1:4
(0:0, 0:3, 1:1)

Ani doma Dukla v přípravě neuspěla

07.08.2008 / Jakub Mezlík

Ani druhé přípravné utkání neskončilo pro Duklu vítězně. Podobně jako v Liberci, také před vlastními fanoušky jihlavští hokejisté v souboji s rivalem z Havlíčkova Brodu prohráli o tři branky. Tentokrát ale sami jednou skórovali, když uspěl po Ficencově střele od modré lehkou tečí Jiří Hanzal. Dukla podlehla Rebelům 1:4 a stejným výsledkem skončily také samostatné nájezdy po zápase.
07.08.2008 18:30, Přípravné zápasy - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Kousal - Malena, Bílek, Staněk, Novák, Kašpar, Ficenc, Kružík, Štrach - Suk, Bakus, Rytnauer - Říha, Bezděk, Hodek - Jonáš, Hanzal, Piluša - Krupka, Dolníček, Hrbatý
1

HC Rebel Havlíčkův Brod

Neruda - Vyhlídal, Martinka, Rusnák, Borůvka, Pavlík, Soldán, Špelda, Němec Václav, Jelínek A., Knotek - Endál, Kraučuk, Třetina - Jelínek P., Dušátko, Stromko, Němec V., Svoboda, Varga - Ondráček, Wurm, Heřman
4
Branky a nahrávky: 48. Hanzal (Ficenc, Kašpar) - 22. Endál (Dušátko), 29. Třetina (Němec Vojtěch), 35. Svoboda (Pavlík), 60. Jelínek Petr (Borůvka , Třetina). Rozhodčí: Homola - Jeletz, Paulík. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 463. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Průběh utkání

Čtvrteční podvečer přilákal na Horácký zimní stadion poměrně početnou skupinu fanoušků. První domácí přípravné utkání Dukly začalo poměrně svižně. První třetina souboje s rivalem z Havlíčkova Brodu nabídla hokej nahoru dolu, střelci ani jednoho týmu se však nedokázali dostat do pohody a přesně zamířit.

V prostřední dvacetiminutovce střelecké trápení Jihlavy pokračovalo, Rebelové už se ale rozjeli a překonali Romana Kousala v brance Dukly hned třikrát. Ve 22. minutě otevřel skóre zápasu Lukáš Endál přesnou střelou z pravého kruhu - 0:1. Po jeho brance se hra přiostřila a rozhodčí Homola musel několikrát vylučovat, zejména za vzájemné potyčky.

Dukle se ale přesilovky nedařily a hosté přišli s trestem. Ve 29. minutě dostal perfektní přihrávku od Vojtěcha Němce zpoza branky Miroslav Třetina a poslal Rebely do dvoubrankového vedení - 0:2. Za dalších šest minut přidal další zásah Tomáš Svoboda, který si vyjel od zadního mantinelu k levému kruhu a puk po jeho střele propadl až za Kousala - 0:3

Ve třetí třetině se konečně dočkala branky také Dukla. Po necelých sto osmi minutách (včetně zápasu Liberec – Jihlava 3:0) zaznamenal první branku letošní přípravy Jiří Hanzal, když v přesilovce tečoval Ficencovu střelu od modré – 1:3. V závěru využili přesilovku také hosté, Kousala přesně propálil Petr Jelínek a stanovil konečný výsledek na 1:4.

V pozápasových samostatných nájezdech se střelecká nemohoucnost Dukly z úvodu přípravy potvrdila. Zatímco Kousala překonala hned čtveřice havlíčkobrodských hráčů (Stromko, Kraučuk, Rusnák, Dušátko), v jihlavském dresu uspěl pouze Vladimír Říha se svým blafákem.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie