2:5
(0:2, 2:0, 0:3)

Jihlavští hokejisté se loučili vítězně, porazili Polsko

23.08.2008 / Eva Streichsbierová

Konec dobrý, všechno dobré. Jihlavští hokejisté porazili na závěr turnaje v Nitře reprezentační výběr Polska 5:2. O branky Dukly se podělili Pavel Suk, Jiří Man, Oldřich Bakus. A hned dvakrát se do sítě soupeře trefil Daniel Hodek. „Odehráli jsme dobré utkání, s výsledkem jsme spokojeni,“ prohlásil asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.
23.08.2008 13:00, Přípravné zápasy - 9. kolo

Reprezentace Polska

2

HC Dukla Jihlava

Kousal – Malena, Bílek, Ficenc, Štrach, Staněk, Kašpar, Novák, Rosendorf – Man, Bakus, Rytnauer – Suk, Jonáš, Hanzal – Dolníček, Krupka, Hodek
5
Góly Jihlavy: 2. Hodek (Krupka, Dolníček), 9. Suk (Hanzal), 41. Man (Rytnauer, Malena), 47. Bakus (Malena), 48. Hodek (Dolníček).

Průběh utkání

Dukla začala svoje poslední vystoupení na nitranském stadionu výborně, po dvaceti minutách vedla díky Hodkovi a Sukovi 2:0. „Jenomže začátek druhé třetiny nám moc nevyšel. Nechali jsme si vstřelit dva góly a bylo vyrovnáno,“ povzdechl si trenér.

V poslední části ale jihlavští hokejisté znovu nabrali dech a dalšími třemi přesnými zásahy zvrátili výsledek na svoji stranu. „Dostali jsme se do psychické výhody, a pak už jsme to udrželi až do konce,“ radoval se Mejzlík.

V brance Jihlavy se tentokrát objevil Roman Kousal, který čelil celkem třiceti střelám Poláků. „Chytal dobře, určitě nás podržel,“ zhodnotil vystoupení svého svěřence kouč jihlavských gólmanů Petr Jaroš.

Naopak do hry v závěrečném zápase turnaje nenastoupila trojice útočníků – Jan Hrbatý, Vladimír Říha a Tomáš Hradecký. „Všichni tři mají drobné zdravotní problémy, nechtěli jsme je zbytečně vystavovat nebezpečí. I proto si taky ceníme výsledku. Hráli jsme jen na tři pětky, i když už to byl náš třetí zápas ve třech dnech,“ pochválil svůj tým Mejzlík.

Dukla na Slovensku odehrála tři duely, ve dvou prohrála těsně o gól, v posledním naopak o tři vyhrála. V konečném pořadí obsadí třetí místo. „Jsme moc rádi, že jsme tady mohli být. Všechny tři zápasy nám daly hodně. Kluci je zvládli jak po fyzické stránce, tak i po herní. Jsme spokojeni,“ zhodnotil výjezd za hranice trenér.