajič, Beck, Horčička, Přeučil, Plodek, Rapáč, Vantuch, Nevyhoštěný, Kováč, Brynecký, Jech
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Staněk, Kuchyňa, Ficenc, Kašpar, Míka, Martínka, Duben - Říha, Hanzal, Hradecký, Krupka M., Bakus, Hrbatý, Kopecký, Suk, Krupka L., Man
3
Branky a nahrávky: 6. Gengel (Vála, Pajič), 26. Horčička (Chaloupka), 41. Pajič (Vála, Beck), 60. Vála (Pajič) - 13. Krupka M. (Hanzal, Man), 25. Říha (Krupka M., Kuchyňa), 33. Krupka M. (Hanzal, Man). Rozhodčí: Jebavý - Kis, Prchal. Vyloučení: 9:11, navíc Krupka L. (JIH) 10 min. OT. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1972. Střely na branku: 50:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Průběh utkání

Do první šance utkání se dostal Beck, který dostal puk zpoza branky, střela mu však nevyšla. V 6. minutě už ale měli domácí ruce nad hlavou. Pajič přihrál před modrou Válovi, jeho střelu ještě stačil Řehoř vyrazit za branku, ale tam puk vzal Ladislav Gengel a obtočil se kolem branky - 1:0. Vrchlabí tak využilo hned první přesilovku. Hosté se dostali do vážnější šance až v přesilovce, když Suk pálil tvrdě z kruhů, to však ještě Ševčík chytil. Ve 13. minutě už ale byl krátký na Milana Krupku, který dorazil do prázné branky odražený kotouč - 1:1. V 17. minutě nebezpečně pálil za modrou Rýgl, ale Řehoře nepřekonal ani dorážející Vantuch. Po zbytek třetiny větší šance nebyli a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Domácí začali druhou část velmi aktivně, hned na začátku nebezpečně střílel Gengel, ale Řehoř byl pozorný. Potom byli hosté vyloučeni a ve svém oslabení dokázali skórovat. Krupka jel s Říhou sám na Ševčíka, Vladimír Říha dostal přihrávku a počkal si, až půjde Ševčík na zem, pak dokonale zavěsil pod víko - 1:2. Domácí to však nerozhodilo a našli rychlou odpověď. Po 17 sekundách totiž po střele Chaloupky doklepl puk do branky Petr Horčička a bylo vyrovnáno - 2:2. Ve 33. minutě měl gól na hokejce Hradecký, jenž unikl domácím obráncům, ale na Ševčíka nevyzrál. Vyzrál na něj o půl minuty později Martin Krupka, když doklepl puk za jeho záda - 2:3. Do šance se potom dostal ještě Bakus, ale jeho rána skončila těsně vedle tyče. V posledních sekundách se snažil o střelu Horčička, ale to už bylo z druhé dvacetiminutovky vše.

I třetí část vyzněla lépe pro Vrchlabí, po 28 sekundách využili domácí druhou přesilovku. Vála střílel od modré, jehož střelu šikovně před brankou tečoval Rok Pajič a stav byl opět vyrovnaný - 3:3. Tato branka vrchlabské hráče velmi nabudila, minutu nato měl odkrytou klec Gengel, ale nedostal se ke kotouči. Pajič mohl v 53. minutě skórovat hned třikrát. Nejdříve tečoval Chaloupkovu střelu, potom od něj dsotal přihrávku, ale před Řehořem vyhořel a nakonec ještě střílel z kruhu, ale mířil o pár centimetrů vedle. V 55. minutě Říhova tvrdá střela z mezikruží jen těsně minula branku domácích, ale po zbytek třetiny se hrálo již jen v pásmu Jihlavy. Domácí tlačili snad celých 5 minut, které završili brankou. V čase 59:45 přihrál zpoza branky Pajič volnému Aleši Válovi, který z voleje trefil škvíru mezi betony Řehoře a dal tak vítěznou branku - 4:3. Zbytek utkání se už dohrával jen z povinnosti a vrchlabská aréna už oslavovala. Vrchlabí tak uspělo i ve druhém utkání a je v hodně příznivé pozici, vedou sérii 2:0.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (HC Dukla Jihlava): „Hokej je hra plná překvapení. Mužstvo za výkon ale musím pochválit, hrálo úplně jinak než v prvním zápase. Bohužel nejsme schopni ubránit přesilové hry domácích, a ty zase rozhodly. V poslední domácí přesilovce máme jasný kotouč na hokejce, ale nevyhodíme ho. Zkušení hráči, z nichž někteří koketovali s extraligou, by takové chyby neměli dělat. Při hře pět na pět nás soupeř nepřehrál, bohužel to oslabení nám nejde. Dostáváme laciné góly. Mužstvo je hodně zdrcené, důležité je, aby však bylo zdravotně v pořádku."

Vladimír Jeřábek (HC Vrchlabí): „Máme dvě vítězství doma, je to dobré, i když druhý zápas, což jsme předpokládali, byl mnohem těžší. Myslím, že zápas jsme vytvořili více gólových šancí, ale brankář Řehoř byl vynikající. Jsem rád, že to takhle dopadlo, i když jsme ty góly, že jsme utkání ukončili v základní hrací době. Před kluky klobouk dolů. Nasazení je špičkové, takové, jaké má být v play off. Jen tak dál. V rozhodujících chvílích na konci zápasu, kdy se zápas lámal, nás podržel Ševča. To jsme potřebovali. Nejdůležitější moment? Podle mě, že jsme v první minutě třetí třetiny dali gól na 3:3."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie